Wel Goed Lezen Natuurlijk

“De poort was open toen ik aankwam, zou iemand een koe gestolen hebben?” Ik zeg hier nergens dat de koe gestolen is, ik vraag het me af. “Als ik op het punt sta om Pablo een appje te sturen om te vertellen dat koe 1152 is verdwenen, zie ik op de grond de riem liggen die om haar nek zat”…. “Iemand weet er dus van, want als je een koe steelt, haal je de riem er later af”. Nogmaals een bevestiging dat de koe niet gestolen is. “….en dan vraagt hij [Pablo] of ik lang gezocht heb naar koe 1152. Ja, zeg ik, dat heb ik zeker”. Met deze vraag van Pablo nog een bevestiging dat de koe niet gestolen is. 

Waar de koe wel is, is eigenlijk voor mij niet van belang, wat wel van belang is, is dat ik moet weten dat er een koe afgevoerd is. Waar naar toe maakt niet uit. Met Pablo’s vraag geeft hij zelf al aan dat hij mij had moeten meedelen dat er een koe in plastic verpakkingen richting de supermarkt gestuurd is.

Vandaag dan, eigenlijk niet veel te melden, om die reden ook geen foto. Vandaag moesten we naar Ourense. Sol kan, nu ik een sociale verzekering heb, meeverzekerd worden op mijn naam. Dat moet geregeld worden in een kantoor in Ourense omdat het niet in A Barrela geregeld kan worden. Sol had afgelopen week een afspraak gemaakt voor vandaag en ook gevraagd wat er allemaal aan papieren meegenomen moest worden. Als we ons melden zegt de man, die ons helpt, eigenlijk niets voor ons te kunnen doen. Want? Nou, ik heb jullie trouwboekje nodig. Trouwboekje? Ja, want dat is het bewijs dat jullie getrouwd zijn. Maar, zegt Sol, toen ik vroeg wat er meegenomen moest worden, is daar niet over gezegd. Ja, kan zijn, zegt de man en die vervolgt gelijk dat hij ook mijn paspoort nodig heeft. Moet niet gekker worden natuurlijk. Aan de telefoon is ook niet gezegd dat ik mee moest komen. Enige wat ik bij heb is mijn rijbewijs. En op de ID kaart van Sol staat ook iets waar duidelijk uit blijkt dat we getrouwd zijn. Bij Sol zakt de moed in de schoenen. Bij mij niet, lastig is het wel, maar dit soort gedoe maak je in Nederland ook mee. Onze papieren om te trouwen in 2003 waren ook goed, een week later stond er een verkeerde stempel op en moest er met spoed een nieuw document uit Chili komen. En met spoed uit Chili wil ook zeggen dat het 150 euro kost. Daar kunnen we aardig wat keren voor op en neer naar Ourense. Ander ding is dat ik de zaken altijd regelde in Nederland en Sol het gedoe dus niet kent van in Nederland. Nu moet zij het meeste regelen en loopt tegen de ambtelijke poespas aan. Ik vraag de man of hij niet gewoon alles in orde kan maken en dat wij dan zo snel mogelijk een kopie van mijn paspoort en het trouwboekje sturen. O, zegt de man, ja dat kan ook. Hij maakt alles in orde, geeft zijn directe e-mailadres en we krijgen papieren mee waarmee we later weer wat in A Barrela moeten regelen. Nou, alles dus toch gewoon geregeld!

We gaan nog even snel kattenvoer en grit kopen en gaan daarna naar huis. We zijn redelijk op tijd, dus mooi even tijd of ik bij de kapper terecht kan voor een knipbeurt. Het is niet druk dus ik mag plaatsnemen in een stoel en Sol wacht in de bar op de hoek. Even later ben ik klaar en gaan we naar huis. Tijd om het laatste stukje huiswerk voor morgen af te werken.

8 reacties

 1. Hola,

  Je moet ons als belangstellende lezers natuurlijk niet opzadelen met kribtische teksten over , in het geval van gister koe 1152. Zelfs met je uitleg van vandaag zou het ons als simpele zielen nooit gelukt zijn om tot de conclusi te komen dat zij niet gestolen is.
  Maar we moeten kennelijk veel oplettender gaan lezen en niet alleen wat er staat maar wat er achter de tekst bedoeld word.
  Zo vraag ik me af of je vandaag nou geknipt bent of niet. Je ging kijken of het druk bij de kapper was en bent in de stoel gaan zitten. Toen je klaar was zijn jullie weer gegaan. Maar was je nu klaar met gewoon zitten rusten of is de kapper een deel van jou haar rijker?
  Voor jou dan een doordenker van mijn kant:
  Als je het opteld en vermenigvuldigd rekening houdend met iets wat regelmatig voorkomt maar niet altijd kom je over korte tijd uit op 54.787.

  Houdoe en morgen succes op school

  • Prachtig dit, hoeveel humor er in de familie zit………helemaal leuk want daarom zijn we hier toch ? En ja Rob je tekst is ook vandaag iets dubbelzinnig want eerst schrijf je dat het je niet uitmaakt waar de koe gebleven is en vervolgens wil je het ook weer wel weten…..dus uhhhhhhh ja wat is het nou. Joh als ge maar leut het……

 2. Haha , (bijna welterusten).
  Om op de vorige blog terug te komen zag ik naderhand hoe het eigenlijk was , vond ik niet nodig daar verder uitleg over te geven . Bij deze dus wel.
  😅😂Zoiets heet “begrijpend” lezen 😉. Uit deze blog begrijp ik dat je er weer mooi druk mee geweest bent op je vrije dag . Maar vooral… dat jullie dit jaar 20 “TWINTIG”! jaar getrouwd zijn !
  Alvast of alsnog Proficiat !🎊 nog vele liefdevolle , gezonde jaren samen. 🎉
  Wij nemen er hier wel een borrel op ! SALUD ! 🍾🥂🍷🍻🎊🎉
  Groet. 🙋‍♀️🙋‍♂️👍👊😂😅👋

 3. Vaak is het zo spannend en wil je te vlug lezen en dan zie je dingen over het hoofd ….😁😁
  we zullen voortaan meer nadenken want door jouw humor zit er vaak een addertje onder het gras,
  Wel heel leuk,👍
  José

 4. Dus de koe is geslacht, kan ook natuurlijk. Wat een gedoe met die beambte je hebt toch duidelijk gevraagd wat je mee moet brengen, maar Rob je was weer alert en kan dus gewoon een copie opsturen van het trouwboekje en paspoort. Bespaart weer een rit uit. Vond het antwoord van je vader ook komisch echt humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *