Zaterdag

Schrikdraad. Mooi al die tips die binnenkomen hoe IK de schrikdraad kan testen. Ik zou er niet van dood gaan. Dat weet ik, maar…. koeien van de buren, schrikdraad van de buren en schrikdraadapparaat van de buren. Als iemand dan wat zou moeten testen… nou dan de buren zelf maar natuurlijk. De buren kunnen ook testen zonder een schok te krijgen. Ik vroeg namelijk aan de buurman of er misschien schrikdraad testers bestaan. Ja, die bestaan, ik heb er een was zijn antwoord. Nou nog een reden dus om zelf niet als TESTER te fungeren. Toch?

Gisteravond als ik helemaal klaar ben met de telescoop komt Sol vertellen dat we vanavond bij de buren verwacht worden om te komen eten. Gelukkig kan de telescoop steeds meer zelf en dat is omdat ik de software steeds beter leer kennen. Ik stel alles af en in wat ik kan doen en geef daarna de software de opdracht mee de telescoop te starten als het donker genoeg is. De telescoop start met zijn ding als wij bij de buren aan tafel zitten. 

De buren hebben ook een nieuwe hond, Lar is zijn naam en hij is pas een paar weken. Het is een schattige pluizenbol die het op de schoenen van iedereen gemunt heeft. Ze hebben nog een jonge hond en die als iets meer dan een half jaar zijn maar is niet geschikt als werkhond bij de koeien. Deze zou hopelijk een beter moeten worden als werkhond.

Als we aan tafel zitten blijkt de telescoop wat problemen te hebben. Wonder boven worden heb ik deze keer bij de buren in huis wel een keer een heeeeeel klein beetje ontvangst met de telefoon en daar komen nu de alarmen op binnen. Ik zet de telescoop maar even op pauze en kijk later als we thuis zijn wat er is.

Net na middernacht zijn we thuis. Ik zet de telescoop weer aan de gang als de fout hersteld is en ga binnen zitten om alles te volgen. Tegen 3 uur is de telescoop klaar en kan hij afgebroken worden en kan ik naar bed.

Vandaag gaat Sol met de honden en katten om zich heen in de zon zitten om wat te lezen. Ik ga ondertussen de bomen in de tuin water geven en haal de bescherming van de citroen- en sinaasappelboompjes af. Op de akker geef ik wat er staat aan planten ook maar wat water en het tuinbed zet ik ook vol met water zodat de grond in kan klinken. 

Binnen ben ik ook bezig, maar dan met een computer. Hier heb ik een harde schijf die vol is maar waar nog meer op gezet moet worden en een andere harde schijf is eigenlijk te groot. De data van de een moet dus naar de ander en dat is een hoop gekopieer. Maar het is klaar. 

Aan de randen van de akker is het gras… of alles wat groen is eigenlijk een beetje aan de hoge kant. Tijd voor de bosmaaier dus. Voor dat ik aan de gang ga ga ik op aan een kant wel eerst alles kleine en grote keien verzamelen. Ik weet dat ze er liggen en een bosmaaier in combinatie met een kei is niet altijd een handige combinatie. Alles is nu weer netjes en weer makkelijker bij te houden.

Het is nog steeds strak blauw buiten. En ook vannacht blijft het kraakhelder, dus tijd om de telescoop weer op te gaan bouwen.

16 reacties

 1. Hola,

  NATUURLIJK heb je helemaaaaaaallllll gelijk wat al dat gedoe met de schrikdraad betreft en de onverantwoordelijkheid van de eigenaar van het systeem en de koeien. Volgens mij is het niet de eerste keer dat ze erg leunen op de Frean schouders.
  Het nieuwe hondje bij de buren is volgens mij geen hond die gedoemd is koeien te moeten gaan drijven maar gewoon een om echt geknuffeld te gaan worden. Schattig beestje. Ik zag inderdaad op je weerstation dat het stralend weer was vandaag bij jullie. Als het mooi helder blijft vannacht perfect denk ik zo om de ruimte verder te gaan verkennen. Bij die ene foto van die lange schaduw moest ik even aan een Alien denken maar het was toch echt mister bosmaaier.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Wat is dat een schattig hondje. Niet te veel aan hechten. En heerlijk dat het weer zo fijn is, ik ga echt nog Niet buiten zitten brrrrrr. Gr. Ma

 3. Goedenmorgen, groot gelijk dat je niet gaat testen , is jou zaak niet. Je lost al genoeg voor ze op !
  Jammer voor je dat je de telescoop op pauze moest zetten maar , gelukkig hebben jullie nog mooi helder weer . Houden zo ! Krijgen we vast veel geweldige foto’s te zien !
  Je landgoed ligt er weer keurig bij en daar kun je heerlijk naar kijken en plannen voor maken . Leuk hoor doe schaduw-foto 😆.
  Dan dat hondje van de buren…..pfff puppie’s zijn zoooo adorable , maar ik moet mijn verstand blijven volgen.
  Neem lekker een vrije Zondag , na een werkweek hebben jullie dat verdiend . Lekker een “rondje ” rijden vandaag ? en weer wat nieuws ontdekken !?
  Hele fijne dag en geniet vooral van het heerlijke weer MET 🌞 !
  Groet . 😉😂🙋🙋‍♀️👊👋👍

  • Hallo Antoinette,

   Ja echt lies zon puppie. Maar wat je zegt niet meer doen. Is een oudje uit het assiel/organisatie niet een idee?

   Vandaag je advies opgevolgt en niet te veel gedaan op deze zondag 🙂

 4. Prachtig helder weer ik hoop dat er wat mooie beelden binnen komen kunnen we mee genieten,
  schattig hondje en wie weet luisteren die eigenwijze koeien naar hem,
  José

 5. Goh Rob sta je dan, misschien klaar met grasspriet en de buurman heeft een tester………maar misschien toch nog iets waar de man wel iets aan heeft……als mijn vader vroeger een koe had die na dat deze had gekalfd de nageboorte bleef zitten gaf hij de koe een half aardappelkistje (?) rode biet……….werkt prima en je kunt het zonder medicijnen af……..de natuur heeft bijna altijd zo zijn eigen medicijnen. Fijne dag en geniet van een heerlijk Spanje

  • Hallo Aad,

   Geen idee wat de buren doen als een koe net gekalft heeft. Maar is zou je tip doorgeven. Maar weet al bijna zeker dat ze alleen ja ja gaan zeggen. Van een oud collega eens een tip gekregen o vliegen uit de stal te houden. Toen ik die ga zijden ze dat ze er al wel eens van haddeg gehoord. En daar vbleef het bij. Ging om het hangen van transparante zakjes water hangen bij de ingangen die vliegen gebruiken.

 6. Grappige foto je lijkt wel een reus haha. Wat een leuk beestje echt een pluizebol, denk dat het een grote hond is als hij of zij is volgroeit. Jammer dat het toch fout ging met je telescoop hopelijk is het snel opgelost. Nog een fijne zondag verder.

 7. Wat ik mij af vraag en niemand vroeg dat, doet die buurman nou wat aan dat schrikdraad of laat hij dat zo. Hoor het wel van je. Schattig hondje, in de hoop dat hij/zij doet wat er van hem/haar wordt verwacht. Of moet je tegenwoordig voor dieren ook het zeggen. Grapje. net als jij die foto van een reus. het ziet er weer netjes uit. Ja en dan nu die telescoop, heb je nu iets gemist denk je, of is het gewoon weten wat er daar boven gebeurd? Fijne zondag

  • Hallo Lady Wieser,

   hahaha… ik weet niet of dit hondje gender neutraal behandeld wil worden. Dat schrikdraad is nu een beetje houtje touwtje. Een rol van 100 meter van dat draad kost iet van een tientje. Maar ze knopen telkens oude stukken aan elkaar. Ons bien zunnig. Maar het werkt weer en dan is het klaar voor de buren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *