Weer Naar Chantada

Voor de afwisseling gaan de deze morgen nog maar een keer naar Chantada. Weer een keer naar de bank, voor die verzekering waar ik het over gehad heb eerder deze week. We stappen de bank binnen en er zit geen Sonja. Na een half uur nog geen Sonja. De WIFI module van de ketel die de monteur vorige week niet aan de gang kreeg moeten we even inleveren bij de zaak. Dat ga ik doen. Onderweg kom ik Sonja tegen, en ik denk “wij hadden toch een afspraak om 11 uur?” Als ik terugkom bij de bank is Sonja bezig met een man die voor ons is. DAn zijn wij aan de beurt. Dat van de verzekering is zo geregeld. Nu moet er nog iets gedaan worden met onze rekening. Dat was iet wat ze een half jaar geleden niet voor elkaar kregen. Maar nu komt het allemaal goed. Ja! Niet dus. Weer computerproblemen, weer iets met onze NIE nummers wat niet goed zou zijn. Het is inmiddels na 12 uur en ik laat even dringend weten dat ík om 2 uur in Ourense moet staan voor een bandenwissel. Ze probeert nog wat en laat weten dat we toch maar beter volgende week terug kunnen komen. Maandag om 9 uur staan we op de stoep. Volgende week laat ik dan ook even weten dat ik niet meer terug kom voor gesodemieter aan onze rekening als het maandag nog niet geregeld kan worden. Geen idee wat er gedaan moet worden aan onze rekening, maar als ‘ze’ niet weten wat ‘ze’ moeten doen, dan zoeken ze het maar uit. We hebben nu te veel tijd besteed aan een bank die iets(?) niet voor elkaar kan krijgen.

Nee we gaan niet nog even naar de Chinees, ik moet naar Ourense en we moeten de koeien nog buiten zetten en de melk moet gehaald worden. In een streep naar huis dus. Thuis doen we gelijk de dingen die hierboven staan en ik vertrek.

Iets voor 2 uur sta ik bij de Midas binnen en lever de sleutels in. Om 3 uur is het klaar zegt de monteur. Oké, tot straks. Gelukkig is het mooi weer dus ik ga maar wat wandelen in Ourense. Via het centraal station loop ik naar een moderne brug over de rivier Miño.

Het is een hangbrug. Het mooie van deze brug is dat je er ook te voet overheen kunt. Nou is dat opzich niet zo speciaal, maar naar de gewone manier hangt er als het ware een trap om deze brug heen. Halverwege de brug kun je de trap op naar het laagste punt en vandaar kun je twee kanten uit naar de andere kant ook naar het laagste punt, maar dat doe je dan via een van de hoogste punten. En zo kun je dus van laag, naar hoog, naar laag, naar hoog en weer naar laag lopen en ben je de brug rond. Sol vind dat te hoog, dus nu ik alleen ben ga ik het maar even doen.

Daarna loop ik aan de andere kant van de rivier naar een oude Romeinse brug en steek die over om vervolgens ergens een terrasje in de zon op te zoeken.

Na mijn koffie is het kwart voor 3 en loop ik weer naar de garage waar ik, na een rondje 4,7 kilometer, aan kom om precies 3 uur. Auto kan er wat de banden betreft tegen, laat de winter maar komen.

Nu nog even een boodschap bij de Lidl en de Leroymerlin en naar huis. Volgens de diverse apps is het vanavond mooi telescoop weer. Tijd om hem te installeren als ik thuis ben.

3 reacties

  1. Oooh wat een geweldige brug , Sol doet zichzelf te kort door niet mee te gaan. Toch altijd weer jammer dat “men” het niet kan laten andermans spullen te bekladden 🥶. Heel jammer en je ziet het helaas overal in Spanje steeds meer .
    Fijne Zaterdag nieuwsgierig of er foto’s via de telescoop komen 😆. Groet . 😉👊👍

  2. Wat een aparte brug en inderdaad leuk om erover heen te lopen. Zelf vind ik oude bruggen ook altijd erg mooi. Je kan de winter zeker weer goed door komen met de nieuwe banden. En wat een gesodemieter sorry dat ik het zo zeg met de bank, maar gelukkig kun je er mee betalen en opnemen. fijne dag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *