Zieke Koe.

We moeten naar het gemeentehuis in A Barrela. Daar gaan we een certificaat ophalen waarop staat dat we inwoners zijn van de gemeente Carballedo. Iets Sjiekere versie dan de uitdraai die je krijg van het bevolkingsregister in Nederland. Dan even snel naar de plaatselijke supermarkt en naar huis.

Met het papier wat we zojuist opgehaald hebben kunnen we onze residentie aanvragen. Dat moet gedaan worden in Monforte de Lemos. Sol belt of we vandaag misschien terecht kunnen, het kan maar afgehandeld zijn. Helaas kunnen we pas volgende week maandag terecht.

Even voetballen met Antares. Daarna gaat Antares vervolgens genieten van de zon en ik trek mijn werkkleding aan en ga aan de slag. De ronding van de slaapkamerkast kan ik vandaag afwerken. Alles gaat zoals gepland, de ronding is af. Natuurlijk moet er nog afgewerkt worden, maar dat geld voor heel de kast. Met het afwerken ben ik nu gestart. Maar net als ik aan het afwerken begin, hoor ik een kalfje hoesten. Dat heb ik nog nooit gehoord en ga dus maar even poolshoogte nemen. Een van de kalfjes ligt zielig in een hoek. Dat is nooit! Als we normaal gesproken gaan kijken kom zij ook gelijk kijken. We bellen de buren dat volgens ons kalf 5394 niet helemaal in orde is. Even later staat de buurman op de stoep. Hij bekijkt het kalf en legt ons uit dat ze alleen voer in de vorm van meel krijgen en dat er waarschijnlijk voer in de luchtpijp terecht is gekomen. Gelukkig niets aan de hand dus. Ik ga verder aan de kast. Eerst de verlichting in orde gemaakt. Daarna een begin gemaakt met afwerken met hout. Maar als het gaat regenen ben ik daar al snel mee klaar. Mijn zaagtafel wordt nat en zagen gaat dan niet makkelijk meer. Binnen staan is geen optie, want Sol heeft een deel van het bed voor de tweede keer in de vernis gezet. Het is 6 uur, eerst maar even koffie om vervolgens op te gaan ruimen, te eten en de post voor het blog te schrijven.

Antares Dwerg Schnauzer
Antares, onze dwerg schnauzer

Dan wil ik nog even een ode uitbrengen aan mezelf en collega timmerlieden, elektriciens, bouwvakkers en al wat nog meer aan vaklieden in de bouw en renovatie werken. Dit Spaanse lied is speciaal voor ons! Homenaje a los obreros de la construcción (eerbetoon aan de bouwvakkers).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *