Middagje Naar Het Zwembad

De planten op de akker willen weer water. Daarom sta ik vroeg op om water voor de planten te regelen voor de zon goed en wel aan de gang is. We hebben een haspel met een slang van 50 meter er op, dat ding en de slang samen zijn best prijzig, daarom staat het op slot. Maar omdat de kans bestaat dat de buren hun planten ook water willen geven die bij ons op de akker staan, liggen de sleutels tegen ergens waar zij ze kunnen pakken. Ik pak vandaag de sleutels en wat zie ik, ja wel, weer een wespen nestje. Het lijkt erop dat deze wespen geen kolossale nesten bouwen. Gisteren met vergif aan de gang geweest, maar dat was omdat het niet anders kon. Nu ruim ik het nest op daar waar het zit en zet het ergens anders weg. Potje erover, papiertje eronder, en verhuizen maar.

Nu ga ik water geven. Alles ziet er even later weer fris uit. Wel moet ik later op de dag nog even wat aan de tomatenplanten doen. Die groeien nu zo snel dat ik ze weer op andere punten vast moet zetten. Ook  bij de maïs moet wat gedaan worden. Er zijn planten bij die zij scheuten krijgen en dat moet weg omdat er dan meer energie naar de rest van de plant gaat. 

Gisteren was ik dus bezig met de electra, vandaag ga ik daar mee verder. In de keuken moet een groep komen voor de vaatwasser en een voor een electrischfornuis. Dat fornuis komt er nooit, maar de aansluiting moet er wel zitten. Volgens de voorschriften moet er ook een groep komen met alleen verlichting, daar hoeft niet ALLE verlichting op te zitten, als er maar ALLEEN verlichting op zit. Zo’n zelfde groep moet er ook komen voor stopcontacten. 

Ik zet de stroom af van de keuken / hal groep. Deze groep moet namelijk gesplitst worden in keuken en hal verlichting. Op een plank, monteer ik drie lasdozen, twee voor de keuken groep en een voor de hal verlichting. Als dat gedaan is kan ik de keuken groep weer helemaal terug aansluiten en dat wat was gedaan met tijdelijke kabels weghalen en alles definitief afwerken. Al kan ik het alleen nog maar tijdelijk aansluiten aan het einde van de nieuwe pijp met draden.

Dan moeten er drie pijpen van de keuken naar de hal richting de groepenkast. Door pijp 1 gaan de draden voor het fornuis. Die groep hang ik voorlopig op een rol zodat we er geen last van hebben. Pijp 2 is voor de vaatwasser en ook die hang ik op een rol aan het plafond.

De laatste pijp is voor de groep van de hal verlichting, waar ook de verlichting van de bijkeuken en de stal aan huis op zit, als het maar verlichting is dan is het goed. Helaas zit er ook een stopcontact op. Dat moet dus afgekoppeld worden en op een nieuwe groep komen voor alleen stopcontacten. Alles werkt weer, maar het aanpassen is nog niet helemaal klaar. In de volgende hal zit ook verlichting en een stopcontact. Dat wil ik ook gesplitst op de juiste groep hebben. Maar dat is voor morgen. …..denk ik.

Als ik alles opgeruimd is is het tijd om naar Vakantiepark Freán te wandelen. Sol neemt een tas blikjes mee en is badhanddoeken en een mat voor de honden. Als we alles in stellen hebben gebracht in de schaduw onder de kastanje is het tijd om de laatste paar uurtje te relaxen aan het zwembad. 

Straks steken we de BBQ aan en dan zit deze zaterdag er weer op. En morgen gaan we weer naar het vakantiepark Freán, wij mogen gratis naar binnen 😉

11 reacties

 1. Hola,

  Ik zou horendol worden van al die draden en het gescheiden houden van al die groepen.
  Vakantiepark Frean ziet er goed uit en wat boffen jullie toch dat je daar gratis naar binnen mag en dan ook nog zo vaak je wil. Relax en geniet.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Tja ieder z’n vak zou ik zeggen. Al houd ik het zelf ook niet meer alleen bij mijn eigen vak. Dat we gratis naar binnen mogen komt natuurlijk omdat ik meegeholpen heb bij de aanleg er van 🙂

 2. Goedemorgen , wat heerlijk zo’n vakantiepark in de buurt ! Wat zijn jullie toch bofkonten , gratis toegang ! Jippyyy!
  Even daar relaxen heb je ook wel verdiend na al dat “geklooi” met die draden . Ik hoop dat je ze nog uit elkaar kunt houden. Dat ze daar zo moeilijk doen om elektra aansluitingen ? Als je soms in dorpen ziet hoe al de kabels over de straat en aan de muren hangen , zou je denken ; daar komen ze nooit meer uit 😅. Goed dat je het wespennestje hebt kunnen behouden , het zijn nuttige dieren al heb je ze heel graag op afstand . Succes en veel plezier in “water-vacantiepark” Frean.
  Groet . 🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾👌👍🌞🍹🤽‍♀️🏄‍♂️🏊‍♀️

  • Hallo Antoinette,

   Ze doen niet moeilijk. Het mag blijven zoals het is, maar… dan krijgen we geen vergunning om terug te leveren met de zonnepanelen. Wat insecten en andere klein spul betreft, als het binnen zit vang ik het 9 van de 10 keer en laat het buiten weer gaan, behalve boktorren die maak ik kapot.

 3. Heerlijk dat ziet er relaxed uit en alles gratis jullie boffen met dit vakantieoortje 😅rust ruimte zon en Sol maakt de lekkerste dingen , geniet ze🌞🍷🍷
  José

 4. Je hebt weer heel wat werk verzet met al die elektriciteitsdraden en groepen je zou er gek van worden maar gelukkig is het jou vak dus zal alles op zijn pootjes terecht komen en netjes worden afgewerkt. Wat heerlijk dat zwemparadijs zo dicht bij de deur en nog gratis ook jullie zijn me wel een bofkonten. Geniet nog heerlijk van de rest van de zondag.

 5. heerlijk genieten van zo’n gratis vakantie park. Ik heb het ook en is best fijn zeker als het zo warm is als de laatste paar maanden. In het werk zit ook wel wat schot al wacht er ook nog wel wat werk. Sterkte daar mee en zeker met de warmte. Fijne zondag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *