Drukke Dag Vandaag

Het is een drukke dag vandaag, wij zijn bezig, de buren rijden af en aan met tractoren en Antares heeft het druk met het in de gaten houden van alle werkzaamheden. En dan was er ook nog een illegale koe afgelopen nacht.

Om met die illegale koe te beginnen. Als gister avond de koeien bij ons weer op stal staan laat de buurvrouw weten dat de struiken op de hoek van de beerput beter een beetje gesnoeid kunnen worden, ze worden enorm en zouden de beerput kunnen beschadigen. Dat ze groot worden tot daar aan toen, maar de beerput beschadigen, dat liever niet. Het is nog licht genoeg dus ik ga maar gelijk aan de gang. De buurman is nog bezig op het weiland met het maken van rollen gras en nergens ligt koeien stront. Als ik vandaag in de ochtend met Antares over de wei een rondje loop, tref ik een verse koeienvlaai! Afgelopen nacht zijn de ingangen van de wei niet afgesloten, er moet dus een loslopende koe geweest zijn die afgelopen nacht op het weiland geweest is.

Sol gaat verder aan het laatste onderdeel van het bed. Schuren en in de vernis. Daarna is het tijd om de koeien naar buiten te doen. Als we dat gedaan hebben gaat ze de stal schoonmaken. Daarna gaat Sol verder met beschilderen van dingen voor in huis, waar ze al een tijdje mee bezig is en ik start aan het plafond.

Het eerste en makkelijkste stuk heb ik zo dicht. Dan zijn er nog 2 moeilijke delen over, waarvan er een makkelijker is. Die ga ik eerst maar doen. Mijn zelfgemaakte zaagtafel functioneert perfect. Dat stuk gereedschap wat ik laatst gemaakt heb om moeilijke vormen te bepalen en af te tekenen blijkt een echte uitkomst! Eigenlijk gaat het van zelf. Wel neem ik met grote regelmaat een pauze, ik werk namelijk tegen het plafond heel de tijd met mijn hoofd achterover en krijg langzamerhand last van mijn nek. Maar tegen half 6 is ook het makkelijkste stuk van de moeilijke stukken klaar. Morgen de rest.

De buren rijden met 2 tractoren af en aan. In de ochtend heeft de buurman eerst de laatste ruggen gras omgetoverd tot rollen gras. Daarna gaat hij de rollen die in de wei aan de overkant van de weg staan in pakken. Een machine aan de tractor pakt een rol op en wikkelt er vervolgens plastic om terwijl de rol gras ronddraait. Even later komt de buurvrouw op een andere tractor de rollen gras van de wei achter ons halen waarna de buurman ze in pakt. Antares wil alles in de gaten houden, maar het is mij een beetje te link met die tractoren die af en aan rijden. Antares kan beter binnen blijven. Alle rollen zijn tegen de avond ingepakt en staan keurig opgesteld in de wei aan de overkant van de weg.

7 reacties

    • Hallo Dolf,

      Die rollen worden ingepakt omdat ze buiten blijven staan tot ze nodig zijn. Het gedroogde gras mag niet nat worden omdat het anders gaat rotten. Ruiken doe je niets omdat het gras droog is, was dat niet zo dan waren er nog geen rollen van gemaakt. Het moet echt droog zijn voor er iets mee gedaan kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *