Bijna Hetzelfde Als Gisteren

Zoals de titel al doet vermoeden is vandaag zo’n beetje op dezelfde manier verlopen als gisteren. Ik kan dus vragen of jullie de blogpost van gisteren nog een keer kunnen lezen en het hierbij laten. Maar dat zal ik niet doen om teleurstelling te voorkomen.

Gisteren was ik vroeg op om de planten op de akker water te geven. Vandaag ben ik ook vroeg op, maar we zijn hier in de omgeving in de wolken. Het is dus mistig en dus hoeven de planten van mij geen water te hebben vandaag. Ik zit vandaag dus eerder aan de koffie dan gisteren. Ik kijk wat youtube en ga daarna verder met de electra waar ik gisteren gebleven was. 

Boven de groepenkast zit een lasdoos met een stopcontact voor de deurbel. Die lasdoos met stopcontact moet daar weg omdat er over een tijdje pijpjes uit het plafond komen die naar de groepenkast gaan. Ook moet het wat netter dan een stopcontact op een lasdoos. Ik heb daarvoor nog een mooi wit bakje liggen, dat is speciaal voor schakelmateriaal. Helaas heb ik maar één stopcontact. Als we bij Leroy Merlin zijn koop ik er een tweede bij. Die lasdoos krijgt een nieuwe plaats boven het plafond. DAt is even een gedoe want ik heb niet veel ruimte om het allemaal aan te sluiten. Maar als dat gedaan is is de ‘stopcontact groep’ echt klaar. 

De pijpen die gisteren op de foto uit het luikje in het plafond staken, zitten nu boven het plafond, een ervan is voor de ‘licht groep’. Ook die groep is nu afgewerkt en aangesloten op de juiste groep. Veel meer kan ik aan de groepenkast nu niet meer doen, ik wacht op de spullen die ik besteld heb. Opruimen en daarna als een speer naar het ‘zwemparadijs’ of misschien beter het ‘badder paradijs’ want echt zwemmen als je groter bent dan 50 centimeter gaat niet in ons bad. Maar je hoort ons niet klagen, want ook gewoon even afkoelen en dan weer verder lezen in een boek in de schaduw van de kastanje is lekker.

Met deze temperaturen heeft Antares op het moment de meeste moeite, maar ook Foskie is minder actief. Wel kunnen we stellen dat beide heel verschillend omgaan het deze temperaturen en de zon. Antares puffend in de schaduw en Foskie met zijn tong uit zijn bek pal in de zon.

Ondertussen als ik met de stroom aan de gang ben is Sol in de schuur bezig met de kast van de buren. Alles wat in de grondverf moet komen heeft Sol vandaag in de grondverf gezet.

Makelaars! Altijd wat! Toen we ons huis gingen verkopen in Nederland 4 makelaars over de vloer gehad. Een vertelde het halve verhaal, bij de een had ik geen klik en de derde is eigenlijk niet eens over de vloer geweest, die belde 10 minuten van te voren dat hij niet kwam. Nummer 4, die was al eens geweest en daar had ik een klik mee, en hij verkocht ons huis heel snel. Hier in Galicië een hoop gedoe met de makelaar. In Chili ook. Hadden we eerst een makelaar die wel een keer wilde gaan kijken op ons terrein en op afspraak bij iemand in Panguipulli de sleutel kan gaan halen, blijkt die vrouw te vinden dat ze zonder afspraak de sleutel mag gaan halen. Nou zo werkt dat niet, ze is onderweg naar ons terrein heel hard teruggefloten door mijn schoonzus. Mijn zwager, onze advocaat, kwam er achter dat een kennis van mijn schoonouders een gevestigd makelaar is. Als we die contacteren en vragen of ze ons terrein wil verkopen dan wil ze dat wel. Sterker nog, mensen stonden nu al in de rij. Raar als ze het nog niet gezien heeft. Ze is een keer gaan kijken, omdat ze bij familie in de omgeving moest zijn. Daarna bleef het stil. Mijn schoonvader, die ons zaken regelt, krijgt haar maar niet te pakken. Dan krijgen we via mijn schoonmoeder een nieuw telefoonnummer. Raar.. landnummer van de VS. Blijkt ze in New York te zijn gaan wonen. Prima, maar laat je klanten even wat weten. Maar haar dochter doet het nu allemaal. Nou dat wil ik ook weten. Ik wil daar geen zaken meer mee doen, niet betrouwbaar, zeg ik tegen Sol. Dus laat dat maar weten. De vrouw die in 2019 voor ons het terrein met huisje taxeerde blijkt tegenwoordig ook makelaar te zijn. Mooi mag zij het gaan verkopen. Ik stuur haar een mailtje met de vraag of ze dat wil doen en dat Sol met haar contact op zal nemen. Even later een mail waarin ze zegt het graag te willen verkopen voor ons. Geen idee waarom, ik ken deze vrouw niet persoonlijk, maar het voelt goed. Hopelijk kunnen we het spoedig van de hand doen.

7 reacties

 1. Hola,

  En die zegt dan dat er weinig te melden valt. Nou volgens mij niet. In ieder geval toch weer meer dan waar jullie gister gebleven waren.
  Het schilderwerk van Sol zorgt er in ieder geval voor dat het kastje er nu al heel anders uitziet. Wat grondverf alleen al kan doen.
  Dan het makelaars verhaal. Ik weet dat we lang niet alles gemeen hebben maar wat makelaars betreft in iedere geval wel. Je weet dat ik zelf allergisch voor makelaars ben en bij jou proef ik niet minder. Probleem voor jullie is alleen dat je het wel op afstand moet doen gezien de afstand Frean / Panquipulli (Chili). Dus je moet wel een makelaar hebben. Ons laatste huis heb ik totaal zonder makelaar verkocht en dat is het eerste verdiend. In ieder geval HEEL veel succes met de makelaar waar jullie nu vertrouwen in hebben. Hopelijk gaat de verkoop van jullie domein in Chili voortvarend. Mocht je problemen met de zilvervloot binnen halen dan heb ik nog wel tips om jullie van die zorg te verlossen.

  Houdoe

 2. Wat een leuk waterbakje voor de honden
  Zoiets wil ik ook wel voor de hond
  Houden antares en foskie niet van het zwembad 😎
  Altijd gedoe met makelaars waar ook ter wereld. Hopelijk verkopen jullie snel in chili zijn daar geen zorgen meer om
  Groetjes Françoise

 3. Hoi Rob en Sol,
  De kast ziet er nu hij egaal er uit ziet, goed uit, jullie hebben er in ieder geval goed je best op gedaan. En wat de makelaar betreft ik hoop dat het allemaal vlot zal gaan.en dan dat heerlijke bad, ik zou zeggen , veel zwem plezier. Gr. Ma

 4. Nou je hebt genoeg te melden meestal als je begint te schrijven komt het vaak vanzelf.
  De kast wordt vast mooi de hondjes zien er grappig uit en hopelijk gaat de verkoop spoedig door,
  op afstand wat moeilijker maar als het goed voelt met die persoon zal het ook lukken.
  Succes,
  José

 5. Tja, makelaars… Hopelijk is de huidige makelaar inderdaad volgens je gevoel goed en kan zij snel jullie grond verkopen. Lekker hé, je frustraties ff uittikken 😉
  Wat de kast betreft: tjonge, met een laag grondverf ziet het er al uit als nieuw! Wauw! Als je dit vergelijkt met de foto’s toen jullie de kast kregen. Prachtig!
  En de stoppenkast ziet er professioneel uit: je kunt echt zien dat jullie huis stap voor stap echt aan het opknappen is.
  Fijne dag in jullie paradijsje

 6. Hier zoeken onze dieren de schaduw op en komen zo goed als niet in de zon. Wat een toestand met die makelaars en dan is het vervelend dat je ver weg woont en de personen niet in het echt kunt ontmoeten om afspraken te maken. Hopelijk komt het nu snel in orde en word het verkocht die centen kunnen jullie weer goed gebruiken. Weer met plezier gelezen fijne maandag.

 7. Goeiedag , nieuwe maand , nieuwe planning !?
  Het ziet er allemaal professioneel uit wat jullie doen . Zowel de groepenkasten als de burenkast ! Chapeau !
  Blijft Foskie nu netjes op de plot bij jullie ? Meestal lukt het wel als de “baas” in de gaten gehouden kan worden .
  Veel succes in Chili , wens dat het snel verkocht gaat worden , heb je hier weer even wat meer armslag . Altijd fijn.
  Groet en geniet van je
  ” spartelbad” ! Heerlijk.
  🙋‍♂️🙋‍♀️🐶🐾😅🌞👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *