All You Can Eat Restaurant

Gisteravond. Ik zeg tegen Sol dat ik er niet meer op reken dat de buren vandaag nog groente komen planten. Ik ga beter douchen. Als ik me aan het aankleden ben en ik de bretels aan mijn broek vast zet gaat de deurbel. Sol gaat kijken. De buren, we gaan planten. Nette kleding weer uit en werkkleding aan. De buurman maar op de akker met de tractor met ploeg (?) de grond los, daarna maakt hij met een soort schoffel een sleuf. Van de buurvrouw krijg ik plantjes en we instructies wat te doen. Ik zet het plantje weg, Sol doet er wat grond omheen en drukt het wat aan. Na anderhalf uur staan er 3 verschillende soorten uien, 3 verschillende soorten paprika’s, tomaten, bloemkolen en nog wat andere dingen waar ik de naam even niet van weet. Wij hebben dus genoeg te eten als straks alles ge-oost kan worden. Tegen de tijd dat we moeten beregenen of schoffelen laten de buren dat weten. Wij hebben namelijk geen idee.

Vandaag moeten we naar de bank in Chantada en we moeten nog wat andere inkopen doen. Nette kleding van gister die ik nog geen 5 minuten aan heb gehad weer aan. Sol doet even later de koeien. Er staan 3 kalfjes die iets ander voer krijgen dan de rest. De buurvrouw is dat voer echter vergeten af te geven gisteravond. Sol belt en de buurvrouw laat weten dat ze het zo komt brengen. Als ik een rondje loop kom ik de buurvrouw tegen. Ze geeft de kalfjes het voer en is weer weg.

Bij de bank in Chantada heeft Sonja het druk met iemand anders, we worden geholpen door een ander. Na ruim een uur zijn er 6 handtekeningen gezet en een berg kopieën gemaakt van alles waar we ons mee kunnen identificeren. We gaan ergens een bakkie doen en lopen vervolgens naar een speciaalzaak waar we wat moesten halen. Als we voor de deur staan hangt er een papier dat de gesloten is en te koop is. Op naar een andere zaak. Als we gekocht hebben wat we nodig hebben moeten we nog even naar Castro om zakken cement te halen voor de vaste opstelling voor mijn telescoop.

Als we thuis zijn trek ik mijn werkkleding weer aan en doen Sol en ik, deze keer, 2 koeien naar de wei. Daarna moet Sol de stal schoonmaken. Ik trek de cementmolen uit de schuur en ga cement maken voor de telescoop. Inmiddels zitten er 12 zakken cement in verwerkt. Ik weet zeker dat de vaste opstelling aardbevingen kan doorstaan! Antares houd alles nauwkeurig in de gaten. Regelmatig verdwijnt ze echter in de stal. De stal is voor haar een soort all you can eat restaurant. Ze is namelijk verzot op koeien poep en dat is te ruiken ook! Als ik klaar ben met cement en mijn gereedschap is schoon is het tijd om Antares eens in wasbeurt te geven. We hebben nu weer een frisse hond.

Er lopen hier in de omgeving wilde zwijnen rond. Al heb ik er nog nooit een gezien, is het volgens vele wel verstandig onze akker niet alleen met prikkeldraad af te zetten maar ook met gaas. Daar hadden ‘ze’ beter eerder mee kunnen komen, dan had ik namelijk geen prikkeldraad gespannen. Vandaag dus ook maar schapengaas gespannen. Morgen nog een laatste stukje en dan komt er geen wild zwijn meer de akker op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *