Willem Alexander

Gisteren nog gemaild met iemand van de ambassade die hier geweest is. Hij heeft de mail doorgestuurd naar de juiste persoon. Die persoon antwoord vandaag. Op alle dagen is het mogelijk een afspraak te maken, behalve op de 27ste. Ik mail terug met de vraag of er echt niet een gaatje is omdat we van ver komen. Ik stel ook voor dat we alles meenemen wat nodig is en dan op de 27ste mailen en dat zij dan kijken of er misschien toch nog wat mogelijk is. Maar nee, gaat niet, Willem Alexander moet zo nodig de koningsfeesten houden op 27 april. Ambassade is dus dicht. Dan geen paspoort. September moeten we nog een keer op de Chileense ambassade zijn, dan regelen we het dan wel. 

Goed, gisteren was ik dus gestart om van de logeerkamer een logeerkamer te maken door er de verhuisdozen netter te stapelen en dozen die er weg kunnen ergens anders te zetten. In de bijkeuken, of beter gezegd, de ruimte die naast de keuken is en ooit bijkeuken moet worden is ook een plaats waar verhuisdozen staan. Ook hier kunnen de dozen beter gestapeld worden voor zo ver dat nog lukt met de ingezakte dozen. Probleem in de bijkeuken is is dat de betonvloer waterpas is gemaakt door iemand die te veel gedronken heeft. Het afschot is zeker 10 centimeter in alle richtingen. De toch al verzwakte dozen hebben hier dus ook altijd scheef gestaan. Maar daar gaat verandering in komen. Ik leg een pallet weg en zorgt dat die nagenoeg vierkant waterpas staat. Maar aan die ene pallet heb ik niet genoeg, dus ik leg er nog twee bij. Daarna probeer ik een selectie te maken van de zwaarste en meest goed gevulde dozen en zet die op de eerste laag. Ook nu kan ik de inhoud van verschillende kapotte dozen verdelen over andere dozen. De verhuisdozen staan 3 hoog. Nu een laag plastic er op en een plaatje MDF zodat ik weer een vlakke ondergrond heb om de volgende laag van verschillende doosjes en kratjes en koffers te plaatsen. Alles staat nu netjes en stevig. Nu alleen maar hopen dat we binnenkort niets iets nodig hebben wat in een doos achteraan onderop blijkt te zitten.

Al het afval wat nu in de achtertuin ligt ruim ik op en breng het naar de kliko. Papier en karton maak ik klein en stop het gelijk in de auto. Straks toch nog naar A Barrela voor iets, dan kan het daar gelijk in de papiercontainer.

Nu de rommel weg is uit de tuin kan ik er even met de bosmaaier overheen. Gisteren een nieuwe bougie gekocht voor de bosmaaier, dus daarmee moet hij het weer goed doen. Maar na 10 minuten, valt hij weer dood. Ik ga op onderzoek uit en denk het al snel gevonden te hebben. Er is niets mis met de oude bougie. Als ik de tankdop los draai hoor is sissen. Volgens mij zuigt de tank vacuüm en daardoor krijgt de motor geen benzine meer. Na afkoelen is ook het vacuüm in de tank weer verdwenen en doet hij het weer. In de dop zit echter iets wat er voor moet zorgen dat als het vacuüm te groot wordt er lucht in kan. Dat gaat met een rubber dingetje. Het lijkt op een snaveltje, en die lijkt dichtgeplakt. Na schoonmaak ervan blijkt het probleem opgelost de rest van de tijd geen problemen meer gehad. Tuin ligt er nu weer strak bij. Kan Antares hier straks mooi spelen en hieven wij er niet heel de tijd bij te zijn.

Over Antares gesproken. Ze heeft het in huis ook nog steeds koud. Ze loopt heel de dag met een jas aan. Doet ze dat niet dan staat ze te trillen. Volgende keer haar winterjas maar in etappes eraf laten halen denk ik. Kijk nou even hoe ze er bij ligt.

8 reacties

 1. Hola,

  Ja je moet er toch wat voor over hebben om gasten te ontvangen die blijven logeren. Knap dat je hebt ontdekt dat het plakkende klepje de oorzaak was van het feit dat je grote vriend het even niet zag zitten. Wel tof dat de ambassade zo snel reageert maar ja op de feestdag van je opperhoofd bepaal je zelf wat wel en niet kan natuurlijk. Laat ze daar ook maar een feestje bouwen alsof er in Spanje al niet genoeg zijn.
  En ja dan die ouwe dame he. Het is net als bij mensen die kunnen vaak ook slechter tegen de kou als ze ouder worden maar gooi nog maar een paar stenen en ze krijgt het warm genoeg.

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Fijn dat de bosmaaier het toch doe, en fijn dat je het zelf kan vinden je zal voor ieder akkefietje naar een ander moeten. Morgen is Clemie jarig , altijd gezellig om daar naar toe te gaan. O Ja vandaag zijn wij bij Oirschot gaan fietsen en gingen naar een kruis opzoek , wij allemaal vragen maar niemand die het écht wist maar we zijn er gekomen. Ik kan het zo niet allemaal uitleggen maar ga maar zoeken. Het gaat over een Italiaanse jongen die in 1838 vermoord is vandaar dat kruis. Gr ma

  • Hoihoi goedemorgen , wat Antares vetreft had je haar beter de “bontjas” nog aan kunnen laten , het is nog veel te koud . Denk dat je zelf ook nig met een trui/vest/jas loopt !? Hier wel hoor . Van de week lagen de touristen aan het strand nu wensen ze allemaal dat ze warme kleding hadden meegenomen . Lente llaat echt lang op zich wachten met een beetje srabiel weer.
   Je tuin is idd weer netjes , scheelt toch weer , even de maaier erover . Zitten de deurtjes al in de kast en de kantjes kunnen vinden ? Daar is vast ook wel een zaak in de stad of dorpen met veel kantjes en bandjes.
   Hopelijk blijven je dozen-muren nog in conditie zolang het nodig is .
   Hele fijne dag daar.
   Groet . 🦮🙂👊👍

 3. Hee Rob
  Ik heb ook problemen gehad met mijn maaier het bleek het luchtfilter en ook met de kettingzaag even waden met benzine en dan draait alles weer

 4. Mooi dat dat ook weer aan de kant is overzicht en plaats gecreëerd, en nu zijn we inderdaad benieuwd naar jullie mooie kast,Antares kijkt alsof ze wil zeggen ‘nooit meer mijn ‘bontjasje ‘ helemaal laten afdoen baasje’🐶
  hopelijk wordt het snel warmer ik hoor het van onze vrienden aan de Costa ‘s het valt nogal tegen deze lente .
  Groetjes,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *