Werken En Vakantie

De ouders van Sol hebben vakantie en willen dingen zien hier in Galicië. Dat kan, maar wel zonder mij. Ik heb nog geen snipperdagen. Zij hadden dus vakantie en ik ga werken. Daar moet ik komende week op de fiets naar toe. Ik heb namelijk de autosleutels in moeten leveren. Sol gaat met ze mee. Vandaag is het plan dat ze een rondvaart gaan doen.

Voor ik ga werken ga ik bij Cleopatra kijken. Als ik de deur open doe van de bovenverdieping van de stal komt ze niet kijken. Als ik dan maar ga kijken wordt ik aan gekeken door een moeder die vol trots en een beetje angstig naar me kijkt. Het krioelt van de kleine poesjes. Als ik goed tel zijn het er zes.

Ik ga haar bakje eten pakken en zet het in de, soort tent, waarin ze nu zit. Ze heeft honger en stapt uit de mand die in de tent staat en gaat eten. Mooi, dan kan ik even wat beter foto’s maken en filmen. 

Ik ga naar binnen om Sol te gaan halen om te komen kijken naar de kleinen katjes. Er is een rode, twee wit met een grijze tijger streep, een donkere en een zoals Cleopatra zel en een lapjes kat. Ziet er zo lief uit dat we ze allemaal wel willen houden. Maar dat gaan we beter niet doen. We kijken hoe Cleopatra gaat doen met Terra en kijken of ze kan blijven. Misschien houden we zelf ook nog een kleintje. Maar dat is allemaal voor later.

Ik ga werken waar gelukkig alles gewoon zijn gang gaat. Geen nieuwe kalfjes. Geen koeien die echt moeilijk doen om naar de robot te gaan en zelfs de koe, waarbij ik hulp kreeg van de zus van Pablo, gaat gemakkelijk naar de robot. Opa komt op een gegeven moment en wil rol gras buiten gaan zetten. Hij wil weten of de koeien binnen zijn. Nee zeg ik, die hebben allemaal al gegeten en zijn weer naar buiten. Opa twijfelt wat hij moet doen. Ik vraag waarom hij vandaag gras buiten wil zetten. Dat moet toch morgen pas? Opa gaat ander gras klaarzetten, dat gras moet wel vandaag want het is een grote baal gras en die moet met de tractor afgetapeld worden en klaargezet worden voor de voedermachine die morgen vroeg weer komt. Als opa klaar is vraagt hij of ik nog ergens hulp bij nodig heb. Nee, bedankt. Ik ben bijna klaar. Even later ben ik ook helemaal klaar en fiets naar huis.

Ik heb gelezen dat je kittens aan mag raken als de moederpoes je kent. Maar dan moet je wel je handen gewassen hebben. Als ik thuis kom die ik dat en ga kijken hoe het met de kleintjes is. Ik mag de kittens aanraken maar Cleopatra houd het allemaal wel goed in de gaten. Ik aai haar ook maar, vindt ze lekker. 

Tijdens de siësta ga ik ook nog even aan de gang met de bosmaaier. De oprit wordt weer smaller en dat is niet de bedoeling. Ook zijn er aan een rand van een weiland aan de overkant van de weg weer braamstruiken die hun best doen. Vorig jaar maakte ik ze een koppie kleiner en nu maai ik alles weer af. In de tijd die nog overblijft schrijf ik de blogpost vast en daarna ga ik de laatste uurtje werken.

Net terug van werk. Geen zin om de blogpost aan te passen. Morgen is het een korte blogpost.

10 reacties

 1. Hola,

  Ja dat krijg je ervan als zo kort een werkgever hebt en dus nog geen snipperdagen. Wel jammer natuurlijk maar het is niet anders en Sol zal zich ongetwijfeld niet vervelen met de ouders.
  En dan gigantische “gezinsuitbreiding”. Ziet er wel verdomd leuk uit zo’n krioelend hoopje katjes.
  Ben benieuwd hoe zich dat met zoveel vee gaat ontwikkelen.
  Wij wisten het natuurlijk al vanuit jou appjes.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Van harte gefeliciteerd wat een leuk stel is het, en ja ik wist wel dat je zou gaan twijfelen om alles weg te doen. Veel plezier met de gezinsuitbreiding. Gr. Ma

 3. Sol zal zich zeker vermaken met haar ouders. Ja net een baan dan kun je nog niet veel maar tussendoor toch leuk om met hun bij te kletsen. Wat een dotjes 6 kittens een hele bevalling. Wat een gekronkel van die beestjes. Gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding.

 4. Geweldig ,Cleopatra heeft het goed gedaan en het moederinstinct is meteen gaan werken
  om 6 welpjes te werpen is een hele opgave👍ze zijn stuk voor stuk snoezig en benieuwd hoe de verdeling jongens en meisjes is.😻😻
  Sol en haar ouders kunnen samen genieten,
  Fijne week ,
  José

  • Heel hartelijk gefeliciteerd 🥳 met de gezinsuitbreiding, wat een geluk dat alles goed is gegaan.
   Veel plezier er mee.

 5. Goedenmorgen , Van Harte Gefeliciteerd ! Cumpleanos Feliz !
  Geweldig wat een feest 6 kleine poezenkindjes , het was het wachten waard ! Knap werk van Cleopatra ! Nu wel wat extra’s verdiend om aan te sterken en 6 kindjes te moeten voeden .
  Idd wel jammer dat je nu moet werken , maar helaas er moet toch “brood op de plank” komen . Liefst met wat beleg ook .
  Blij voor jullie dat nu alles wat beter gaat . Van Sol haar sollicitatie niets gehoord ?
  Wens Sol superveel plezier met haar ouders , dat gaat vast lukken , jij moet het met de verhalen en foto’s doen.
  Hopelijk was het voor jou en hen een heerlijke droge dag !
  Groot gelijk dat de volgende blog korter wordt er zijn nu leukere/andere dingen die voorrang hebben .
  Fijne dag daar met alle beesten(jes) !
  Groet. 🐈‍⬛🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛🐈🐈🐄🐶🐶🐈 👊👍🤣🙋‍♀️🙋👋

 6. Jaa leuk Rob, die jonge katjes, blijft toch altijd weer vertederend maar goed ze worden ook weer groot.
  Is het goed te doen op de fiets naar je werk? niet te veel heuvels ?……
  Happy day

 7. Hi Rob en Sol,
  zo kwam 25 jaar geleden ook een magere poes bij ons. Een die dikker en dikker werd… en zo kwamen er 4 kleintjes bij. Wat hebben we kunnen genieten van dat spul ! Een paar jaar geleden is de laatste heen gegaan. Nu hebben we 2 nieuwe aanlopers, die we snel naar de veterinaria hebben gebracht. Dieren in en om huis, het brengt veel. Groet, Gerardo

 8. Gefeliciteerd met jullie gezinsuitbreiding en wat voor 6 kittens en zo mooi. Het lapjeskatje zal wel een meisje/vrouwtje zijn, staan er om bekend dat het vrouwtjes zijn. Begrijp het als jullie er 1 willen houden maar dan wordt het pas echt moeilijk, welke wordt het. Jammer dat je moest werken maar volgende keer beter moet je maar denken. Sorry maar ik snapte het niet helemaal van die rol gras. Ik hoop voor Sol dat ze heel veel geniet van haar ouders, is natuurlijk hartstikke leuk om de omgeving te laten zien en eigenlijk is het ook wel fijn dat ze nog geen baan heeft. De avonden zullen best wel gezellig zijn zo bij en met elkaar, veel plezier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *