Zonder Gevecht

Als ik alles op TV gezien heb wat ik wil zien ga ik een rek in elkaar zetten in de hal. Daar moeten de spullen uit de keuken in komen die nu niet in een kast zitten. Deze week gaat het plafond er uit. Misschien zelfs morgen al. Het rek staat zo in elkaar. Ik heb er ervaring mee, dit is nummer 4 die ik in elkaar gezet heb. Als het rek klaar is is het tijd voor een bakkie koffie.

Nu, na enige mentale voorbereiding, is het tijd om aan de Ikea kast te beginnen. Ik haal de deur van de hal uit het kozijn en demonteer een plank die tegen de muur zit waar de kast moet komen staan. Dan de kast. De kast bestaat uit 3 dozen. Ik haal de doos met nummer 1 naar boven. Dit met het idee dat ze van Ikea bedoelen dat je met die doos moet starten. Maar in deze doos zitten 2 deuren, het midden schot, de achterwand en een door met schroeven, pluggen en zo meer. Ikea bedoelde dus helemaal niets met doos 1, want starten met deuren? Lijkt mij iets wat als laatste gedaan moet worden. Doos 2 en 3 ook maar naar boven gebracht en alles netjes uitgestald. Het boekje met de tekeningen is duidelijk en ik volg de instructies precies. Een uurtje later staat de kast in elkaar en moet ik alleen een beetje aan de scharnieren stellen om de deuren zo goed gelijk te hangen en netjes te laten sluiten en openen. Zoals de deuren nu hagen en sluiten is het beste wat ik er van kan maken, het blijft natuurlijk een goedkope Ikea kast, die ik overigens zonder gevecht in elkaar heb gezet. Enige wat er nu nog aan gedaan moet worden is wat extra planken er in maken. Het is een hang – leg kast, maar bij ons moet het een leg kast worden. Die planken komen er volgende week in.

Als ik helemaal klaar ben met de kast lijkt het Sol en mij beter de deur voorlopig niet terug te hangen. De deur van de hal staat toch altijd open, alleen in de winter doen we hem dicht voor de koude. Dus, tegen de tijd dat de verwarming weer aangaat, hangen we de deur terug.

Ik ga wat opruimen in de stal die ooit woonkamer moet worden. Nu is het al zolang als we hier wonen de werkplaats te zagen. Van tijd tot tijd moet ik er echter even wat opruimen. Er liggen allemaal grotere en kleinere stukken MDF. Als dat op elkaar ligt met wat stof er bij dan het je iets waarmee je je nek kan breken, spiegelglad dat MDF. Alles netjes bij elkaar geraapt en in zakken gedaan. Van al het ander afval hout heb ik een selectie gemaakt; voor de brandstapel of aanmaakhout voor de het fornuis. Papier en plastic ook allemaal verzameld en opgeruimd. Alles wat niet in onze kliko pas heb ik in de auto geladen en naar A Barrela gebracht en daar in de containers gedaan.

Tijdens bovenstaande werkzaamheden komt Manuel aan rijden, dat is de man van wie we grond bij kochten. We zitten net aan de koffie. Hij heeft zelfgemaakte 2 fles likeur bij. Lekker, kunnen we er weer tegenaan 🙂 We vragen of hij wat wil drinken. Hij is vroeger, heel lang geleden wel eens binnen geweest, vertelt hij. Nu laten wij zien wat we ervan gemaakt hebben. Hij vindt het allemaal mooi wat we ervan gemaakt hebben. We gaan zitten en hebben het over ditjes en datjes. Manuel was eigenlijk al op weg naar Santiago de Compostela, waar hij woont. Hij komt hier alleen voor familie die hier in de omgeving woont.

8 reacties

 1. Hola,

  Zo te horen een ECHT stressvrije dag incl IKEA.
  Gehoord dat het bij jullie vandaag 20 graden lager is dan gister. Daar kunnen wij niet tegenop omdat het bij ons slechts 16 graden minder was inclusief regelmatig regen. Konden gister dus de mensen klagen die slecht tegen de warmte kunnen dan waren vandaag de mensen aan de beurt om te klagen die regen haten. Zo zie je maar dat iedereen op zijn tijd aan zijn/haar trekken komt.

  Houdoe

 2. Weer prima gedaan Rob ga zo door en ge zult spinazie heten zoek maar op waar het vandaan komt.
  Toch een opmerking over het zoeken, je pa al verteld, wij zitten toch echt in het zuidelijkste dorp van Nederland. De door jou genoemde huizen die bij een gehuchtje horen liggen iets zuidelijker maar dat is geen dorp. Dus Mesch is het zuidelijkste dorp zoals Maastricht de zuidelijkste stad van Nederland is.

  Het is allemaal niet zo belangrijk, dan heb ik gisteren wat gezegd over die eikels in het restaurant en heb het vermoeden dat ik dat berichtje niet goed heb verstuurd, daarom nogmaals het gezegde dat je wellicht ook kent voor deze gevallen en dat luidt—-Erger je niet maar verwonder je slechts.

  Groeten uit een regenachtig Limburg, jullie een fijne dag.

  Ome Karel en Marianne

  • Hoi Ome Karel,

   Ik denk dat mijn vader al vindt dat ik mijn best doe. Ik geloof niet dat hij vindt dat ik spinazie nodig heb.

   Klein-Kuttingen is toch echt het Zuidelijkste plaatsje waar mensen wonen, een woonplaats dus. Het echte zuidelijkste punt van Nederland is bij grenspaal nummer 12, niet ver van Klein-Kuttingen vandaan.

 3. Je bent weer goed bezig geweest met verschillende dingen maar je hebt overal eer van. Best een grote ruimte wat de zitkamer moet worden en veel werk maar het loopt niet weg je kunt maar een ding tegelijk doen. Fijne maandag.

  • Hola Mieke,

   Ik ga je nu een “geheim” verklappen.
   Toen wij er waren was ik benieuwd hoe groot de toekomstige woonkamer zou zijn en werd uitgelachen omdat ik aan het meten sloeg.
   Het “geheim” is dus 6 x 8 meter = 48 m2.
   Meer vertel ik er natuurlijk niet over maar er komen zeer bijzondere opties in voor…..

   Houdoe

  • Hallo Mieke,

   Zola smijn vader al zegt is het een grote ruimte. Onze woonkamer in NL was 3,5 bij 7,5 meter, dus deze is het dubbele. Maar dit is een project wat nog wel een tijd opzich gaat laten wachten voor we er aan beginnen.

 4. Goedemorgen , chapeau de IKEA-kast zonder “stress” in elkaar gezet ! Weer een “bult” bergruimte erbij ! Gefeliciteerd .
  Gezellig zo die onverwachte visite.
  Groet . 👊👍👋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *