Weer Naar Ourense

Gisteravond na het eten gaat mijn telefoon. Iemand van het ziekenhuis. Ze begint te ratelen. Ik vraag of ze even kan wachten en geef haar Sol. Net nu we alles geregeld hebben vandaag, de verzekering en een appartement voor 2 nachten, wil het ziekenhuis even laten weten dat alles een dag eerder plaats gaat hebben. Dus niet 8 en 9, maar 7 en 8 maart. Ja lekker, moeten weer terug naar de verzekering want de data moeten aangepast worden. Sol past op de Airbnb ook gelijk de data aan en belt daarna even of dat het kan omdat het niet gelijk te zien is of de aanpassing gedaan is.

Vandaag dus weer een rit naar Ourense, weer buiten in de rij staan bij het verzekeringskantoor. En als we binnen zijn vast een medewerker de boel aan en is het weer geregeld. Tijd voor weer koffie met iets lekkers net als gisteren. 

Op de terugweg gaan we even bij de Chinees langs. Sol wil wat planten potten hebben voor aan huis, om de boel wat op te vrolijken. Ook moeten we hier nog even zoeken naar riemen voor de kist waar Sol aan bezig is. Deze keer vinden we 4 riemen. De kwaliteit is goedkoop Chinees getuigt het verschil in lengte, geen een riem is even lang. We nemen de 4 langste, rekenen af en gaan naar huis.

Het is geen lekker weer, regen, veel wind en het is koud. We gaan de melk halen en gaan de buren gelijk vertellen dat ze ons niet naar Ourense hoeven te brengen en op hoeven te halen volgende week. De buurvrouw is het er niet mee eens. Maar goed, alles is al geregeld. Als zij Onix, die we nog niet gevangen hebben, maar te eten geeft. Dan komt de oorlog ter sprake. Ze zegt dat ze er niet veel van weet, maar dat ze erg bang is dat Poetin op een knop gaat drukken en dat wij dan weg gaan. Sol kijkt haar aan en weet niet wat ze bedoelt. Ik wel, want gisteren had ik het er met de buurman over dat als Poetin knoppen in gaat drukken wij op het eerste vliegtuig naar Chili zitten, daar staat een huis, en dat is van ons. Haha… Nou als Poetin op een knop drukt en wij dan nog een ticket moeten komen en naar Madrid moeten reizen, dan is die bom allang gevallen. Dus buurvrouw, we nemen de moeite niet eens te vertrekken als een gek op knoppen gaat drukken. Maar ze blijft wel bang voor Poetin.

Thuis gaat Sol verder aan de kist en ga ik wat zaken regelen op internet. Daarna ruimen we wat op en is het weer avond. Morgen weer zo’n verloren dag. We moeten dan naar de politie in Monforte de Lemos voor het vragen voor een nieuwe NIE voor Sol. Ook is daar en tuincentrum, daar gaan we ook maar even kijken voor plantje voor de potten die we vandaag kochten.

Riemen zitten er nog niet op vast, het gaat om het idee.

10 reacties

 1. Hoi Rob,
  De kist ziet er heel leuk uit maar dat had ik vanmorgen al tegen Sol ge zegt. En ja dat de buurvrouw bang is voor Poeting begrijp ik, Ik zelf ben er ook niet gerust op, je weet het met gekken nooit. Gr. Ma

 2. Hola,

  Ja dat is het nadeel van afspraken maken. Je hebt altijd 2 partijen en dan kan er iets niet helemaal gaat zoals je graag zou willen. Voordeel voor de Dacia is dat hij zeker geen navigatie meer nodig heeft naar Ourense. Toch apart te horen dat er ook bij jullie mensen zijn die nu al bang worden van een in te drukken rode knop. Ook wij kennen mensen die het einde der tijden nu al zien naderen.
  Uiteindelijk kunnen we allemaal toch maar een keer het tijdelijke voor het eeuwige ruilen. Wij hebben gelukkig wel een rechtstreeks hulpcontact via Oekraiense mensen gevonden om direct noodzakelijk hulp te verlenen al beseffen ook wij wel dat helaas dat niet zoveel op kan lossen maar ieder beetje helpt denken wij maar.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Probleem is dat er hier nog zo veel met bonnetjes en papiertjes gaat en dat wij ver van Ourense wonen. Maar mensen in de Achterhoek moeten volgens mij ook een eindje rijden naar een ziekenhuis, alleen het afspraken maken gaat wat handiger in Nederland.

   De buurvrouw is zelfs bang voor mijn operatie. Ze heeft nu al zo vaak vertelt dat ik niet bang hoef te zijn en dat het een operatie van niets is. Maar ik ben dat ook helemaal niet.

 3. Hallo Rob en Sol,

  Wat is de kist mooi geworden zeg, een hele metamorfose! En die riemen misstaan niet vind ik, maar
  misschien kunnen jullie op het gemak nog eens rondneuzen bij Emmaus of zoiets. Als je dat zou willen natuurlijk.

  Groetjes, Corry

 4. Compliment voor Sol ze heeft de kist prachtig opgeknapt en die riemen misstaan niet.
  Als ik een huis had in Chili zou ik nu al de koffers pakken , bedenk Poetin gaat tot het gaatje hij zal zijn gezicht niet willen verliezen dus…hij is een gestoord iemand .
  Nu nog even genieten en dan gedwee de operatie ondergaan,
  Gr. José

  • Hallo José,

   Ja kan een huis hebben in Chili. Wat jouw huis kan zijn heeft 2 slaapkamers een badkamer (nog zonder badmeubels) en een woon/eetkamer met open keuken (zit er nog niet in).
   Je zit er helemaal veilig voor Poetin 😉

 5. Poetin is een heel gevaarlijk ventje kijk alleen er maar naar hoe hij zijn eigen volk in de steek laat. en zijn belofte ik doe de burgers van de Oekraíne niets aan is dus ook al niet waar gemaakt. Wat is de kist mooi geworden en de riemen staan er heel mooi bij. Complimenten voor Sol. En weer eens op en neer moeten rijden voor zaken te regelen is echt niet fijn. maar gelukkig is het snel 7 maart. Hier in Murcia regent het ook met een stevige wind erbij. Toch een fijne dag samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *