Zes Zakken Cement

Vandaag ga ik weer verder met de keukenvloer. Ik heb nog zes zakken cement en zie wel hoe ver ik er vandaag mee kan komen. Eerst moet ik de keuken indeling weer aanpassen. Het fornuis staat in de weg en gaat naar de nieuwe vloer die ik gisteren gedaan heb. De koelkast is het handigste als die buiten de keuken komt te staan. Als alles georganiseerd is moet ik de vloer even aanvegen. Of Antares komt kijken of ik het goed doe of komt kijken of ik aan het spelen ben en zij mee kan doen weet ik niet. Als het netjes is, gaat de keuken deur dicht en is het tijd voor koffie. 

Het regent net als gisteren regelmatig pijpenstelen. Net als gisteren moet ik vandaag veel (?) cement klaar maken. Was ik eerder deze week nog bezig met de hand, doe ik het gisteren en vandaag wel met de betonmolen. Gisteren stond ik daarmee nog buiten, maar omdat het vandaag volgens mij toch veel meer regent dan gisteren ga ik er mee in de schuur staan, al waar ik continu door twee katten in de gaten wordt gehouden. Na, ik denk een uur of twee werken zijn de zakken cement op en is de vloer nog niet klaar. Morgen weer zakken cement bij gaan kopen dus. 

Vandaag heb ik een deel van de vloer gedaan voor het houtfornuis. Dat is van metaal en het lijkt mij niet handig dat vast te zetten in de cement. Om tussen het fornuis en de nieuwe vloer wat ruimte te houden, plak ik een strook bubbeltjes folie tegen het fornuis. Als de vloer morgen hard is trek ik het er weer tussenuit en kit ik het af.

Ik was later begonnen en zoals gezegd was ik met twee uur klaar. Verder kan ik nu in huis niets doen en buiten ook niet. Ik ga maar even wat hobbyen in mijn schuurtje. Als je het volgende niet meer kan volgen, geen probleem. Ooit heb ik uit oude laptops die ik uit elkaar gehaald heb, de Bluetooth modules bewaard. Vandaag ga ik daar wat mee doen. In de computer waar ik het blog op schrijf zit geen Bluetooth. En die gaat er dus we komen. Op internet heb ik opgezocht hoe de aansluitingen zijn van de module die ik heb en hoe die op USB aangesloten kan worden met een spanningsregelaar. Dat heb ik dus in mijn hobbyhok in elkaar staan solderen. Eerst een test en daarna een voor het echt. Je kan zoiets natuurlijk ook gewoon kopen, maar op deze manier is het leuker. De foto’s die ik maar met mijn telefoon kan ik nu met Bluetooth verzonden naar de computer, geen gedoe meer met een kabeltje.

Langevingers….  Heb je in Nederland langevingers die als je die in je koffie of thee doopt de kans groot is je de helft mist als je de langevinger terug omhoog haald. Hier in Spanje hebben wij lange vingers gekocht die goed zijn voor de tandarts! Niet vanwege de suiker die er op zit, maar omdat ze werkelijk waar kei en keihard zijn! Je doopt ze met een gerust hart 30 seconden in de koffie, zelf dan zijn ze nog hard. Niet te vreten die lange vingers!

Nu we het toch over koekjes hebben… als ik een pot pindakaas cadeau krijg, laat iedereen weten waar je die in Spanje kan kopen. Leuk, maar ik heb net een pot gekregen, dus wil niet kopen. Wat ik wel wil kopen zijn Bastogne koeken. Nou, kom maar op, waar zijn die in Spanjes (in Galicië) te koop? Die zijn namelijk ook lekker om in je koffie te soppen 🙂

19 reacties

 1. Hola,

  Om met het laatste te beginnen……..we zullen het onthouden dat er met een volgend pakketje lange vingers en bastonjekoeken mee gaan richting Frean.
  Onvoorstelbaar wat een dikke vloer er moet komen om het allemaal netjes en naar jullie zin te krijgen. Goed ook dat Antaris toezicht houd op jou werkzaamheden ook al denk ik dat ze veel meer zin heeft in spelen. Als je met je werk verder gaat in de schuur heb je weer toezicht maar dan van de katten of zouden die ook willen spelen?
  Van je werk aan de laptop verbindingen heb ik geen verstand maar het zal wel kloppen.
  Perfect ook dat je dieselverwarmingketel het vooralsnog perfect blijft doen. Voor zo’n oud beestje formidabel toch.
  Dan las ik op Spanje Vandaag ook dat er ook al contact is geweest met het bedrijf wat zonnepanelen installeerd in Chantada waar je eerder deze week geweest bent in verband met werk. Toppie ook al kost elders werken veel vrije tijd.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Werk: Ja ik moet van de week even bellen voor een afspraak.
   Cement: Dat het allemaal zo ongelijk was wist ik wel. MAar dat het zoveel zakken cement zou kosten niet. Nu, met de zakken die ik vandaag kocht zitten er al 28 zakken op. (28×25)+(28×4,3)=820,4 kilo

  • Hallo Hanriette,

   Bedankt voor de link. Bastongne koeken…. Ik ga als ik tijd heb even naar de link kijken. Verzendkosten en veel bestellen? Nou dan bestel ik toch veen Bastogne koeken. Als het moet eet ik een pak binnen een half uur op.

 2. Reactie op bericht van Henriette: Rob & Sol, wij “overzomeren” altijd in Noord Portugal, Asturias en Galicia. Nemen met plezier een bestelling uit de Costa Blanca Supermarkt voor jullie mee! Wonen er vlakbij. Kunnen ook nog spullen voor Etten-Leur v.v. vervoeren👍😂
  Saludos, voor de verandering uit India, Marjon

 3. De link van Henriette, bij die supermarkt bestel ik ook altijd Nederlandse produkten die hier niet te krijgen zijn. Jammer dat je toch cement tekort kwam, maar morgen is er weer een dag al begrijpen we ook heel goed dat je de vloer af wil hebben om verder te kunnen. Ja alle Spanjaarden soppen alle koekjes in de koffie of wat ze er ook bij drinken. Hier heb ik ook een man die op computergebied niets weg gooit en er altijd wel iets anders mee kan doen. Nog een fijne avond samen en voor zo welterusten.

 4. Nou daar gaat een dikke laag cement op en is nog te weinig ,blijf maar smeren komt vast goed 👍
  net als die computers tjonge .. je moet er maar op komen ,
  fijne week en hopelijk wordt het wat droger maar het is nodig denk ik,
  José

 5. Misschien een tip , die lange vingers malen of in een plastick zak doen en met de deegroller klein maken met gesmolten boter vermengen aandrukken in de taartvorm 30 min. In de koelkast en je kunt de bodem gebruiken voor allerlei met fruit of quarktaart op maken .
  Proberen,
  José

  • Hallo José,

   Die tip die ken ik. Maar weet je dat bakkers dat ook doen? Ik heb op een koekjes fabriek gewerkt. Een deel mislukte koek gaat terug het deeg in, een deel is varkens voer (als het mer créme of chocolade is) maar regelmatig ging er een grote hoeveelheid naar een banketbakker voor taartbodems.

 6. Goedenavond , blèh ….koekjes soppen in je koffie !!! Dat vind ik nu echt het smerigste wat er is . Maar ja ieder z’n ding .
  Succes met je vloer is bijna een project apart. Vandaag heb je waarschijnlijk de rest gedaan . Met succes natuurlijk ! Hoeveel zakken cement heb je er nu voor moeten gebruiken ? Heel veel denk ik. Pfff hier nog steeds droog , wel wat meer bewolking maar daar hebben we dus niets aan.
  Groet . 🙋‍♀️🙋‍♂️👊👍😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *