Resident

Vandaag vroeg op, we moeten naar de politie in Monforte de Lemos. Iets voor 9 uur staan we voor de deur. Om klokslag 9 uur wordt de eerste op naam naar binnen geroepen. Dan worden wij naar binnen geroepen. Nu we alles hebben, bankrekening, zorgverzekering, een NIE, ingeschreven zijn in de gemeente, kunnen we de residentie aanvragen. Van aanvragen blijkt echter geen spraken. De man achter de balie maak kopieën, vult wat formulieren in en geeft ons papieren mee waarmee we bij een bank kunnen gaan betalen. Als we betaald hebben en de bewijzen daarvan bij hem afgeven, krijgen we pasjes mee. We zijn nu resident van Spanje. Dat opent weer meer deuren. We gaan ook nog even naar de Lidl inkopen doen. Als we thuis zijn ga ik eerst naar de buren zeggen dat ik geen melk hoef omdat mijn maag nog van streek is. Gister avond laat had de buurvrouw nog met Sol gebeld om te vertellen dat als we iets nodig hadden (in dit geval) voor mij, we altijd konden bellen. Heel erg aardig! Toch? Goed, ook vandaag is ga ik nog maar niet aan het klussen. Sol wel, die gaat verder aan het bed. Ik ga in de tuin zitten met m’n boeken van een zonnepaneel bereken cursus. Ben dan wel gecertificeerd om installaties te berekenen, maar dat is ook al een tijdje geleden. Boeken dus maar aan het doornemen en oefeningen maken. Kan ik strak in ieder geval de installatie berekenen die we zelf willen.

We gaan even naar de benzine pomp, er is een pakje binnengekomen voor ons. We hebben veel last van vliegen. Overal waar ze best mogen vliegen zitten ze niet en waar je ze niet wil, de keuken, juist wel. Sol heeft ultrasoon kastjes besteld die de vliegen zouden moeten verjagen. Antares zou er geen last van moeten hebben. We gaan het zien of het werkt.

De buurvrouw is de stal aan het schoonmaken. En ze heeft alle tijd voor een praatje. Morgen moet ik in ieder geval de stal onder ons huis leeg ruimen als het kalf er uit is. Stront ruimen dus! Dat moet dan het land op. En ze heeft nog van alles te vertellen wat er eigenlijk moet gebeuren. Oké buurvrouw, komt allemaal in orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *