Wie Is De Mol?

Wie is de mol is weer van start gegaan op de TV. Het blijft natuurlijk een raadsel wie de mol is. Wij gaan het deze keer niet volgen omdat we al weten wie de mol is. Wil je als fan en kijker van Wie is de Mol nog niet weten wie de mol is, dan moet je nu niet verder lezen! Kijk ook zeker niet naar de foto.

Dit is dus de mol. Deze mol is gevangen door de katten. We vinden het wel zielig, want de mol ziet er wel leuk uit. We hebben liever dat ze muizen blijven vangen. Daar hebben we ze voor. 

De laatste palen langs de rand van de wei zijn gezet. Die heb ik samen met Xavier gezet. Een paal op de hoek/grens heb ik met Louis gezet omdat we op die grens buren zijn. Dan is het altijd beter een nieuwe paal te zetten met de desbetreffende buur. Over een groot deel heb ik ook al nieuwe prikkeldraad gespannen totdat ik niets meer had. 

De meeste Friezen zullen al wel weer gespannen zijn, kan de tocht der tochten op echt ijs gereden worden en niet in een musicaluitvoering gezien worden. Ik lees in het nieuws dat het allemaal erg koud gaat worden. Maar die kou komt hier ook, en schaatspret is hier ook al mogelijk. De kruiwagen is namelijk dicht gevroren 😉

Alle feestelijkheden zijn weer voorbij. Alles is weer normaal. De Kerstspullen staan veilig opgeborgen op de keukenzolder wachtend op de komende Kerst. 

Ook lees en zie ik in het nieuws alle toestanden met hoog water in Nederland. Maar gelukkig dan Nederland opgelucht ademhalen, want het water is weer aan het zakken en Sigrid Kaag gaat het land verlaten (arrogante betweterige ……  Maar dat is mijn persoonlijke mening)

Goed, veel meer weet ik op dit moment niet uit mijn duim te zuigen of uit mijn mouw te schudden. Fijne week allemaal.

14 reacties

 1. Mollen zijn lieve beestjes en het is natuurlijk beter om bij de muizen jacht te blijven maar af en toe moeten ze hun trots tonen en een vette buit scoren.
  Fijn dat alles in orde is verlopen met de afrastering op het laatste stukje na, er komt idd. een koude front over Spanje en misschien kunnen jullie de schaatsen echt uit de kast halen want hier zou het van korte duur zijn, maar wie weet de winter is nog lang.
  José

  • Hallo José,

   Van de mollen hebben we geen last en ik zie ze liever, als je ze ziet, dan muizen. Dan ze die maar blijven vangen. Met een extra dekentje en zo komen we de koude tijd wel door. Het is denk ik ook even goed voor de natuur.

 2. Hola,

  Beetje verrast door deze blogpost immers tussen vrijdagen maandag zit niet zoveel tijd daarom deze “late” reactie. Inderdaad in Friesland zullen ze al zenuwachtig zijn en waarschijnlijk ook blijven. Hoe anders was het 27 jaar geleden toen de laatste tocht der tochten gehouden is op 5 Januari 1997 precies op de dag dat wij ons huis in Prinsenbeek verkochten en konden we aan onze droom op Zwartenberg beginnen. Het is even klussen geweest (ca. 11 jaar) maar dat is de moeite waard geweest net zoals jullie je droom nu aan het leven zijn.
  Ik ga zeker niet schaatsen ook al is het nu (11.07 uur) -5 met een gevoelstemperatuur van -11 aangezien ik zo vertrek voor een kort verblijf elders.
  Jullie schaatsplek lijkt me ook erg klein.

  Houdoe

 3. Hoi Rob en Sol,
  Ik wist niet dat je er al was. Zoals je al gelezen heb is het hier koud maar de zon🌞 schijnt volop dus is het lekker weer. Gisteren naar een nieuwe pedicure geweest die mijn ingegroeide nagels weer eens onderhanden nam. Ze had er erg in dat ik ze op proef nam. Maar ze mag blijven. Gr.ma

 4. Hier is het ook koud maar de zon schijnt gelukkig en de wind is gaan liggen. We zijn benieuwd of wij in La Fatarella ook sneeuw krijgen. We zijn er op voorbereid de schop staat bij de caravan en heb extra boodschappen gedaan. Benzine gehaald voor het aggregaat. Een nieuwe gasfles. Ook extra flessen water wezen vullen. Want we hebben het in 2013 een keer meegemaakt dat we een week vast zaten door de sneeuw.

  • Hallo Mieke,

   We hebben diesel, hout, vers water, gas, dekens en het aggregaat staat klaar als de stroom uit valt. Dus laat de kou en de sneeuwstormen maar komen. Wij zijn er klaar voor hahaha

 5. We ondervinden het al dat het kouder wordt! Onze laatste nacht in Spanje nu in Capmany. Ik hoop dat het meevalt Egbert, want morgen via de A20 huiswaarts ! Tjonge wat is Frankrijk dan toch een groot land! De CV bedienen we in huis vanaf de telefoon. Het moet wel aangenaam zijn als we thuis komen! Mooie week allemaal. Laagjes kleding aan dat houd je warm. Groetjes allemaal

  • Hallo Joke en Otto,

   …. wie is Egbert? De verwarming aan en uit of een graatje hoger of lager doen wij ook met de app.

   Goede reis voor het laaste stukje. Maar misschien zijn jullie al wel thuis als ik dit schrijf.

 6. Goedeavond/-nacht ,
  haha op het eind van je blog , duidelijk dat je er een “punt” aan wilde draaien 🫣😉. Vond je de blog nog niet lang genoeg ?
  Fijn dat de afrastering om de percelen zo goed als klaar is , geeft toch weer voldoening . Mooi ook dat je hulp hebt gehad van Xavier en het op de grens met Luis volgens de regels hebt gedaan , mooi hoor.
  Nou dan die katten van jullie , zijn toch wel echte wilde jagers geworden . Hoop alleen dat het niet vaak lukt een mol te vangen . Dat zijn mooie maar vooral ook nuttige beestjes .
  Wens jullie superveel sterkte met de kou en sneeuw ! Wij hebben gelukkig een dagje regen gehad , scheelt toch weer een beetje .
  Succes met alles.
  Groet .👊👍🤣

  • Halo Antoinette,

   Soms is het ook lastig hoor om weer wat te vertellen. Als je niets meemaakt kan ik jullie alleen maar het zelfde vertellen…. koeien hahahah
   Dit was ook de eerste keer dat ik we ze zagen met een mol. Misschien was er wal wat met die mol. Want het is ook de eerste keer dat ik hier een mol boven de grond heb gezien. Molshopen zijn er zat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *