Zagen, Zagen Wiede Wiede Wagen

Vandaag weer eens voor de auto oppad. De gekeurde en gecertificeerde trekhaak moet gekeurd worden door de ITV. Om 11 uur hebben we een afspraak. Als we er zijn levert Sol de papieren in van de auto en alles wat bij de trekhaak aan papierwerk zit. Van de stapel papieren selecteert de vrouw achter de balie wat ze nodig heeft en geeft de rest terug. Ook twee papieren die ze wel nodig heeft. We moeten er mee terug naar de garage die de trekhaak gemonteerd heeft. Er staan verkeerde datums op, namelijk 14-06-2021 en 15-06-2021. Eerste datum is van het certificaat van de trekhaak en de tweede is de montage datum. De vrouw vindt dat de datums gelijk moeten zijn. Als we terugkomen om de papieren op te halen als zij alles in orde hebben kunnen we de papieren laten zien en dan is het goed, vertelt ze. Dan moeten we de keur straat in rijden en start een monteur met de keuring van de trekhaak. Alles blijkt in orde. We krijgen later deze week bericht als we terug moeten komen.

Omdat het zagen gister met de accu kettingzaag tegen zat en ik gister besloot een kettingzaag op benzine te kopen stoppen we op de terugweg in Monforte de Lemos bij een Husqvarna zaak. Op advies van de buurman en een reactie van Fans op het blog van gisteren hebben we contact gehad met Hermanos Sánchez in Chantada. Helaas hebben ze daar de kettingzaag niet die ik graag wil. Ze hebben er alleen de grotere modellen zo blijkt aan de telefoon. Martin bedankt voor je aanbod trouwens. In de zaak in Monforte de Lemos hebben ze wel wat ik wil, alleen is het advies het opvolgende model te nemen.

Met even later een kettingzaag in de kofferbak rijden we naar Chantada, naar de garage van Hermanos Sánchez. Ik laat de papieren zie die niet zouden kloppen volgens de ITV. Nog nooit meegemaakt zegt de man die mij helpt. Maar goed, hij weet blijkbaar ook dat je maar beter gehoor kan geven aan de ITV en legt mij uit dat hij geen nieuw papier voor mij kan maken, daarvoor moet ik op kantoor zijn. Daar en daar… Ooo, naast de dierenarts? Waar ze kettingzagen verkopen? Ja daar, zegt hij. Wij daar naar toe en binnen leg ik uit wat het probleem is. De vrouw op kantoor, een hokje van 1,5 bij 2 meter, kijkt mij aan en zucht en begint het nieuwe formulier te maken met de datum als op het andere papier. 

We gaan naar huis. Mijn ouders blijken min of meer achter ons aan te rijden want die waren ook in Chantada. Mijn moeder wilde nog even naar de Chinees! Thuis eerst koffie. Dan is het tijd om de nieuwe kettingzaag aan te slingeren. Moet zeggen dat een op accu’s makkelijker start. Ik zal wel iets verkeerd gedaan hebben, maar ik krijg hem niet aan. Nog maar eens koffie. Even later bij de volgende poging wil het wel lukken. Dan gaan mijn vader en ik zagen, mijn moeder komt even later om de gezaagde blokken netjes op te stapelen. 

Zagen, zagen wiede wiede wagen…. wij komen thuis om middageten te vragen. Sol heeft ondertussen het houtgestookte fornuis aangestoken, met vers gezaagd hout (geen vers hout natuurlijk, maar stukken van het dak) want het is toch wel kil in huis. Ook het eten is klaar. Na het eten gaan we nog even een beetje verder tot al het hout wat van het dak af kwam gezaagd is tot bruikbaar stookhout. Alles netjes op getast door mijn moeder. Tijd op de dag af te sluiten. Morgen, bij droog weer, de stapels hout op de akker in de aanhangwagen laten en uitladen in de stal zonder dak. Kan het daar verder drogen afgedekt met een tijdelijk dakje.

Toen ik vorige week ging fotograferen en alles fout ging de dag er na, heb ik deze foto gemaakt van de Aardbei maan. De Aardbei maan is de eerste volle maan na de kortse nacht. Het heeft niets te maken met de kleur. (foto bestaat uit 5 foto’s die bewerkt zijn tot 1)

4 reacties

 1. Ha, ha, herkenbaar. Bij ons waren de data van de trekhaak ook niet hetzelfde. Dat ontdekte ITV bij ons pas na de keuring. We kregen toen per brief de opdracht om dat alsnog in orde te maken.

  Prachtige foto van de aardbei maan, waar ik trouwens nog nooit van gehoord had.

  • Hallo Nanny,

   Het bestaan van die maan kende ik ook niet, maar na een reactie van Antoinette, toen ik een deuk in mijn auto reed, wel. Ben er toen even over gaan zoeken toen bleek dat ik die maan gefotografeerd had.

 2. Prachtig foto van de maan Rob, en natuurlijk alle hout zo netjes gestapeld door je moeder! Jullie zitten ook nooit stil geloof ik behalve als jullie koffie drinken! Je zou er gek van alle bureaucratie worden maar in Nederland kunnen ze er ook wat van, weinig troost dus. Succes met alle werkzaamheden, ik geniet ieder dag van je blog.

  • Hoi Biddie,

   Ja klopt, stilzitten is moeilijk. Tja, de bureaucrtie in Nederland! Ik weet nog dat we voor de verblijfsverginning van Sol naar Zwollen moesten naar de IND voor de verlegging. Ik vroeg toen voor de stempel voor de werkvergunning omdat die ook verliep. Nee dat was moeilijk, nieuwe afspraak maken AUB. Ik was even later tot in Groningen te horen, maar we kregen een stempel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *