Het Land Heeft Regen Nodig

We hebben de afgelopen weken werkelijk schitterend weer gehad, ‘s morgens en ‘s avonds koud, maar overdag eigenlijk bijna kortebroekenweer. Maar het land vraagt om regen en dat krijgt het nu. Als ik vandaag om half zeven op sta, regent het al. Het i nog donker en kan buiten nog niets doen. Ik kijk eerst alle afleveringen van een programma van Gorgina Verbaan terug wat over UFO’s gaat. Daarna is Orion de eerstvolgende die wakker is en komt kijken en laat weten dat hij nodig naar buiten moet. Gelukkig is het even droog als wij een rondje gaan lopen. 

Ik wil toch iets gaan doen. Als ik volgende week nieuwe weipalen ga zetten, dan sta ik waarschijnlijk ook in de regen, dus dan moet dat nu ook maar. Ik heb van de werkzaamheden van gisteren ook nog wat goed oude palen over. Die kan ik mooi gebruiken voor een afrastering die in de wei moet komen. Omdat de koeien veel jeuk hadden van de schurft, hebben aan de kant van de weg waar de wei lager is dan de weg, de rand daar gebruikt om zit aan te schuren. Vervelend dat ze jeuk hebben, maar ik wil niet dat ze alles weg schuren tot aan de weg. Ik heb toen wat paaltjes en een draad gespannen waar een schrikdraadapparaat op aangesloten kan worden. Zo bleven de koeien weg. Je kan het HIER terug lezen. 

Nu met de palen die ik heb maak ik er een afrastering van met prikkeldraad. Ik meet het allemaal een beetje uit en met de palen die ik heb kan ik om ongeveer 3,5 meter een paal zetten en zo het afgekalfde stuk beschermen tegen nog meer schade. Ik ben een paar uur bezig geweest, maar dan ik het ook klaar en netjes. Lekker lopen dabben in de regen, want tijden dat ik buiten ben bezig geweest is het alleen maar meer gaan regenen.

Als ik klaar ben en droge kleding aan heb, zijn er twee honden die naar buiten willen. Antares gaat naar buiten, plast en gaat weer terug. Met Orion loop ik een klein rondje, maar veel zin heeft hij ook niet. Terug ga ik de post voor vandaag schijven als Orion naar buiten gaat zitten kijken en Antares zich onder een dekentje op gaat warmen. Maar van mijn Whiskey blijf je af!!

Korte post dus vandaag, verder niets meer te melden.

8 reacties

 1. Hey Rob, toch nog ff lekker gewerkt vandaag, ook al regende het. Lekker in de buitenlucht.
  Hier is het vandaag prima weer, de winter is hier ver te zoeken.
  Vandaag verder rustig aan daar begrijp ik. Geniet er van, ook al is het nat. Alle dagen hebben hun charme. Geniet ook van je Johnny Walker. En als ik een tip mag geven, kies eens een andere whisky. Een echt lekkere. Een Monkey Shoulder of een Bulleit Rye whisky bijvoorbeeld. Erg lekker.

  Trouwens wie denkt er nog aan jullie trouwdag nadat iedereen die alweer vergeten is.. 😉
  Alsnog van harte gefeliciteerd!

  Groetjes uit Dongen.

  • Hoihoi , werken in de regen is eigenlijk niet zo prettig , maar heeft veel gede kanten.
   # Regen is heel hard nodig !
   # de palen gaan gemakkelijker de grond in .
   # als je klaar bent ,lekker gedouched + een whisky en je benen strekt ….dat heerlijke voldane gevoel daarna !!
   Fijne dag .
   Groet. 👍👋🤣

  • Hoi Patrick,

   idd iedereen is onze trouwdag weer vergeten, behalve jij. Top!
   Johnny is voor mij goed genoeg, ooit eens een fled van 100 Pond gekregen. Erg duur. En veel te duur voor mij. Ik drink het of met cola of met jus de orange. Dan beter de goed kope.
   Trouwens ooit eens in België net over grens in Kalmthout bij een groothanden, waar ik altijd Pisco (Chileens) ging halen, mogen proeven van 80 jaar oude rum. Kleine fles en extreem duur, maar wel lekker.

 2. Hola,

  Er is in ieder geval 1 voordeel als je in de regen buiten bezig bent……………..het kan toch niet verder dan je huid. Daar kan ik me nog wel het een en ander van voor de geest halen met het verwijderen vorig jaar van het staldak samen met jou. Is de wiskey alleen voor jou bedoeld of ook om Orion wat rustiger te houden?

  Houdoe

 3. Jij hebt ook geen stilzitkont hahaha maar wat gebeurt is is gebeurt. toen wij nog in Lledó op de berg woonde kon ik ook niet stil zitten en was elke dag bezig op de 13 terrassen die we hadden met olijfbomen./home/mieke/Afbeeldingen/amandel en olijfbomen/DSCN0242.JPG ik probeer hier een foto van een van de bomen te plaatsen maar weet alleen of het lukt als ik op verzenden klik.

  • Hallo Mieke,

   Nee, stilzitten is lastig, altijd wat te doen hier. Slapen is eigenlijk ook zonde van je tijd. Je kan in die tijd zo veel andere dingen doen.
   Foto’s bij reacties is niet mogelijk. Sorry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *