Zaterdag, Geen Zin In Werk

Gisteravond de telescoop op gezet, gewacht tot het donker was en wil foto’s gaan maken. Helaas, er gaat iets niet goed met de laptop. Maar even later heb ik dat onder controle. Ik ga foto’s maken. Met een Bathinov masker, iets wat je voor de telescoop monteert om scherp te stellen, stel ik scherp. Ik heb het ding net en het werkt perfect. Ik ga naar een ding aan de hemel om het te fotograferen. Als ik een tijd je bezig ben worden de sterren onscherp. Raar nu al dauw op de lens? Nee, maar de focusknop om scherp heb ik niet vastgezet. De camera aan de telescoop is langzaam afgezakt. Opnieuw beginnen. Als ik even bezig ben gaat er iets fout met de volgcamera, dat is een camera op een kleine telescoop op de grote die met software een ster uitkiest en die gaat volgen en zo de hele telescoop bestuurd. Er komt een melding dat hij telkens de volg ster verliest. Dauw? Nee, dus! De software ziet de camara om een of andere reden soms niet. Het is nu ongeveer half 2 in de nacht. Het wil niet lukken, dus ik ruim de boel maar op. Geen foto’s.

Vandaag wat later dan 7 uur uit bed. 10 uur worden we wakker. Het is schitterend weer. Buiten kijk ik naar een stapel stenen en denk bij mezelf ‘morgen weer een dag’. Vandaag wil ik iets met water. Wij zijn geen strand mensen, maar laten we er eens naar toe gaan vandaag. Sol zegt dat het vast druk is op het strand omdat het zaterdag is. Daar kan ze wel eens gelijk in hebben en corona haarden opzoeken is niet verstandig. 

Niet al te ver van ons vandaan is een stuwdam, daar staan ook bordjes dat er een catamaran uitvaart. Laten we daar naar toe gaan. Als we bij de dam aan komen zien we wel een aanlegsteiger met 3 roeibootjes, maar geen catamaran waar je een tochtje mee kan maken. Internet weet raad en we vinden nog een stuwmeer waar  je ook met een catamaran een tochtje kan maken. Als we er aan komen en op het terras iets bestellen, zien we dat we niet mee kunnen. Huisdieren mogen de boot niet op, dus kunnen wij niet mee met Antares. Dan geen tochtje over het water. 

Antares heeft het net als ons erg warm. Als we terug naar de auto lopen gaan we eerst even kijken of we aan het meer iets kunnen vinden waar Antares wat af kan koelen. We lopen een paadje af en komen bij een kleine waterval. daar kan ze even pootjebaden. 

Nu wil ik naar een uitkijkpunt en wel ‘Mirador A Covela. Nog ruim anderhalf uur rijden van waar we nu zijn. Via schitterende slingerweggetjes en verschillende andere Miradors

komen we in een klein stadje hoog in de bergen. Het ziet er gezellig uit dus we gaan wat drinken. We gaan op een terras zitten, er zit niemand. We wachten…..5 minuten….10 minuten…. we staan op en gaan. Dan komt er iemand naar buiten. Ja jammer! nu ben je te laat. We gaan ergens anders zitten. Het stadje Castro Caldelas ziet er zo leuk uit dat we binnenkort, als het iets minder warm is, terug gaan.

Foto gejat van deze site

Na Castro Caldelas rijden we door naar de Mirador waarnaar we op weg waren. Onderweg komen we er nog een tegen waar ik binnenkort ‘s nachts terug naar toe ga om te fotograferen.

Als we bij de bestemming aankomen, blijkt ook hier het uitzicht geweldig te zijn.Maar het uitzicht moet nog mooier kunnen, heb ik op internet gezien, dus we rijden nog een beetje verder en dan zien we dit!

Dan nu de kleine 90 km terug naar huis over de vele kleine smalle slingerende bergweggetjes. Ik vind ze geweldig, Sol denkt daar anders over.

3 reacties

  1. Vergeet dus niet 19 januari in jullie agenda te zetten in verband met het nachtfeest in dat mooie dorpje wat jullie bezocht hebben.
    Houdoe

  2. Hallo, mooie foto’s en route zo krijg je meer een indruk van deze streek en gelijk heb je als de zon schijnt
    erop uit trekken en morgen is ook weer een dag, Spaanse mentaliteit 🌞😁
    groetjes,
    José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *