Zand Er Over

Aan de rand van de akker is een waterbassin, waar geen water in komt. Afgelopen jaar hebben we het bassin omgedoopt tot zitkuil. Partytent er in en een tafel en klaar. We zaten er afgelopen jaar heerlijk. Eigenlijk is het al een tijdje tijd om er weer te gaan zitten. Maar naast het kunstgras, doen ook verschillende andere planten het goed. Afgelopen week alles ‘s morgens uit de zitkuil gehaald zodat ik er ‘s avonds even flink te keer kon gaan met de bosmaaier. Daarna alle troep bij elkaar geharkt zodat de bodem van het bassin netjes is.

Het idee is om er een nieuwe laag zand in te storten. Voor er zand in kan moet er wel eerst een lap worteldoek in. Dat heb ik gisteravond, onder toeziend oog van Antares gedaan. Het worteldoek ligt voorlopig even vast met een paar stenen maar als het goed is komt er een dezer dagen een laag zand in. Daarvoor zijn we vandaag naar Castro gegaan om twee bigbags te bestellen. Die worden, als de vrachtwagen het weer doet, vandaag of morgen of in ieder geval voor volgende week woensdag gebracht en in het bassin gezet. Zo hoeven wij alleen de zakken maar open te snijden en het zand over het worteldoek te verdelen. Daarna kan alles terug wat in het bassin stond. Maar dat is dus voor later.

Het kastje van de buren is klaar en ze kunnen het, na betaling, komen halen. Het idee van de buurvrouw was dat we het zouden komen brengen. Nou nee! Ze snappen het nog niet, de laatste keer dat ik daar in huis was, was om wat te meten aan het onderstel van het kastje. Verder ga ik niet naar Cas de Perdo om ook maar iets te doen wat met hen te maken heeft.

Gisteren zijn we overigens wel weer in Cas de Perdo geweest. Xavier was eergisteravond even bij ons en vroeg of wij zin hadden om te komen eten. Die uitnodiging slaan we niet af natuurlijk. Dus gistermiddag bij Xavier en Mary gaan eten.

Vandaag op het werk ben ik wat tot ontdekking gekomen. Wij hebben geen kinderen en hebben ook geen kinderwens. Deste vreemder is het dan dat als ik ga kijken welke koe er nog moet bevallen deze week, dat dat Sol blijkt te zijn. Sol heeft een pleziertje gehad met Holysmokes. Vandaag is Sol uitgerekend, zo blijkt volgens de lijst. Mocht het vandaag nog gebeuren, dan post ik nog een foto van de kleine.

Mijn vader en moeder hadden het in reacties of de staldeuren. Die zijn in de grondverf gezet en zijn nu wit. Wanneer ze blauw worden weten we nog niet, dan moeten we eerst uitzoeken welk blauw we willen.

13 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,grappig hoor misschien wel een kleine Sol wie weet.hier heeft het heel de dag gemiezerd . Wij hebben vandaag pruimen gehad daar ga ik direct sap van maken dus ik heb nog een karwijtje te doen. Ik heb ook nog klaprozen zaad gehad . Volgens mij kan je een heel weiland mee in zaaien. Gr. Ma

 2. Hola,

  Nog even en er kan dus gesproken gaan worden over “Frean Beach”.
  Goed dat de bigbags in het basis gezet worden aangezien met de hand leeghalen een verschrikkelijk karwei zou zijn.
  Leuk en gezellig dat jullie bij Xavier en Mary uitgenodigd waren om te eten. Cas de Pedro heeft gelukkig ook zijn positieve kanten.
  Holysmokes houd wel van een slippertje aangezien hij Tatiana ook heeft pleziert zo te zien op de lijst.
  Ik denk dat ze in de koeienwereld geen Peters en Meters hebben anders kwamen jij en Sol wellicht aan de beurt. Jij hebt in ieder geval het voordeel dat je hem of haar de fles mag gaan geven.

  Houdoe

  • Goedenmorgen , wat weer een leuke aktive Blog . Er gebeurt weer van alles en er wordt weer veel ondernomen. Het kastje is netjes geworden en zelfs de legplank keurig algewerkt met een kantje . Hopelijk staat het jullie niet te lang in de weg , dat geeft alleen maar stress .
   Het bassin wordt weer een geweldige relax/werkplek . Eerst natuurlijk nog wel eerst een sloot zweetdruppels erdoor met het zand verdelen . Hopelijk is het kunstgras nog netjes en bruikbaar . Geniet van die plek . Jullie zijn er maar druk mee om de “camping” weer picobello voor elkaar te krijgen vóór de vaste gasten komen . Altijd extra klusjes voordien. Hier precies hetzelfde afgelopen week voor 2 weken bezoek van kinderen uit Nederland. Het hoeft niet maar toch doe je het. Ze zijn er nu ,voor Ben z’n verjaardag Woensdag j.l., pfff heeft de 85 aangetikt !
   Nu daar op de boerderij nog even spannend wat de naamgenote van Sol gaat doen . Toch leuk zo’n geboorte geeft toch een extra tintje .
   Fijne dag vandaag , hopelijk niet te warm.
   Groet. 👊👍🏖🏝⛺️😂👋

   • Hallo Antoinette,

    Zondag komen ze het kastje halen en dat is idd weer een stress factor minder.
    Zweet wat in het bassin valt word gelijk geapsorbeerd door het nieuwe zand. Het kunst gras kan nog wel een jaartje mee

    Ben nog gefeliciteerd met je 85 verjaardag.

   • Hoi Antoinette en Ben,
    Ben van harte gefeliciteerd met je verjaardag, ik hoop dat het een fijne dag is geweest. Groetjes uit Nederland. Ineke

   • Hallo Antoinette en Ben,

    Ook al is het mostert na de maaltijd alsnog gefeliciteerd met zo’n mijlpaal in jullie leven. Maak gewoon van iedere dag maar een feestje zou ik zeggen.

    Groetjes

  • Hoi Pa,

   Het idee is dat we ze open snijden en dan het zand verdelen. Moet een karweitje van niets zijn. Denk ik.
   Zeker! Niet alles is kommer en kwl in Cas de Pedro. Er wonen ook normale mensen.

 3. Kastje ziet er keurig en gezellig uit en nu nog , gelijk heb je, boter bij de vis en klaar.
  Niet meer ergeren aan mensen die het niet waard zijn ,er komen genoeg anderen op je pad 👍
  Ben en Antoinnette fijne verjaardag effe veel werk met de gasten maar ook gezellig.
  José

 4. Dat is leuk maar ook toeval en misschien krijgt ze er nog wel een volgend jaar die naar jou genoemd zal worden, dan is het gezinnetje toch compleet. Is lekker hoor zo’n lig kuil, lekker voor de zon maar als het later is ook schaduw. Kastje ziet er goed uit, ben wel benieuwt wat de eigenaars er van vinden. Weer een klus geklaard, zal een fijn gevoel geven. Fijne avond tot de volgende keer

  • Hallo Lady Wieser,

   Hahaha… ja zou grappig zijn, Stier Rob. Onze zitkuil is perfect! Er staat bij ons eigenlijk altijd een briesje, daardoor is het in die kuil in de zon prima toeven.

 5. Rob/Sol , Ma/Pa en Jose hartelijk dank voor de felicitatie’s uit naam van de feesteling . Het was een super gezellige dag/week .morgen nog even eem zeiltochtje op de zee om de zonsondergang te bewonderen . Dan de verdere week geen bijzonder feest meer . Alleen nog genieten met de visite samen tot de 7e . Groet .👊👍👋👋👋👋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *