Weer Gewoon Een Werkdag

Vandaag weer gewoon een werkdag, we hoeven nergens naar toe en ik kan dus gewoon heel de dag klussen. Ik begin in de eetkamer met het afplakken en inpakken van de balken. In de slaapkamer had ik dat niet zo goed gedaan en moest na het schilderen de balken hier en daar opnieuw een beetje schuren en helemaal bijwerken. Dat wil ik nu voorkomen, dus pak ik de balken helemaal in. Ik zoek even later alle verfspullen bij elkaar die ik nodig heb en zet een muur, die met het nepraam, voor de eerste keer in de verf van boven tot beneden. Veel meer wil ik vandaag niet verven. Ik heb nog een andere klus die gedaan moet worden zodat Sol iets kan gaan doen aan de kast die in de eetkamer ingebouwd is.

De kast. In de inbouwkast van de eetkamer daar moet een en ander aan gedaan worden. De triplex zijkanten en achterkanten zijn ooit vochtig geweest en daardoor zijn de lagen van het triplex van elkaar los gekomen. Ook houtworm heeft zich rond gegeten aan de kast. De kast moet dus eerst uit elkaar om vervolgens met niet MDF plaatjes terug in elkaar te worden gezet. Even is het lastig de kast uit elkaar te halen. Alles zit gespijkerd en die zijn daarna verder in het hout gedreven en afgewerkt. Er uit trekken gaat dus niet. Om de spijkertjes boor ik het hout weg, zodat ik er toch met een tangetje bij kan om te proberen de spijkertjes eruit te trekken. In de meeste gevallen lukt dat.

Als ik voor de kast nieuwe MDF plaatjes op maat heb gezaagd kan de kast weer in elkaar. Daar waar vroeger spijkertjes zaten boor ik nu gaten om er nu pluggen in te lijmen. Nee, de kast verdient nu niet meer de schoonheidsprijs. Maar dat is ook geen punt, de zij- en achterkant zijn straks niet meer te zien en de voorkant wordt kaal geschuurdt en krijgt een andere kleur. Voorzover men ik vandaag klaar met de kast. Morgen weer schilderen en verder werken aan de kast.

7 reacties

 1. Hola,

  Heel verstandig om de balken in te pakken. Dergelijke dingen doen lijkt vaak op voorhand “verloren” tijd maar levert uiteindelijk altijd tijdwinst op en veel minder priegelwerk naderhand.
  Morgen veel plezier met jullie nieuwe “ruimtewezen”. Beide hebben bij jullie ruimte genoeg en als het net zo’n stenenverzamelaar word als Antaris dan kun je er ooit een mooi kiezelpad van maken.
  Geniet.

  Houdoe

 2. Jeuj , HOERAAA ! Orion krijgt een “gouden mandje ! Geweldig gaan vaat dikke maatjes worden . Wacht op de leuke verhalen daarover . De kast is ook ee project op zich enxwordt ook vast heel mooi , zodra Sol zich erop uitfeeft. Heel veel succes . Groet 🐕👍👊🤣👋

 3. Goed gedaan dat inpakken van de balken scheelt straks weer werk en de kast word vast mooi als Sol ermee aan de slag gaat. Leuk dat Orion bij jullie komt wonen denk dat ze dikke vriendjes gaan worden. Nog een fijne middag en avond verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *