Zondag!

We krijgen nogal wat suggesties over het filmpje. Om te beginnen zijn bij niet bang hoor, dus als het de verwarming niet blijkt te zijn liggen wij daar niet wakker van. De verwarming is het overigens niet, daar zijn we na vandaag zeker van. Af en toe hoor je een klik en dan gaat het licht uit of aan. Dat werkt met sensoren, dus beweegt er een hond dan gaat het aan en even later weer uit. Er zijn echter ook klikken te horen en dan verandert er niets aan de status van het licht. Maar goed, wat het geluid wel is weten we niet en mocht het een geest zijn, dan hopen we dat hij of zij de volgende keer de stofzuiger ter hand neemt en niet een beetje in de microfoon van de laptop gaat staan hijgen.

Vandaag is het Zondag en doen we niet zo veel. We lopen een ronde met de honden, zetten de koeien buiten en dat was het dan. Later ga ik de melk halen met Antares en Sol begint alvast aan het avondeten. We gaan nog eens met de honden naar buiten. Dat is iets wat tot nu toe nog niet makkelijk gaat. Antares mag los, Orion moet aan de lijn. Als we de riem aan zijn halsband zetten springt hij tegen ons aan en doet erg druk. Antares denk dan dat er wat gaat gebeuren en wil ons beschermen door te blaffen. Een voor een naar buiten is ook lastig omdat Orion gelijk zijn kop in de deuropening steekt. Vast een hond geweest van Jehova Getuigen geweest 🙂 

We lopen naar het weiland aan de overkant van de weg, ik gooi een steen voor Antares en die gaat ze zoeken. Dan doen we Orion los…. en als afgeschoten door een kanon schiet hij weg. Hij rent rondjes als een gek. Antares gaat bij Sol staan want die vind het met die rond rennende gek niet veilig meer. Ik gooi nog maar eens een steen, maar die laat ze aan zich voorbij gaan. Dan gaan we een spelletje spelen, ik ga rennen en dat gaat minder snel dan Orion. Plan is dat ze alle twee achter mij aan komen. Dat plan werk! Niemand rend over elkaar heen en alle twee lijken ze het erg leuk te vinden achter mij aan te rennen.

Ik ga internetten en zoek iets wat ik niet kan vinden. Misschien dat er iemand is die het weet. Voor een DS18B20 (temperatuur sensor) die met speciale USB op de laptop aangesloten zit zoek ik een Windows programma wat deze sensor (3 stuks) uitleest en de temperatuur weergeeft in een klein venstertje op de laptop. Programmeren in CC en C#  kan ik niet dus ik wil iets kant en klaars en in 2010 of 2011 heb ik het ooit gehad.

Dan moet ik toch even iets gaan doen. De nieuwe deur en het nieuwe uitzicht is geweldig. We hebben nog een raam, misschien moeten we daar ook maar een deur laten zetten. Daarvoor moet ik even aan de buitenkant van het raam kijken. Bij de nieuwe deur zit daar een latei, bij het raam zie ik die binnen niet. Maar als ik buiten kijk zie ik ook niet zoveel. Morgen als het droog is toch maar even met de ladder op hoogte kijken. 

Nu ik dan toch bezig ben ga ik ook maar even in de stal kijken. De drinkbakjes van de koeien lekken door, en als die overlopen komt er water in de voergoot. De buurman zei gisteren dat hij nog wel iets had om het te repareren. Ik heb vandaag zelf maar even gekeken want ik geloof niet dat hij vanavond iets gaat repareren. Volgens mij is er ook niets kapot. Ik denk dat er wat vuil in de afsluitertjes van de drinkbakjes zit. Zo’n koe pakt iedere keer maar een beetje water. Dus laat ik dan vandaag een veel water door die afsluitertjes spoelen. Misschien helpt dat. Nu even afwachten. Moeten er nieuwe bakjes komen, dan mogen zij die betalen en monteren. Anders eten die koeien maar een beetje papperig eten, het gras buiten is ook nat. Toch?

En dan hier de foto van de KerstKastanjeboom.

11 reacties

 1. Hola,

  Laat het maar een geest zijn wat die geluiden etc. betreft dan is het toch mooi meegenomen als die ook gaat stofzuigen dat scheelt jullie werk.
  Het plan om ook bij het andere raam een deur te maken lijkt me formidabel en aan je foto’s te zien denk ik dat het kan omdat er aan de onderkant een mooi groot natuursteenblok (latei) zit. Op de foto is niet goed te zien of er voldoende ruimte is onder de goot. Maar dat kun je aanpassen door een iets kleinere deur te nemen en kan er ook nog een latei boven als extra steun. Laat de viervoeters nog maar lekker elkaar in balans brengen.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Als het droog is moet ik even met de ladder goed kijken. Van de andre kant, er zit nu een raam, dus kan er ook een deur. Buren kwamen nu met de opmerking dat we misschien wel een vergunning nodig hebben. Nou zijn het een beetje zwartkijkers, maar we gaan morgen toch maar even vragen voor de zekerheid.

 2. Hoi Rob,
  Leuk zo de honden rennen en heel aandoenlijk dat Antares het voor gezien hou. De boom is natuurlijk in de weide omgeving te zien. Zijn er meer mensen die dat doen? Gr. Ma

 3. Mooi die kerst/ kastanje boom zal een blikvanger zijn van verre,
  een vraagje wat doen jullie elke dag met zoveel melk? Ik ben niet nieuwsgierig 🧐 ha..
  Antares is duidelijk de verstandigste😁
  Fijne week,
  José

  • Hallo José,

   De melk: Ik ga bijna idere dag een liter halen, die koken we dan. De room die er opkomt mix ik met suiker en eet ik zo op. De rest van de melk drink ik op. Maar er zijn ook dagen dat we er yoghurt van maken. Daar hebben we een machientje voor. Dus naast 6 mokken koffie drink ik ook (iets minder dan) een liter melk.

 4. Leuk om te horen dat Orion het ook leuk vind om lekker rond te rennen en over een tijdje doen ze het samen als Antares ziet dat Orion ook geniet. Wat leuk jullie kastanjekerstboom. Zou goed zijn als de geest het huis stofzuigde voor jullie hahaha. Fijne maandag.

 5. Haha , dank je wel , de kkboom in volle glorie , idd vlg. jaar meer lampjes zou mooi zijn . Doe dan maar een hele boom vol met kleintjes op de hoofdtakken , zooo mooi dan. (Kun je Zomers gewoon laten zitten).
  Heerlijk dat het samen best wel redelijk gaat met de honden . Ze moeten alleen nog aan elkaar en de gewoontes wennen . Komt goed !
  Aan die ingewikkelde vraag die je stelde waag ik me maar niet , dat gaat me totaal boven m’n pet , succes daarmee .
  Groet . 😉😅👋👊

  • Hallo Antoinette,

   Met de boom is dat ook de bedoeling. Nu heb ik het tussen de buien door gedaan. Na de kerst neem ik aan dat hier de spullen ook in de uitverkoop gaan en dan kopen we er een hoop bij om zoveel mogelijk de dikke takken van lampjes te voor zien. En iid in de zomer blijven die dan zitten.

 6. Hoi Rob,
  Bedankt voor je antwoord dat is dus pure melk rechtstreeks van de koe nou waar krijg dat nog,
  zo puur kun je er ook echte boter van maken heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *