Zaterdag

Zaterdag, betere titel heb ik niet. Vandaag eerst maar eens wat TV / internet gekeken van gisteravond. Moet toch weten hoe en wat als het gaat om de storm van gisteren. Spectaculair wat ik allemaal gezien heb. Hier lijkt de regen weer verdwenen en schijnt de zon weer.

Vandaag ook maar eens uitgezocht wanneer de installateur van de zonnepanelen voor het eerst geweest is, wanneer ik de nieuwe groepenkast gemonteerd heb, en wat er daarna allemaal gezegd is door de installateur. Komt er in het kort op neer dat de groepenkast ruim voor zijn eerste bezoek hangt en aangesloten is. Niemand heeft ons bij het tekenen van een contract iets vertelt over een certificaat, dat kwam pas toen de installatie er al was. De installateur vertelde toen (mail) dat een CIE normaal afgegeven wordt door een erkend installateur, maar dat hij er in dit geval wel voor kon zorgen. Stuur maar een paar foto’s van de nieuwe groepenkast, dan komt het goed. Ja, niet dus! Maar gelukkig schrijf ik een blog waar alles in staat, hebben we alle mail dus wordt het wel lastig voor de installateur om geen CIE te af te geven na al zijn beloftes.

Toen we hier kwamen wonen hing er een mooie luchtfoto van de boerderij. Tijdens het verbouwen hebben we die veilig opgeborgen. Daarna is deze in een deken onder het bed verdwenen. Zonde eigenlijk om dat onder het bed te bewaren. Vandaag trek ik hem daarom ook onder het bed vandaan en ga hem in ieder geval voorlopig ophangen in de eetkamer. Ik hoef er geen gaten voor in de muur te boren. Ik hang hem aan een balk. En eigenlijk vinden we dat hij daar perfect hangt. Wel leuk om er eens goed naar te kijken. Ons bos is daar nog geen bos. en zo zijn er meer dingen die er op de foto nog niet zijn en zijn er dingen die er nu niet meer zijn.

Omdat het buiten lekker weer is ga ik de auto maar eens goed schoonmaken van binnen. Ramen zemen, stofzuigen, al het kunststof weer laten blinken, hij is weer spik en span van binnen. Maar nu ik toch bezig ben; links voor doet een luidspreker het niet die in de deur zit. Er blijkt een draad los. Dat is zo gefixed. Volgende waar ik nu eens wat meer tijd aan ga besteden is de achterruitverwarming. Die doet het niet zolang als wij deze auto hebben. Zekering, die is goed. Ik hoor een relais klikken als ik de verwarming aan zet. Maar bij de achterdeur op de aansluitingen op het glas meet ik geen spanning. Deurbekleding eraf. Dan zie ik het, of beter ik voel het, er hangen twee losse draden. Het zijn dikke draden dus die moeten van de verwarming zijn. Terug aansluiten is er niet bij omdat ik niet bij de aansluitingen in de deur kan komen. Maar na een hoop gefriemel met trektraadjes heb ik de draden ergens buiten de binnenkant van de deur en kan ik alles weer wel aansluiten op de achterruitverwarming. De deur kan weer in elkaar gezet worden en de achterruitverwarming is weer oké. 

Dan gaan we maandag Orion terugbrengen, nu de auto van binnen net helemaal schoon is heb ik er dus geen zin meer in dat alles weer onder de haren komt, laat staan dat als hij weer over moet geven. Ik neem het hem niet kwalijk, maar ik pak alles waar hij maandag voor de laatste keer een ritje maakt naar het asiel helemaal in. Orion proof is het achter in met al dat plastic.

14 reacties

 1. Hoi Rob,
  Fijn dat het vandaag lekker weer is bij jullie, Het heb in ons land gisteren goed tekeer gegaan . Vandaag was het wisselende er komt weer storm maar dan wat minder. Ik hoop dat het allemaal in orde komt met dat certificaat maar dat is jullie wel toevertrouwd. Gr. Ma

 2. Ik lees met hoeveel aandacht & liefde je je meterkast en je achterruit verwarming, je weide afrastering…. En ga maar door…repareert…
  Met zoveel liefde hebben jullie geprobeerd Orion een nieuwe naam, een nieuw leven te geven…👍
  Wat verdrietig dat dit niet gelukt is.
  Sterkte met het gemis
  En geniet van de opluchting
  Het heeft niet zo mogen zijn 💐

  • Ja, voer Orion maar af in plastic, hij is toch op sterven na dood. Fijn dat je je auto niet nog een keer hoeft te stofzuigen, scheelt een hoop van je kostbare tijd. Én inderdaad, geniet van de opluchting.
   Echt onbegrijpelijk dat je die hond zo afdankt

   • Judith, je hebt je zegje al een keer eerder gedaan en je punt duidelijk gemaakt. Rob heeft daar uit gebreide reactie met uitleg op gegeven. Waarom nu dan weer deze negatieve reactie van jou? Als het je zo aan je hart gaat, ga dan in op aanbod van Rob. Dan kun jij, met al je ervaring en geduld, Orion dat gouden mandje geven wat bij hem past.

   • Hallo Judith,

    Je hebt werkelijk geen idee van wat je zegt, maar ik heb je een uitgebreide mail gestuurd met foto’s. Lees heb even goed door aub. Nee ik maak je in de mail niet uit voor rotte vis oid, ik leg alleen alles uit wat eraan de hand is met Orion en wat we gedaan hebben. Mocht je nog vragen hebben dan moet je maar even terug mailen. Hier op het blog reageren kan natuurlijk ook.

   • Ik vind deze reactie echt misplaatst, iedereen heeft kunnen lezen wat Rob en Sol hebben gedaan en met zoveel geduld om Orion een goed en nieuw tehuis te geven. Ik denk dat anderen het al veel eerder hadden opgegeven. Wij hebben in het verleden ook honden uit het asiel opgevangen en bij een van deze honden is het ook niet gelukt en hebben we met pijn in ons hart hem terug moeten brengen. Dus oordeel niet zo snel over anderen en zoals voorgesteld geef jij Orion dan een goed tehuis!

   • Kun je geen beter comentaar geven Judith, wat wij allemaal weten is dat Rob en sol twee lieve mensen zijn die alles uit de kast hebben gehaald om Orion een warm nest te geven maar als alles steeds vernield word dan is het een heel ander verhaal. Sorry moest het even kwijt.

 3. Beste Judith, ik weet niet hoe oud je bent maar ik vind jouw reacties zeer kinderlijk en als jou zoveel gelegen is aan hond Orion wat let je om hem zelf te adopteren waar je ook woont het is allemaal te regelen , zeer dom van jou,
  fijne zondag en Rob en Sol jullie doen het goed👍,
  José

  • Hoihoi , geweldig die luchtfoto , idd heel zuinig op zijn . Kun je mooi zien hoeveel jullie al gepresteerd hebben om er jullie eigen “paleisje” van te maken !
   Voor de rest wil ik je zeggen , bewaar je energie voor positive gebeurtenissen en opmerkingen. Het is je aandacht niet waard. Jullie weten zelf hoe en hoeveel jullie inzet is geweest en ook nu nog. Geef Orion en jullie zelf vandaag een mooie laatste dag samen , hoe pijnlijk het ook is.
   Veel sterkte samen. Daar mag een knuffel voor gegeven worden !🙅‍♀️🙅🐕‍🦺😘
   Groet👊👍👋 .

 4. Hoi Rob,
  Ik begrijp het helemaal wat betreft Orion. We zijn wel goed voor dieren maar niet gek. Wat ik gelezen heb, heb je je uiterste best gedaan, keer op keer weer geprobeerd en zelfs in therapie. Sterkte met afscheid nemen, maar het kan niet anders.
  Groeten uit de Costa Brava
  Helena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *