Werk Aan De Winkel

Deze morgen heeft Xavier tijd om te starten met de voorbereidingen voor het maken van een tuin. We hebben een weiland van iets minder dan 1000m2 wat een tuin moet worden. Vorige week heb ik al een opening in de keien muur gemaakt zodat er een tractor in kan. Vandaag is het dan zo ver. 

Voor dat Xavier er is ben ik al bezig, niet in het weiland wat tuin moet worden, maar in het weiland aan de overkant van de weg. Langs de rand met de weg staan geen weipalen meer, die staan er al lang niet meer. Wel staan er wat eikenboompjes die zo maar in de wilde weg groeien. Dat doen ze samen met braamstruiken. Tot voor kort hadden de buren langs deze rand in het weiland een hoop rollen gras in plastic staan. Die zijn nu weg en kan ik nu dus iets doen aan de wildgroei. Een paar weken terug was ik er wat met de bosmaaier bezig geweest maar door het vele prikkeldraad ben ik daar mee gestopt. Nu ik toch even moet wachten is er dus een mooie gelegenheid om daar het prikkeldraad wet te halen en de eikenboompjes wat te fatsoeneren, van mij hoeven ze namelijk niet weg maar ze moeten wel netter. Als het prikkeldraad zoveel als mogelijk weg is ga ik met de snoeischaar aan de gang bij de boompjes. Het is een grote degelijke en fijne snoeischaar. Ik heb er goed gebruik van gemaakt, maar nu is er toch iets afgebroken waardoor hij niet meer knipt. Maar ik heb nog een snoeischaar, ook een grote, maar daarmee blijk je alleen grassprietjes te kunnen knippen. Het ding doet niet veel. Maar het stukje langs de weg is al wat netter. Ik heb nog wel een stukje te gaan.

Ik hoor een tractor aankomen rijden, het is Xavier. Hij gaat gelijk het weiland op. Of er nog iets is om rekening mee te houden? Ja, daar staat een kersenboompje en daar staat de rabarber. Dat moet blijven staan. Xavier gaat met de tractor en de frees aan de gang. Het is een kwestie van rondjes rijden. Als hij de eerste ronden langs de buitenkant gedaan heeft zijn er wat stenen boven gekomen. Ik loop een rondje om de stenen op de muur te leggen, veel zijn het er niet. Als heel het weiland niet meer als weiland te herkennen doet Xavier hetzelfde nog een keer. Het moet twee keer omdat zijn frees kleiner is en daarom niet in een keer diep genoeg gaat. Na ruim een uur is alles gedaan voor vandaag. Volgende week moet het land bewerkt worden met een ploeg.

Als Xavier weg is ruim ik nog een beetje takken op en daarna gaan we een rondje rijden. We komen weer op plaatsen dicht bij waar we nog niet eerder zijn geweest. Sol voelde zich deze morgen niet helemaal tip top. Hoe langer we rond toeren hoe minder lekker Sol zich gaat voelen. Tot op het moment dat Sol zegt dat ze liever wat op bed gaat liggen. We zijn dus de snelste weg naar huis gereden. Sol ligt nu op bed, het zal strak wel weer beter gaan.

13 reacties

 1. De wei ziet er weer goed uit en wat jammer voor Sol dat ze niet lekker is geworden en zelfs haar bed is ingedoken. Heel veel beterschap Sol hoop dat je snel weer opknapt.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Jammer dat je je niet goed voelt ik hoop dat het niet ergs is. Fijn dat je land nu om geploegd is het ziet er wel mooi uit. Beterschapmet Sol. Gr. Ma

 3. Hola,

  Allereerst jammer dat Sol zich niet zo lekker voelde en het bed op moest zoeken. Hopelijk is het met wat extra rust en slaap snel over dat rotte gevoel.
  Het wieland ziet er nu al strak uit en oogt heel anders. Na het ploegen over enkele weken moet het dan braak blijven liggen of moet het daarna nog fijn gefreest worden?
  Dat word dus ter zijner tijd uitkijken naar een zitmaaier om het gras kort te houden. Het hoeft natuurlijk geen gazon te worden maar kort houden maakt het blijvend goed toegankelijk en mooier.
  Weer een stukje in de verdere ontwikkeling van jullie landgoed.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Volgens Xavier, moet de grond eerst met de frees, dat is dus gedaan. Volgend weekeind moet het met een ploeg. Dan blijft zi liggen tot het voorjaar (feb/mrt) dan moet het zelfde nog een keer gedaan worden en kan er gras gezaaid worden (gazongras) en bomen geplant worden.

 4. Goedemorgen . Van harte beterschsp voor Sol , hoop dat het een “Dip-dag” was voor haar zonder verdere gevolgen . Vandaag zeker nog maar rustig aan doen. Zorg en verwen haar maar extra !
  Je “tuin” , in wording , is in elk geval al zwart en ziet er al heel anders uit . De hele Winter de tijd om te bekijken hoe jullie het willen hebben en indelen . In het Voorjaar dan beginnen met invullen. Weer een hele klus erbij maar…ook Rome is niet in één dag gebouwd .
  Veel succes en een fijne dag. Voor Sol beginnen met een licht ontbijtje op bed !
  Groet . 🤧🤒🤯 👋👊🙋‍♂️🙋‍♀️

 5. Wat een klus door het filmpje krijg je wel een goeie indruk van die grote lap en toch behoorlijke brokken steen, nou het is toch snel gegaan. Prachtige foto’s met die mist in dat Panorama.
  Beterschap voor Sol👍
  Fijne week,
  José

 6. Het spreekwoord; “Een goede buur is meer waard dan een verre vriend”, gaat bij jullie zeker op.
  Met zoveel P K’s van de Kubota trekker van Xavier moet je het afleggen met het hand en voetenwerk om zo’n terrein om te spitten. En dat allemaal in een uur. Wees maar zuinig op de burenrelatie dat is in menig andere gemeenschap wel anders, helaas.
  Dat Sol zich niet fris en fruitig voelt hoop ik dat het van korte duur mag zijn en dat er geen medicijnen aan te pas hoeft te komen. Rust en liefde doen een heleboel goed bij het genezingsproces. Ook daar is werk aan de winkel om je tekst te herhalen.
  Veel succes en beterschap gewenst, Jozef

 7. Het is natuurlijk niet te hopen dat het ernstig is met Sol en weet het maar nooit. In ieder geval van harte beterschap. Dat ziet er heel wat beter uit dan er voor, maar was natuurlijk ook de bedoeling. Wordt het een groentetuin of voor bloemen laten we zeggen een gezellige zit tuin? Als het een groentetuin moet worden, moet er niet wat mest op? Koeienmest zullen jullie wel gratis bij de buurtjes kunnen halen. Beterschap en succes met de tuin al zal dat wel voorjaar worden.

  • Hallo Lady Wieser,

   Deze tuin moet een tuin worden met fruitbomen. We willen achter aan een kast weg zetten. Alles moet gras worden en we willen, omdat het afloopt, er ook terrassen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *