Van een ‘dickpick’ had ik een paar weken terug nog nooit gehoord. Het blijkt een foto te zijn die door sommige bekende Nederlanders gemaakt en verstuurd wordt naar mensen die er niet op zitten te wachten. Ik ben geen bekende Nederlander maar heb gisteren tijdens mijn wandeling toch een dickpick gemaakt. Wel een die een stuk minder aanstootgevend is.

Vandaag gaan we een rondje rijden. Maar voor we vertrekken gaan Antares en ik eerst de melk halen. Als we om iets over 12 aan komen bij de stal van de buren is er niemand aan het werk en gemolken wordt er dus ook niet. Er staat een kannetje melk voor me klaar en ik zet dus mijn lege fles klaar naast het kannetje. Als Antares en ik weer weg willen lopen komen de buren aan lopen. De buurvrouw vraagt of ik weet wat het probleem is. Ja, dat weet ik; de tijd is verzet en daar heb je last van. Ik heb gelijk en ze start de melkmachine op. Maar er gaat iets niet goed, iets met een filter. De koeien moeten wat langer wachten tot ze van de melk verlost worden. Ik doe maar even het zelfde als de hond op de foto, genieten van de zon, al ga ik niet in het stro liggen. 10 minuten latere lopen we met verse melk terug naar huis.

Thuis kijk ik in de tuin even hoe het gaat met de planten die ik de afgelopen tijd geplant heb. Alles lijkt het te doen en zelf een van de zonnebloemen steekt al boven de grond uit.

Dat betekent dat ik maatregelen moet nemen zodat ze niet vertrapt worden als er iemand langs de grasrand van de akker loopt. Op de grens akker/gras staan de zonnebloemen. Ik zet dus aan schrikdraad paaltje in het gras en span een draad. Nu zijn de zonnebloemen veilig.

We gaan rijden. Als Max verstappen zijn best doen met een snelle auto op een circuit doe ik dat met een langzamere auto op een circuit waarvan ik zeker weet dat ik het beter doen dan Max als hij hier zou rijden met zijn snelle bolide. Met een gangetje van ongeveer 40km/h rijden we lekker over de smalle bochtige bergweggetjes. Hier en daar maak ik een foto.

We krijgen dorst en als we in een plaatsje aan komen, A Peroxa, blijkt het bekend terrein te zijn. Hier zijn we al eens geweest zeggen we tegen elkaar. Waar we ooit eerder wat drongen ziet het er nu gesloten uit. We rijden wat verder naar de volgende gelegenheid en gaan daar op het terras zitten.

Na een uurtje vervolgen we onze weg met dezelfde snelheid als eerder. Het laatste stukje pakken we de snelweg. Dat is een stukje snelweg waar bijna niemand rijdt. Hier geef ik even plankgas, 175km/h. Zeker weten dat Max mij hier nu wel voorbij zou kunnen komen vliegen.

7 reacties

 1. Hoi Rob,
  De foto’s zien er gezellig uit en het weer is ook wel goed. Hier in Nederland is het ook goed weer ,we zijn dus een rondje gaan fietsen maar ik heb verschillende keren tegen je vader gezegd dat ik zo’n slaap had achteraf denk ik dat het was omdat ik gisteren mijn boosterprik heb gehad ook heb ik het heel de avond koud gehad ik heb zelfs 2 truien aan. Maar nu gaat het weer.gr. Ma

 2. Mooie foto’s en over die dick pick foto zeg ik niets ha..ha..daar zijn al genoeg discussies over geweest 🤭jij hebt humor 😅 . leuk dat de plantjes het al goed doen.
  Zolang het hier nog mooi weer is moeten we nog genieten want de omslag komt beslist dus..
  Fijne week,
  José

 3. Goedemorgen , haha je wilt wel bij de tijd blijven met je “dickpick” (wat een stomme naam) , was je niet nieuwsgierig van wie/wT het was ? 😁😄.
  Mooi snel hoorr de zonnebloemen zal geweldig staan daar langs de wei.
  Weer een prachtige toer gemaakt en weer mooie foto’s .Hier maken we ons een beetje naar voor alweer de 3e stofwolk van de overkant. Deze zou niet zo heftig moeten zijn , maar als ik het voorspel-foto’tje zie wordt het Zuid-Oost Spanje weer feest . We wachten het af er is niets tegen te doen. Dit jaar wel heel veel helaas.
  Fijne Maandag daar.
  Groet. 😂👍👋

 4. Mooi gebied waar jullie wonen, geniet ervan. Waarom is dit gedeelte van Spanje niet zo toeristisch want de stadjes en steden zien er heel mooi uit en niet te vergeten de natuur met zijn heuvels en bergen.

  Groetjes Ome Karel en Marianne

  • Hoi Ome Karel,

   ER komen hier wel touristen hoor. We hebben al Nederlanders gezien met een oud caravannetje achter de auto. Maar ik denk dat er hier weinig Nederlanders en Belgen komen omdat het net te ver is. En daar komt bij dat als je graag zeker wil weten dat je mooi weer hebt, je beter niet naar Galicië kan komen, ten minste, als je zwart geblakerd terug wil komen van vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *