Weer Een Lang Weekend

Vandaag, donderdag, heb ik al vrij net als vorige week. Toen was ik ook al op donderdag vrij. Ik heb nog snipperdagen en die wil ik nog wel gebruiken. Meenemen naar volgend jaar gaat niet. En aan het einde van het jaar uitbetalen lijkt mij niet verstandig…. de belastingdienst. Maar daar blijken oplossingen voor 😉 dus als ik nog wat dagen over houd is dat niet zo’n probleem. 

Vandaag dus de eerste dag van mijn lange weekend. We kunnen nergens naar toe, want het wachten is op een tankwagen die diesel komt brengen. We moeten nog wat dingen regelen in Ourense, maar eerst de diesel dus. Om half 12 hebben we weer 600 liter diesel en kan de pellet installatie weer uit en de diesel installatie aan. 

Tijd om naar Ourense te gaan. Sol heeft twee nieuwe brillen, varifocaal. Net als in Nederland bij sommige zaken was er een gratis. Maar bij een bril blijken de glazen niet goed. Ze moet de bril omhoog houden om er goed door te kunnen kijken. Ook moeten we bij de zorgverzekering langs en we moeten naar een telefoon reparateur voor mijn telefoon. Als we aankomen in Ourense regent het pijpenstelen, net als bij ons in Freán en de rit naar Ourense toe. Eerst de verzekering. Daar zijn we zo klaar. Dan naar een telefoon reparateur om te vragen wat de reparatie kost van het gebarsten scherm. Een prijsopgave volgt. Maar als ik tijdens de koffie op een Nederlandse site kijk, en daar de prijs zie dan denk ik dat het een nieuwe telefoon wordt. Meer dan 200 euro uitgeven aan een telefoon van 5 jaar gaan we niet doen natuurlijk. Een nieuwe telefoon kost ca 450 euro en dan heb ik een nieuwe. Maar voorlopig werkt deze nog en dan kijk ik wel langs de barsten heen.

We gaan naar de brillenzaak waar Sol vertelt wat het probleem is met een van de nieuwe brillen. Hier kijken, daar lezen, nu zo kijken en dan komen er streepjes op de glazen. Weer hier en daar kijken en lezen en er komen naast de streepjes ook stickertjes op de glazen. Daarna is de opticien klaar en mogen we de bril achter laten. Er komen nieuwe glazen in. Als we door het winkelcentrum lopen staan er op een rijtje elektrische scooters, een vouwfiets en een wel heel stoere step! Een prijs staat erbij alles bij, behalve bij de step. 

Via de supermarkt rijden we weer naar huis. En zit de eerste dag van mijn 2 en een halve dag lange weekend er weer bijna op.

Met al die regen is de zomer wel voorbij natuurlijk. Warm zal het buiten niet meer worden dus heb ik alles buiten tussen de buien door maar afgebroken. Het zwembad hangt te drogen in de stal, de partytent is afgebroken en de tuinstoelen staan weer binnen, wachtend op de volgende zomer. Ook heb ik nog wat tijd besteed aan het bureautje dat opgeknapt moet worden. Het schuren is bijna helemaal gedaan. Nu alleen de stukken nog die niet met een machine gedaan kunnen worden. De lades waren ook versleten. Daar heb ik nieuw hout voor gekocht. Na wat meten heb ik de frontjes van de lades voorzichtig van de rest gescheiden. Het is allemaal niet origineel, ooit is het bureautje al eens opgeknapt. Daar heeft iemand toen spijkers bij gebruikt die wel erg lang en groot zijn.

Het de eerste lade is inmiddels uit de lijmklemmen en de tweede gaat morgen in de klemmen.

Navigatie Oma

Jullie verhalen door Ton van den Wijngaart  VERHALEN

14 reacties

 1. Hola,

  Voor ik het vergeet “bewaar die mooie spijker” en als je er meer hebt die ook maar. Je moeder kan er vast iets mee doen met al haar creatieve uitingen.
  Mooi dat de diesel ook weer geregeld is. En ja je hebt wel eens van die dagen dat er allerlei dingen geregeld moeten worden van verschillende aard.
  Kijk wel uit met je huidige telefoon…………..ik weet dat jij die als navigatie gebruikt maar als je langs de barsten kijkt zoals je schrijft kom je misschien ook wel eens ergens anders uit dan je denkt.
  Zo te zien en te horen vorderd het bureau(tje) al aardig richting metamorfose.
  Geniet met wel of geen regen.

  Houdoe

  • Hallo Ton , even ern compliment voor het leuke “NavigatieOma” verhaal . Blijf natuurlijk hilarisch , zeker in de familie. (Rob heeft het schrijven toch niet van een vreemde 🫣👍)
   Groet .🤣👊🙋‍♀️🙋‍♂️

 2. Goedenmorgen , ook hier al de hele week wat regenachtig , maar ook zon . Al zal de regen niet veel helpen de droogte te verdrijven , het zijn miezerige buitjes . Voordeel , alles weer lekker fris . Met de regen is hier ook de Zomer verdwenen en is het ca 10° minder over het algemeen. Nog niet echt koud maar….wel weer wennen en de Winterkleding weer tevoorschijn halen .
  Een nieuw tel. Schermpje kostte hier bij een klein tel.sjoppie 79.= euro , weet niet of je nog verder wilt kijken of er daar ook ergens zo’n sjoppie is , scheelt stukken !
  Navigatie hebben wij de 1e 12 jaar ook nooit gebruikt met de camper . Zijn altijd gekomen waar we wilden , maar waren ook niet zo precies om op een bep. adres te moeten zijn. Wij stonden ( kon toen nog) altijd vrij . In al die jaren (15 totaal) 4x weggestuurd en een paar km.verder gaan staan . Nooit echt problemen gehad tot we 1x de vavigatie gebruikten om een Camperplaats te zoeken . “Bestemming bereikt ” ! Een heel klein paadje waar zelfs niet gefietst kon worden 🫣, toen doorgereden en 1.5 km. verderop er een gevonden. Navigatie voor ons afgedaan . Gebruiken hem nu wel weer , ze zijn nu veel nauwkeuriger . Trouwens …probeer maar eens een fijne Michelin atlas te vinden met ringband !!! Is ons tot op heden niet gelukt. De oude ligt door gebruik helemaal uit elkaar en moet je de bladzijden bij elkaar zoeken . 🙈
  Dit heeft natuurlijk weinig met je blog te maken. Sorry. Wens jullie nog een heel fijn weekend toe en hou het lekker warm ook voor de poezen familie.
  Groet. 😉🤣🙋‍♀️🙋‍♂️🆎️👊👍

  • Hallo Antoinette en Ben,

   Ik begrijp dat jullie graag een Michelin wegenatlas mett ringband zouden willen hebben.
   Wij gebruiken er een die van Spanje en Portugal is.
   Ze zijn in Nederland via verschillende sites te bestellen (19,95/stuk ex. verzending).

   Ook nog bedankt voor jullie reactie op “navigatie Oma”.

   Houdoe en fijn weekend,

   Ton & Ineke

  • Hallo Antoinette,

   De prijs van een scherm hangt natuurlijk helemaal af van het model telefoon. Nieuwe voor en achternat is 200 euro, nieuwe telefoon 450 euro. Aan een oud ding (5 jaar) ga ik geen 200 euro meer uitgeven. Voor je het weet gaat het volgende stuk. Maar zolang ik nog geen glasscherven in mijn vingers krijg bj het bedienen hoef ik nog geen nieuwe.

 3. Lekker zo wat vrije dagen kun je weer eens even aan de slag met klussen , fijn dat je jullie dan alles achter elkaar kunnen doen dan tussen de bedrijven door, genoeg brandstof alles opgeruimd en nu winterklaar.
  Fijn weekend,
  José

 4. Laat de winter maar komen! Deze leverancier had gelukkig wel snel tijd voor jullie om te bezorgen! Mooi dat je de inhoud kunt aflezen. Bureau schiet mooi op. Na dagen van 26oC is het bij ons nu ook wat minder, vestje aan weer! Kaal gazon nu zonder zwembad en partytent! Kun je nu wel schuilen als je je telescoop gebruikt? Goed lang weekend verder! 😊🫠👋

 5. Heel leuk om dagelijks jouw verhalen en die van de andere lezers te lezen. Ook het weer vind ik wel leuk, gisteren was het hier (provincie Alicante) 29 graden en vandaag 26 maar nauwelijks een zonnetje te zien, af en toe een knipoogje. Fijn die extra fijne dagen, dat je dan achter elkaar dingen kan doen die anders toch weer een week langer moeten blijven liggen omdat je vrije tijd te kort komt. Ik snap nooit hoe dat kan gebeuren met de glazen van een bril, heb het zelf ook 2 keer gehad. Op naar het weekend en veel plezier met elkaar.

  • Hallo Lady Wieser,

   Kijk! Daar zijn we blij mee dat je het leuk vind alles te lezen. Wat die brillen betreft snappen wij het ook niet. Sol heeft twee brillen voor de prijs van een, ze heeft twee keer het zelfde monteur gekozen maar met een verschilldende kleur, een bril dus goed en de andere niet. Volgens mij heeft er iemand op de brillenglazenfabriek een nieuwe bril nodig 🙂 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *