Zo… Weekend Voor Anderhalve Dag

Was het afgelopen dinsdag druk, was het dat de rest van de week ook. Om met het slechte nieuws te beginnen. Afgelopen dinsdag was een koe van een dode tweeling bevallen. Als ik ‘s woensdags iets achter in de stal ga repareren, tref ik weer een dood kalf aan. Vreemde is echter dat hier helemaal geen koeien staan die gaan bevallen, het is namelijk de melkstal. Als Pablo er is, vertel ik hem het slechte nieuws. Hij vertelt dat het weleens kan gebeuren dat een koe die nog melk geeft en nog niet zolang zwanger is het kalf veel te vroeg laat komen. Oké, maar dan is dit wel een veel te vroeg volgroeid kalf. Kan het zo zijn dat de koe van de tweeling eigenlijk een drieling had? Volgens hem is die kans klein, maar omdat we verder geen koeien vinden waar van achter een bloederige massa uithangt, kan het bijna niet anders dan dat de koe toch een drieling had.

Verder is het de rest van de dagen druk geweest. Lijkt wel of alles gedaan moest worden nog voor mijn vakantie van volgende week. Het had volgens mij allemaal veel rustiger, praktischer en sneller klaar kunnen zijn. Ik heb maar gewoon mee gedaan dat was makkelijker, gewoon ‘go with the flow’ 

Thuis ook wat gedaan natuurlijk. Ik wilde wat doen aan leidingwerk van de verwarming. Maar helaas. Er moet nog wat aangepast worden om aangesloten te kunnen worden op nieuwe leidingen. De oen die dit aangelegd heeft moet zich heel diep schamen. Ik weet bij toeval wie dat gedaan heeft, omdat hij dat trots vertelde toen hij vertelde dat hij mij toch niet aan kon nemen. Zijn naam is Pepe. 3 radiatoren, twee daarvan hebben de leidingen in de spouwmuur lopen. Handig, die kan ik dus nooit vervangen. Dat is dat maar zo, maar alle toevoer leidingen zitten bij elkaar geknoopt. Dat wil ik eigenlijk niet, maar omdat het niet anders kan, vooruit dan maar. Maar dan wil ik wel graag iets aanpassen. De toevoerleiding is 15mm koper die overgaat naar 18mm koper en dan met een T verloopstuk overgaat naar 12mm. De retourleidingen zijn allemaal 14 mm. Vandaag bij Leroy Merlin gekeken of er wat van te maken is, maar nee. Project on hold.

Wat ik wel heb gedaan is de muren in hal 1 gewit en voor een deel in hal 2. In hal 2 moet er nog wat hersteld worden voor ik de rest kan witten. In hal 1 wilde we op de muur ook een blauwe band aan de onderkant. Dat heb ik vandaag voor ik ging werken gedaan.

Vervolg

Jullie verhalen door Ton en Ineke van den Wijngaart VERHALEN

10 reacties

 1. Hola,

  Arme koe om van een 3 jong te moeten bevallen en ze dan alle 3 te moeten verliezen. Die cijfervolorde snap ik niet helemaal of helemaal niet maar dat is denk passend bij de logica die jou baas en consorten erop na houden. Voor jou dus maar gewoon diep ademhalen en “gewoon” doorgaan. Jammer dat het met de verwarming wat tegen zit. Komt tijd komt raad en ik kan niet even terug voor de juiste koppelingen. De hal moet er nu al mooi uitzien denk ik zo gezien de goedkeurende blikken van Antaris. Nog even en wij komen alles in het echt bewonderen.

  Houdoe

  • Hallo reizigers , het schiet al op denk ik , steeds dichterbij Frean1. Wil niet pessimistisch zijn , maar er is helaas wel regen voorspeld in Galicië , de komende week . Hopelijk alles goed waterdicht !
   Veilige reis voor het laatste stuk . Succes .
   Groet .👊👍👋🙋‍♂️🙋‍♀️

 2. Och gut arm beest om er dire in een keer te verliezen, Maar je werk in de hal ziet er al netjes uit. Alleen vervelend dat je je radiatoren nog niet kunt aansluiten.

 3. Hoihoi , nou dat was weer een mooi “rommeltje” op je werk. Groot gelijk dat je er maar gewoon in meegaat . ‘S Lands wijs , ’s Lands eer ” moet je maar denken.
  Wel jammer dat die drieling niet goed is gegaan . Ook wel een beetje slordig natuurlijk zoals ze daar dan ongeïntresseerd mee omgaan.
  Je hal 1 is mooi zo met dat “blauwe”!? onderstuk staat ook heel mooi bij de vloertegels ( op de foto lijkt het grijs😉).
  Succes met een oplossing vinden voor je leidingen , gaat vast goed komen bij jouw .
  Maar in elk geval …ga nu lekker van je 1.5 dag-weekend genieten . Je hebt het weer verdiend.
  Groet .👊👍🙋‍♂️🙋‍♀️😂👋

  • Hallo Antoinette,

   Ongeintereseerd. Natuurlijk zien ze liever levende kalfjes. Doden leveren geen geld op en kosten alleen maar tijd (administratie) Het blauwe is het zelfde als het blauw van de keukenkastjes en nu je het zegt zien wij eigenlijk ook pas dat het mooi bij de vloertegels past, zelfs als het er grijs uitziet op de foto 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *