Zitkuil Uitgetest

Vandaag is het zondag en is het plan niet veel te doen. Ik kijk eerst wat tv, Sol heeft vandaag weer online cursus. Na tv kijken ga ik een boterkoek maken. Als de boterkoek door de over verder afgewerkt wordt ruim ik wat op in de keuken. We moeten minder kopen, we kopen bv telkens pasta als we denken dat we gedurende de week pasta gaan eten. Daar doen we dan ook olijven in, dus die kopen we ook. Kasten hebben we nog niet in de keuken, dus we hebben dat nog in plastic bakken zitten. Maar als je niet goed weet wat daar in zit blijf je dus kopen. Pasta en olijven hebben we voor de rest van het jaar genoeg. Dat geldt voor meer zaken. Alles maar eens bekeken en een sortering in de bakken gemaakt. Pasta’s zitten nu in de pasta bak zal ik maar zeggen. Als ik klaar ben met de bakken is de oven ook klaar met bakken. Mijn boterkoek is goed gelukt zo blijkt later als hij wat afgekoeld is.

Misschien zijn er lezers, net als Patrick L, die zich enigszins zorgen maken over het uitzicht wat we hebben als we in de zitkuil zitten. Welnu, voor die mensen heb ik wat foto’s gemaakt. Zittend in de zitkuil, met da camera op ooghoogte is dit het uitzicht. Volgens ons een prima uitzicht. Toch?

Klik op de foto voor een grotere foto.

Klik op de foto voor een grotere foto.

Tijd voor een rondje met Antares want ik moet de tijd wat vullen. Ik wil namelijk niets uit de hoek zoeken. We krijgen straks visite. Martin komt op de koffie. Gewoon voor de koffie en hij wil graag de vorderingen zien na de laatste keer dat hij op de koffie kwam. Zaten we vorige keer nog in een eetkamer die ik nog aan het maken was, kunnen we nu trots de eetkamer laten zien die af is, op een raam na wat nog geleverd en gemonteerd moet worden. 

Natuurlijk wilde ik vandaag onze gast verwelkomen in de zitkuil. Daarom wilde ik dat gisteren ook zo ver af hebben. Nadat we Martin alles binnen hebben laten zien zijn we buiten gaan zitten in de zitkuil waar we de rest van de tijd gezeten hebben. Heerlijke temperatuur, 25 graden met een windje in de schaduw van de partytent. Rond een uur of vijf gaat Martin weer. Het was weer gezellig!

Morgen is het tijd voor de ITV, de Spaanse APK. Ik heb onder de achterbumper extra achteruitrijlampen, dat mag vast niet. Die moet ik er dus nog even demonteren.

Als ik daar mee bezig ben, zie ik dat de uitlaat op het laatste stuk los hangt. Dat is zeker afkeur. Het ophangrubber is nog goed, maar de stang van de einddemper die daar in zit is gebroken. Gelukkig is blijkt de stang een holle pijp. Met een lange bout, waar ik de kop van af slijp kan ik de twee stukken weer aan elkaar zetten. Hopelijk hebben ze er geen problemen mee. Maar dat zien we morgen dan wel.

8 reacties

 1. goeiemorgen,het zicht ziet er inderdaad nog heel behoorlijk en bekoorlijk uit , zou ik kunnen mee leven.De groeten, en verder nog een prettige dag.

 2. Geweldig , daar us het goed toeven in die zitkuil en zeker met het uitzicht op het trapje en dan nog kunnen nagenieten dat het je maar weer mooi gelukt is , ondanks de naweeën 🤣. Heerlijk genieten van alles om je heen . Nu de aarde warmer wordt komen alle plantjes weer boven , helaas ook degene die je niet wilt en het hardst groeien. Fijne Maandag en veel succes bij de ITV , goed dat je dat nog ff zag bij de uitlaat.
  Groet. 👍👋🚙

 3. Wat een mooi uitzicht vanuit de zitkuil daar krijg je nooit genoeg van en leuk dat Martin zo nu en dan even op de koffie komt.

 4. Ziet er goed uit
  Net of je op vakantie bent
  Alleen je hoeft niet naar huis te rijden of vliegen
  Wat willen we nog meer het wordt nu ook nog goed weer

  Montefrio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *