Vandaag niet zo veel te vertellen.

Omdat het hier ook warm is, al halen we gelukkig de temperaturen die in Zuid Spanje heersen niet, is het tijd om het zwembad op te zetten. Voordat dat echter kan moet er eerst wat met de bosmaaier gedaan worden. De varens staan te hoog op de plaats waar het zwembad weer moet komen staan. Ik maai alles kort en kapot in de hoop dat het niet zo snel terugkomt. 

Als ik klaar ben met de bosmaaier en de plantenresten aan de kant zijn, is het tijd voor een lap plastic als ondergrond. Die lap plastic komt van het werk. Het is een oud stuk wat op een bult met gras heeft gelegen. Het is een mooi groot stuk en vrij schoon, dus… handig voor het zwembad. Ik vouw het dubbel en dan is het nog groot genoeg. Met wat grote en kleine keien zorg ik dat het niet meer wegwaait en netjes blijft liggen.

Het zwembad is niet moeilijk om op te zetten, ik heb er de compressor bij nodig om het op te pompen en dan kan het gevuld worden met water en klaar is Kees. Het vullen neemt wat tijd in beslag en ondertussen ruim ik alles op wat ik gebruikt heb. Daarna zit de siësta er weer op en kan ik weer gaan werken.

NB.: Dat emmertje aardappelen op de foto in het vorige blog is niet alles zoals jullie blijken te denken. Het zijn de aardappelen van de eerste 5 meter. Nog wat meters te gaan, maar dan moet eerst het onkruid weg.

8 reacties

 1. Hola,

  Indedaad een wel heel korte blog maar met hoge temperaturen, ook al is het bij jullie gen Zuid Spanje, kan ik me er wel iet bij voorstellen dat jullie poedelbad toch voor de nodige verkoeling en ontspanning kan zorgen.
  Wie weet gaat bijvoorbeeld de ex beerput nog eens als Olympisch zwembad dienen!!!
  Dan heb je alleen wel weer plastic nodig niet als ondergrond maar als afdekzeil.
  Groot of klein poedelen geniet ervan.
  Uit jou reacties op de vorige blog had ik al begrepen dat die emmer niet de gehele aardappeloogst is.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Nee je heb niet veel te melden maar het is altijd weer fijn om wat te horen(schrijven). Wel lekker je zwembadje je camping is weer bijna kompleet nu wij nog. Haha. Ben vandaag naar Jeanne haar verjaardag geweest ze is de 22ste pas jarig maar vandaag was een geschikte dag. Het was weer gezellig ik had de meiden al een tijdje niet gezien. Verder weet ik ook niet zo veel te schrijven.groetjes aan Sol. Gr. Ma

 3. ziet er weer goed uit om te badderen, lekker hoor. Is te hopen dat het water niet te snel te warm is. Mijn zwembad, 8 x 4 m, geeft 31 graden aan en dat is net ff te warm om te verfrissen. Het was hier gisteren 37 graden en gelukkig viel er ’s avonds een bui. Dat frist wel wat op. Veel plezier er mee.

 4. Hoi hoi , sorry ben een “blog” van je kwijtgeraakt , heb dus niet kunnen reageren. Beetje dom werk aan deze kant , beetje geklungel met de nw tel. Maar we zijn er weer. Ben alleen je App kwijt waarmee ik op je site kon komen . Kun je een “hint” geven waar ik hem terug kan installeren? Naam b.v. “naar galicië” doet niets als ik dat aangeef. Sorry sorry , zal de warmte of de leeftijd zijn ! 🫣🤭.
  Groet uit een iets minder warm Estepona .
  👊👍🤣🏊🖐

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *