Ik dacht dat, tot gisteren, dat we vandaag naar Santiago de Compostela zouden vertrekken. Maar dat bleek niet het geval, dus ben ik deze morgen gewoon gaan werken. Zo hoef ik die tijd niet op een ander tijdstip in te halen. Als ik vandaag de koeien aan het verzamelen ben die al een tijdje niet naar de robot zijn geweest, komt er een man de stal tussen de koeien in lopen. De laatste koe die al niet veel zin had om te gaan loopt nu de verkeerde kant uit. De man komt wat meetapparatuur afbreken die er tijdelijk hangt. Voor hij daar aan begint helpt hij wel even met de koe die er weer vandoor is. Verder gaat vandaag alles op rolletjes. Ik help de man nog even met een onderdeel wat zwaar is en in zijn auto gelegd moet worden. Daarna ben ik nog een half uurtje bezig en dan is het vandaag wel klaar avond en zelfs weekend.

Deze middag zijn we door de buren uitgenodigd om daar te komen eten. Als ik om om half 3 ook niet meer naar koeienstront stik kunnen we gaan. De buren hebben hun best gedaan op het dinner, ze erg zelfs dat de koeien daaronder hebben moeten lijden, die zijn vandaag niet naar buiten gegaan. We hebben erg lekker zitten eten en het was gezellig. 

Mijn schoonouders hebben de koffers zover al ingepakt zodat we morgen op tijd naar Santiago de Compostela kunnen vertrekken. 

In antwoord op de reacties van vandaag. Op het moment stuur ik de mailtjes iedere dag met de hand. Ik kan wel programmeren dat ze net na middernacht de deur uit gaan. Het is heel leuk te lezen dat er lezers zijn die een bijdragen willen geven in de kosten het blog/website. Sol en ik zijn aan het kijken hoe zoiets werkt en wat de mogelijkheden zijn. We denken iets gevonden te hebben waarbij dat makkelijk te regelen is. Komende week gaan we daar verder mee. Als het zo ver is laat ik het weten. 

Cleopatra: met de poes en haar kleintjes gaat het heel goed. Cleopatra is wel heel beschermend over haar kroost. Ik mag wel aaien maar liefst alleen als zij er bij is. Dus om stress te voorkomen bij haar, aai ik niet te veel als zij er niet bij zit. De kittens zie je wel met de dag groeien. 

Ga ik nu effe tv kijken 🙂 

Prettig weekend allemaal.

12 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  De kittens zien er goed uit, lieve kleine donsjes. Leuk dat jullie met z’n alle bij de buren zijn gaan eten. Ik denk dat de week omgevlogen is, zal wel leeg zijn als alles weer weg is. Hier heeft het vandaag heel de dag gemiezerd. Gr. Ma

 2. Hola,

  Zo zie je maar hoe dicht “klaar avond of weekend” wel of niet klopt. Gister kwam er niets van terecht maar vandaag wel. Dus opgefrist/gepoetst met z’n viertjes naar de buren om van hun kookkunsten te genieten. Gezellig en een mooie afsluiting voor de (schoon)ouders van Frean.
  Toen ik de foto van de kittens zag dacht ik “nu komt er een filmpje” maar helaas. Altijd heerlijk om dat gekrioel te zien en gepiep te horen.

  Geniet het weekend met z’n allen met volle teugen in Santiago de Compostella en wens de gasten een heerlijk cruise op de middellandse zee. Behoude vaart zou ik zeggen en niet te dicht bij de Italiaanse kust komen anders zouden ze misschien kunnen denken dat het bootvluchtelingen zijn alhoewel hun cruiseschip er wel “iets” anders uit zal zien.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ik zal van de week voor jou een katte filmpje maken hoor. Maar nu even geen tijd gehad.
   Hoppelijk is het weer net iets beter dan vandaag hier als we in Santiago zijn. Ik geloof dat ze ook naar Venetie gaan, maar volgens mij staat daar niet veel water meet heb ik laatst gezien

 3. De week is omgevlogen voor iedereen denk ik ja, dat is effe wennen als alles weer tot het normale is teruggekeerd, leuk van de buren het afscheidsdineetje het was voor hun natuurlijk ook eens wat anders en zeker met Spaanssprekende mensen.
  Die heerlijke poesjes groeien als kool heb je het verschil al ontdekt tussen jongetjes en meisjes?
  Goeie reis voor de ouders en verder genieten.
  José

  • Hallo José,

   De week is idd snel gegaan. Volgende week is het weer stil. Wat poesjes en katertjes zijn hebben we nog niet bekeken. Ik weet ook niet of dat dat nu al te zien is,

 4. Hoi Rob en Sol, Wat zien de kittens er leuk uit! Wat aardig om uitgenodigd te worden door de buren! Dan is het afscheid nemen weer daar. Wel apart dat de ouders van Sol zo’n mooie trip gaan maken! Zien ze nog wat meer van Europa! Venetië en omgeving kamt men met groot water tekort! Zoals op meerdere plekken. Spanje onderhand óók hè? Gezellig weekend samen. Gegroet 👐

  • Hallo Joke en Otto,

   Ja was gezellig bij de buren. Wat de ouders van Sol betreft was het niet de eerste keer dat ze in Europa zijn hoor. Los van de pandemie zijn ze hier ongeveer om de 2 3 jaar en zijn dan een week of wat bij ons en gaan dan Europa in en hebben dat dan al gedaan.

 5. Goedenmiddag , hoeraaa weekend ! Het voordeel van werken is ;
  1 geld in het laadje !
  2 het weekend wordt meer gewaardeerd !
  3 1.5 dag zonder “strondlucht” ! 🤣
  Lekker nog genieten met de familie samen . Zal wel een hele poos duren voor het weer gebeurt .
  En nou… een filmpje van de kittens zouden ook wij wel heel leuk vinden. Vooral als ze straks gaan lopen en alles ontdekken . Geniet ook daarvan ondanks de negatieve emotie’s die er zijn ! Misschien helpt het jullie wel een beetje het gemis van Julio & Terra verzachten. Toi , toi , toi !
  Groet . 👊👍😿🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛🙋‍♀️🙋👋🐕🐶

  • Hallo Antoinette,

   1 en 2 daar heb je gelijk in. 3 wat minder. Hier is er altijd wel een ‘polder luchtje’ te ruiken 🙂
   Ja nog even het weekend samen. Daarna zal het wel weer een jaar of twee duren denk ik.

 6. Ik begrijp steeds vaker dat er geen sprake is van overleg tussen de baas en zijn personeel. Weer wist je niets van de komst van die man, vreemd toch. Wel leuk gezellig bij de buurtjes eten. Fijn om visite te hebben maar ik vind het ook altijd weer prettig als ze weer vertrokken zijn en de rust is weergekeerd. Mooie jonge poesjes hebben jullie, zo te zien lijkt er niet 1 op de ander. Houden jullie er wel zelf 1 of moet alles weg? Muizenvangers in wording. Fijn weekend

  • Hallo Lady Wieser,

   Er is maar een personeelslid en dat ben ik. Prima hoor wat mij betreft dat het op deze manier gaat. Geen idee of hij ook wist dat er iemand zou komen om dat ding weg te halen.
   We hebben elkaar voor het laatst gezien in 2019. Dus een paar dagen meer dan een week om leuek dingen te doen mag van mij hoor. Wat de kattjes betreft weten we het nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *