Werkvakantie

Afgelopen vrijdag zijn we naar Ourense gegaan met de hele kattenfamilie om een eerste inenting te krijgen. Cleopatra had al een chip en nu heeft de rest ook een chip. Het is dan wel de bedoeling dat er nog een onderkomen voor Nova gevonden wordt, maar met chip denken we dat dat makkelijker is. Gelukkig waren de tegels voor de hal ook aan gekomen bij Leroy Merlin, dus die konden we mooi gelijk meenemen. 

Toen we een tijdje terug in Carballedo waren om Antares en Foskie een des zomers kapsel te geven, ontmoetten we op een terras een Nederlands/Duits stel die hun tijd slijten door lekker met een camper door Europa te trekken. Toen ook wisselden we telefoonnummers uit en spraken we af om eens af te spreken. Afgelopen zaterdag zijn Ron en Petra op de koffie geweest. Het was heel gezellig en nu gaan we nog eens bij hen op de koffie op de camping.

Op mijn werk gaat alles zijn gangetje. Er moeten kalfjes geboren worden en die worden ook geboren. Een tijdje terug was er een tweeling geboren. Vorige week is er weer een geboren. Toen ik die afgelopen zondagavond de fles aan het geven was, zag ik in de wei een koe die wat vreemd aan het doen was. Toen ik nog eens goed keek, zag ik al wat voortekenen van een bevalling uit de koe hangen, zal ik maar zeggen. Gelukkig dronken de kalfjes snel en kon ik de wei in om voor het eerst een bevalling van een kalfje mee te maken en dat ook nog eens van dichtbij. Voor wie het ook wil zien, moet de onderstaande video kijken. Moeder en dochter maken het goed.

Maandag avond als ik klaar ben is ook mijn vakantie is begonnen. Maar het is dan wel een werk vakantie. Ik heb Sol, Antares en Foskie maandagavond afgezet in Santa Mariña do Castro. Het hele dorp zit in de schaduw bij elkaar als wij aankomen rijden. Hojee…. die uit Freán komen hoer met de auto. We laden onze spullen uit en lopen nog een keer naar de auto voor het laatste. Daar komen de bewoners aan, 5 man sterk en allemaal buren, ook van ons wat we komen uit dezelfde parochie. Een echtpaar weet dat we komen, wat ze niet weten is dat ik niet in Santa Mariña blijf logeren. Er worden stoeltjes gepakt, een bak chips en een paar flessen bier. We hebben zo maar even bij elkaar gezeten, maar het was wel even leuk en gezellig. Als iedereen aan het avondeten gaat, zet ik de laatste spullen binnen en ga naar huis. Maar Xavier (uit Santa Mariña, dus die de Xavier die wel eens komt helpen met de tractor uit Cas de Pedro) staat me op te wachten. Ik moet even een deel van zijn huis zien wat hij opgeknapt heeft. Erg mooi en ik weet zeker dat Sol het ook mooi vindt. Als ik haast heb moet ik het zeggen, zegt Xavier. Maar ik heb nog wel even en ik krijg een rondleiding door de tuin en de stal. Hij heeft nog twee koeien voor de hobby. Als ik alles gezien heb ga ik naar huis om vast wat dingen te doen voor de het werk aan de vloer.

Vandaag is het dan dag een voor de vloer. Alle deuren gaan er uit, die hangen toch alleen maar in de weg. Dat is tevens de reden dat ik gewoon thuis slaap. Het is nu iets te makkelijk om binnen te komen. De vloer in de hal is een probleem geval. De vloer bij de voordeur is hoger dan de vloer in de keuken. Daar moet ik dus wat op verzinnen zodat het zo min mogelijk opvalt dat de vloer niet vlak kan zijn. De vloer gaat uit twee delen bestaan, een stuk wat netjes aansluit op de keuken en vlak is en een tweede deel wat van uit ongeveer het midden oploopt richting de voordeur. Het hoogteverschil is ongeveer 3 centimeter over ongeveer een meter. Ik weet niet of het op de foto te zien is, waar de cementlaag klaar is, maar de vloer is vlak vanuit de keuken tot de linker deurstijl. Daar waar ik de foto maak is ook een deuropening en ook tot daar de vloer vlak tot de linker deurstijl. 

Al is het onhandig werken en zit je jezelf in de weg als je in een kleine ruimte aan het werk bent, maar tegen een uur of 1 ben ik klaar. Ik ga Sol halen en we gaan een dagmenu eten, in Castro blijkt het restaurant dicht, dus we gaan in A Barella. Daarna zet ik Sol weer af en ga naar huis om verder te werken. Niet aan de vloer maar aan het stookhout. Dat hout ligt in de stal zonder dak en moet naar de stal waar ik al wat hout opgestapeld heb. Het is veel werk en ben er dan ook nog niet mee klaar. De bedoeling van de stal is ok dat dat straks het katten(nacht)verblijf wordt. Dan is het wel handig als er deuren in zitten waar geen gaten in zitten omdat de onderkant ervan weggerot is. Omdat ik denk dat ik morgen beter nog niet kan gaan tegelen wil ik nieuwe deuren in de stal maken. Daar zijn we nog even hout voor gaan kopen. Ik heb even geen foto bij de hand van de deuren, maar zal zeker voor een voor en na foto zorgen.

7 reacties

 1. Hoi Rob,
  Nou je gaat er wel tegen aan, doe het een beetje rustig. Heel leuk toen je Sol weg ging brengen dat je dan bij al die buuren aan kan schuifen. En Xavier is ook heel trots op hun onderkomen. Gr aan Sol. En voor jou welterusten. Gr. Ma

 2. Hola,

  Het klinkt zoals je het schrijft dat jullie, maar vooral Sol natuurlijk, ERG welkom zijn in Santa Marina do Castro op haar tijdelijk verblijf adres. Het welkomscomitee zat immers al klaar. Hartstikke leuk om daar ook nader contacten op te bouwen. Ook erg leuk dat Ron en Petra al bij jullie op visite zijn geweest. Ze hebben er geen gras over laten groeien zal ik maar zeggen.
  Gelukkig is het weer ouderwets genieten van verbouw/opknapwerk. Natuurlijk is het voorbereidend werk nooit zo spectaculair maar uiteraard wel het allerbelangrijkste om een goed eindresultaat te kunnen krijgen.
  Aangezien ik weet wat voor berg stookhout er in de dakloze schuur ligt weet ik dus ook hoeveel werk je er nog aan hebt om het te verplaatsen naar de ex. koeienstal. Dat is ook het voordeel van stookhout dat je tijdens het gehele proces, van omzagen bomen tot opstoken ervan, altijd warme tussenstappen hebt om van de bron tot het eind te komen.
  Ik had trouwens wel verwacht (of toch minstens gehoopt) dat je een waarneming van een UFO geplaatst zou hebben aangezien het afgelopen zondag nationale UFO-dag was in Spanje. Jij met je telescoop moet er toch wel een gezien hebben dacht ik zo. Nog leuker was het geweest als je contact had kunnen leggen met een alien.
  Maar alle gekheid op een stokje ……….. veel succes met de halvloer.

  Houdoe

 3. Goedenmorgen . Oooh wat mooi dat filmpje van de koe èn het kalfje . Zo mooi om te zien en wat schattig als het geboren is . Dat zie je idd nooit van koeien. Denk dat ze daar vaak helemaal de tijd niet voor krijgen , de kalfjes worden altijd heel snel weggehaald.
  En dan Maandag als vanouds weer “in de bouw” ! Wat leuk dat Sol zo lief ontvangen is op haar logeeradres. Daar kan ze het wel een paar dagen volhouden . De hal wordt vast ook mooi en die ca 3cm. weet jij vast wel raad mee . Heel veel succes en Donderdag zien we , denk ik , al foto’s waarop te zien is hoe het wordt. Heel veel succes hoor . Gaat vast helemaal goed komen.
  Groet . 👊👍🙋‍♀️🙋‍♂️🐄🐄🐈‍⬛🐈🐈‍⬛🐈🐕‍🦺🦮😂👋

 4. Heel leuk dat jullie zo welkom zijn in het dorp en bij de kennissen op de camping , dat doet goed.
  Even weer veel werk met ook de voorbereiding op de winter met de stal en deuren voor de kattenfamilie als het klaar is kun je weer trots zijn.
  Succes,
  José

 5. Hoi Rob en Sol, dat wordt met recht een werkvakantie! Geweldig wat een sympathieke ontvangst voor Sol, weer nieuwe kennissen erbij. Altijd leuk. Ik vond het filmpje geweldig, ik had de neiging mee te persen! Mooi dat deze koeien in de vrije natuur kunnen bevallen.en hun instect zegt: beschut plekje opzoeken ! Met de poesjes gaat het gelukkig ook goed, nu gechipt en moeten ze dan ook nog gesteriliseerd of gecastreerd worden? Komt nog heel wat bij kijken zeg! Heel veel succes met jullie vloer, hele uitdaging! Denk aan je rug, best zwaar alle gesjouw met materialen! Fijn dat het goed weer is kan alles goed uitharden en kan er een frisse wind door het huis zonder de deuren ! We kijken uit naar het resultaat, hopelijk heb je nog een paar relax dagen! Misschien heb ik het gemist, kon het zwembad nog opgezet worden? Of te wisselvallig weer? Zet hem op en trakteer jullie zelf ook! Fijne restaurants genoeg! 😊🤗👋🙋🙋‍♀️🧀🥘🥩🍲

 6. Prachtig dat filmpje en het kalfje kwam nog goed terecht ook net naast een grote steen. Je hebt al aardig wat werk verricht en we zijn dan ook zeer nieuwsgierig naar het eindresultaat. Maar dat kan niet anders zijn dan heel mooi. Leuk dat die mensen die jullie ontmoet hebben al op de koffie zijn geweest en jullie bij hun. Kijken al uit naar je volgende blog. Fijne dagen verder en neem op tijd even je rust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *