Zaterdag Op Zondag

Gisteravond en een groot deel van afgelopen nacht ben ik gaan fotograferen bij Mirador (uitkijkpunt) Pena do Xastre. Dat uitkijkpunt is niet bij de deur. Het is ongeveer 90 km bij ons vandaan, eerst heb je gewone wegen en gaat het snel, dan komen de bergweggetjes. Rond half 10 ben ik op de plaats van bestemming. Het is lekker rustig, er staat een briesje en het is stil, meestal dan want er staat een grote varkensstal en varkens laten weten als er blijkbaar iets niet naar hun zin is. Mijn plan is om een 360 graden panoramafoto te maken, foto’s van de melkweg en verschillende startrail foto’s. met de panoramafoto heb ik eerst mijn tijd staan verdoen. Als de zon net achter de bergen aan de overkant van de vallei zakt ga ik een mooie compositie zoeken voor de eerst startrail. Als de foto klaar post ik hem. Als camera 1 bezig is ga ik een plaatsje zoeken voor camera 2. Dan stoel buiten weggezet, koffie ingeschonken, verrekijker erbij gepakt en genieten van alles wat de nachtelijke hemel te bieden heeft. Met camera 2 wil ik zo ook de Melkweg fotograferen. Ik weet waar die verschijnt en waar ik camera 2 het beste weg kan zetten. Even later ga ik ook met camera 1 de melkweg fotograferen. Ik probeer met deze camera verschillende panoramafoto’s te maken, waarvan er hieronder een staat. Tijd om  te vertrekken, het is half 3. Klokslag 4 uur ben ik weer thuis, en ga gelijk naar bed.

Eerst uitgeslapen, dan de kippen naar buiten en met antares naar buiten. Vandaag wordt het weer 30 graden, gister had ik me al voorgenomen niet veel te doen. Eén ding wil ik zeker gedaan hebben en dat is het hout van het oude plafond uit de hal opruimen. Veel kleine stukjes kunnen in de kliko, de rest breng ik in 3 keer met de kruiwagen naar de brandstapel voor komende oktober.

Foto’s bewerken op mijn laptop gaan wel maar niet van harte. Met mijn PC gaat dat allemaal veel beter en sneller. Tijd om die uit de doos te halen! Maar waar ga ik alles weg zetten? We hebben geen bureau waar ik aan kan werken en in de keuken met een grote monitor en een PC is ook geen doen. Maar met dozen, twee nachtkastjes, een plank en tempex heb ik een bureau waar ik lekker foto’s kan bewerken als ik daar zin in heb. Een foto, die van hierboven is klaar, de andere komen nog wel een keer.

En verder is het een warme zondag, dus doen we verder lekker niets.

9 reacties

  1. Wat in Spanje opvalt, zijn de grote aantal plekken waar mensen aan het verbranden zijn. Als je door platte stukken rijdt, zie je soms wel 10 rookpluimen om je heen opstijgen. Als je op de fiets er langs rijdt, wordt je ook niet altijd blij van de geuren die van de branden af komen.

    • Hallo Dolf,

      Ik weet niet waar jij in Spanje verblijft, maar ik zie die stukken in Galicië niet, althans niet bij ons in de omgeving.
      Voor de brandstapel die wij aan het maken zijn kunnen we pas in oktober een verginning aanvragen. Liever zouden we het ook naar een Punto Limpio brengen, maar die heeft onze gemeente (Carballedo) niet.

  2. Hallo Rob, ik geniet elke dag van jou verhalen, maar de foto`s zijn geweldig. geniet er van en wij genieten van jullie. En dan dat gezonde bronwater, en…… onze dank is groot. !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *