Geen Handjes Laten Wapperen Vandaag

Vandaag niet zoveel gedaan. We staan we vroeg op want Sol en haar neef gaan naar de kapper in Chantada. Om half 10 zet ik ze daar af en dan duurt het een hele tijd. De kapster heeft met de haren van hun meer werk als ik met het verwijderen van het plafond in de keuken. Ik ga dus weer naar huis al ik ze afgezet heb. Thuis ga ik wat dingen uitzoeken over een geiser. Ik zie er een die bij Leroy Merlin 340 euro kost, niet gezegd dat we die nemen overigens. Als ik bij de Bricomart kijk zie ik dezelfde voor nog geen 280 euro. Dus maar niet even overhaast een geiser aanschaffen, eerst maar eens kijken waar we nodig hebben en waar die het goedkoopst is. Een boilertje voor de keuken is misschien ook wat. Maar als ik daarover lees en hal het ‘zelf lerende’ gedoe wat die dingen doen dan gaan ze dus juist op de momenten dat je niet wil dat ze wat doen water verwarmen omdat ze denken dat wij over een uur warm water willen. Daar komt bij dat als de oven aan staat hier het licht gedimd wordt. Voor boilers is de kabel die naar ons huis komt te dun, en daardoor de elektrische verliezen te groot. Van het gas af is hier helaas niet mogelijk.

Over een paar jaar spreken ze hier in Galicië Spaans, Gallego en Nederlands. In korte tijd komen er verschillende mails binnen van Nederlanders die zich hier willen (misschien) willen vestigen en vragen hebben. Die vragen moeten natuurlijk zo goed mogelijk beantwoord worden. Als ik zit te mailen belt er een Nederlander op die hier al eens geweest is met zijn vrouw. We bellen wel vaker om te weten hoe de zaken er bij hen voor staan. Voor hen komt het steeds dichterbij. Hij had ook een vraag of ik wat uit wilde zoeken. Net als ik daar mee klaar ben komt de volgende mail binnen met een vraag.

Sol laat weten dat ze klaar zijn en vast naar het restaurant lopen waar we gaan eten. Als ik er ook ben, blijkt het restaurant gesloten. Jammer. Het plan was na het eten naar Monforte de Lemos te gaan. Daar moeten we zo ie zo nog een keer naar toe omdat ik een rekening niet kon betalen van de reparatie van mijn kettingzaag. De pinautomaat in de winkel wilde het toen niet doen. Maar ik wil natuurlijk wel gewoon een keer betalen. Maar het is te laat om naar Monforte te gaan om daar ergens te gaan eten, als we daar aankomen zijn de restaurants nog net niet gesloten. Sol wil ergens anders gaan eten. We rijden naar A Barrela en gaan daar in het hotel eten. Daarna gaan we gewoon naar huis en ga ik wat uitzoeken voor ons zelf. Ik wil van het kadaster weten wat we moeten doen om percelen samen te voegen. We hebben bijvoorbeeld een weiland aan de overkant van de weg. Dat weiland bestaat op papier en bij het kadaster uit 5 of 6 percelen. Om die te registreren kost dat een bak geld, zou het dus één groot perceel zijn dan is het veel goedkoper. Maar ik heb nog geen e-mail adres gevonden waar ik naar kan schrijven. Dat het kan wat ik wil weet ik wel, ik heb namelijk een handleiding van een computerprogramma gevonden waarin staat hoe je met het programma verschillende percelen samen kan voegen. 

8 reacties

 1. Hoi Rob, we hebben de fles likeur open gemaakt en samen met Cees en Clemiebij de koffie gedronken. Héérlijk spul. De kaasjes waren ook lekker.gr . O ja hier is het 27 graden. Gr. Ma

 2. Hola,

  Met al jou kapaciteiten moet het toch ook mogelijk zijn om thuis voor kapper te spelen. Scheelt een hoop tijd en geld. Als ik eerlijk ben moet ik wel zeggen dat ik vermoed dat Sol er niet van gescharmeerd zal zijn.
  Langzaam maar zeker begint er bij een soort van info/bemiddelingsfunctie te ontwikkelen als het gaat om mensen die op huizenjacht zijn. Ik hoop dat je nooit makelaar word aangezien ik daar allergiesch voor ben en dat zou toekomstige bezoeken in de weg kunnen staan.
  Ik ben ook steeds vergeten te vragen of de kettingzaag nu wel het spoor volgt wat jij voor ogen hebt? En als dat zo is wat was dat de oorzaak van het scheef zagen?
  Boek voor geluksvogel Angela is vandaag bij Postnl afgegeven.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Nou met de kettingzaag die nu wel spoort kan ik natuurlijk met wat tondeuze werk doen. Het blad waar de ketting overloopt is te heeft geweest en daardoor ook schuif afgesleten. Dat komt door geen olie en of verkeert gebruik.

   Makelaar… nee niets voor mij.

 3. Hey Rob
  Hoe is het met jullie water
  Wij hebben bronwater met veel kalk een boiler werkt hier niet
  Geiser wel gewoon van de fontanero was de beste prijs

 4. Je hebt Sol toch zeker een compliment gegeven nadat ze zo lang bij de kapper is geweest 😊
  Na 4 weken geen TV en nieuws hoorden wij gisteren weer de problemen in Nederland over de boeren op die manier jagen ze de mooie beroepen toch weg het is niet vreemd dat veel jonge ondernemers naar Spanje of Frankrijk vertrekken, het zal natuurlijk ook niet zo makkelijk zijn maar je krijgt er wel de ruimte en rust voor terug , als wij jonger zouden zijn zou ik het meteen willen.
  Succes jullie 2 en je ziet goed voorbeeld doet goed volgen.
  José

  • Hallo John,

   Onze dakconstructie kan dat gewicht niet dragen. We hebben daar al eens voor geinformeerd. Daarkomt bij dat we vernomen hebben dat een zonneboiler hier niet rendabel blijkt te zijn. Dat hebben we van iemand die ze verkoopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *