Volgens sommige moet ik het rustig aandoen de dag voor de operatie. Gelukkig is die pas dinsdag en kan ik vandaag nog gewoon wat uit de hoek zoeken. Veel zal het niet zijn, maar ik wil nog wel even wat doen. Ik wil op de akker de grens tussen tuin en akker duidelijk maken. Nu staan er glasfiber paaltjes met schrikdraad daar er aan vast. Mijn vermoeden is namelijk dat als de koeien klaar zijn met grazen op de akker, dat de buurman aan de gang gaat met de tractor om de akker gereed te maken voor plantjes. Tuin vinden zijn niet zo belangrijk, aardappelen wel. Dus paaltjes weg en ploegen maar. Als dat op een moment is dat wij er toevallig niet zijn dan is de tuin dus weer voor een groot deel akker, ook al weten ze dat we een kleinere akker willen. Ook de zonnebloemen aan de rand, krijgen dan de kans niet om op te komen. Daarom dus wat weipalen de grond in gewerkt. 

Op bovenstaand plaatje van Google Earth zie je de hele akker. In de punt rechts is een ingang en links bij naast de oprit ook. De akker moet dus kleiner zoals het bruine vlak aangeeft. De groene rand is naast de akker is een stuk gras, alleen dat werd telkens smaller. Dat willen we om verschillende redenen breder hebben; 1) makkelijker schoon te houden als je er ook een beetje normaal kan lopen, 2) als de buurman met de tractor steeds meer naar de rand gaat komt er een moment dat de rand van de akker instort. Ongeveer anderhalve meter lager is het koeienpad en als dat gebeurt zijn we nog verder van huis. Brede strook gras daar met de zonnebloemen. Langs die rand (de rode lijn) moeten ook nog weipalen komen. Aan de andere kant van de akker, de kant van de weg zie je een klein rood vierkantje, dat is het pomphuisje. De rode lijn er naast geeft aan waar ik vandaag weipalen heb gezet. De witte lijn geeft aan waar tzt een hek moet komen, geen weipalen daar, maar iets moois. Alles wat in het plaatje geen kleur heeft is tuin. Het gele vlak is het waterbassin waar ik het laatst over had. Dat gaan we toch gebruiken als zithoek, volgens ons maak het kippen niet uit of ze nou wel of geen mooi uitzicht hebben. Zoals het er nu uitziet hebben we voor komende zomer een mooi stuk tuin om te zitten en is de akker, bijna 700 m2 groot genoeg om groente te planten voor twee personen. 

Aan de palen die ik vandaag in de grond gezet heb, heb ik ook een staaldraad gespannen, en ook een blauw touwtje voor de zichtbaarheid. Idee is om daar tzt planken tegen te maken. Maar dat is voor veel later.  Ik heb ze wel allemaal op eenzelfde hoogte afgezaagd en de bovenste 12 cm wit gemaakt, ziet het er net wat sjieker uit.

Verder niet zoveel te melden. Ik heb de pelletsilo gevuld zodat ik dat de komende dagen niet hoef te doen, ook een voorraad stookhout binnen klaargelegd zodat we dat ook niet buiten hoeven te gaan halen. Ga ik nu wat spullen klaarmaken om 2 nachten om morgen twee nachten in Ourense te gaan logeren. ….zeker, alarm staan aan en de buurvrouw ook!

10 reacties

 1. Goedemorgen , dat is een mooi duidelijk plaatje hoor , weten we precies waar we jullie van de Zomer kunnen vinden . 🤣😅. Staat idd heel leuk en (duidelijk voor de buurman) die witte nokken van de palen. Kun je mooi bij al je palen doen , weten ze dat het bij jullie hoort.
  Wij wensen je superveel sterkte , indien nodig , voor morgen . Het is dan Internationale vrouwendag 🤭 , dus extra lief zijn voor de zusters en vrouwelijke dokters! Geniet van jullie “Hotelnachtje”
  Groet. 👋👊👍🙋‍♀️🙋

 2. Perfect overzicht en fijn dat jullie zelf iets kunnen verbouwen met het oog op de toekomst dat veel producten schaars en duur worden, het ziet er keurig uit.
  Nogmaals succes met je operatie en laat je lekker verwennen door vooral Sol.
  Groetjes, José

 3. Succes voor morgen Rob en gun jezelf de tijd om goed op te knappen, brengt de buurman jullie weg want ik denk dat jij geen auto mag rijden een tijdje? en zeker geen zwaar werk of alle goede binnenwerken schieten los (volgens dr Biddie dan🤣) Wat ziet het er allemaal spic en span uit daar straks met zonnebloemen erbij een feest voor het oog. Beterschap gewenst🏥👩‍⚕️🧑‍⚕️

 4. Alles goeds voor je operatie.

  In Duitsland doen ze vaak van dir kleine ( lege!) groente- blikken over de palen, zodat ze langer goed blijven , omdat er dann van boven geen water in kan lopen. Ik heb geen idee of dat zinnig is? Die kan je ook wit verven ! Het ziet er nu ook fantastisch uit Groetjes

 5. Rob, heel veel sterkte met de operatie en het herstel daarna.
  Weet je al of het een kijkoperatie wordt of dat ze je buikje open gaan leggen om er bij te kunnen?
  in het eerste geval, loop je ’s middags alweer boodschappen te doen(waarschijnlijk) in het tweede geval heb je wat langer nodig om te herstellen.
  groeten, ook aan Sol.

  Martin

 6. De witte bovenkant van de palen ziet er leuk uit en goed zichtbaar en wat Antoinette en Ben al zeiden bij allemaal doen dan is het duidelijk wat van jullie is. Veel succes met de operatie en voor Sol jij zal hem zeker verwennen maar doe dat jezelf ook een beetje. Fijne maandag.

 7. De witte geschilderde bovenzijde van de paaltjes maken het AF. Een goed herstel gewenst na de ingreep en lekker weer, blauwe luchten en uitlopend groen. Het voorjaar ligt om de hoek, een fijn seizoen. Jullie plannen en energie werkt stimulerend. Dank voor het delen van jullie avonturen. Hartelijke groet vanuit de omgeving van Alicante waar het nu enkele dagen wat sombert met het weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *