Weekend, Maar We Gaan Gewoon Door

Gisteravond ben ik gaan fotograferen voor een startrail foto. Voor wie het niet weet, voor een startrail foto neem je een hoop foto die je met software tot een foto maakt. Daarna heb je een foto van een landschap met de sterren als strepen. Zodra de foto klaar is, post ik hem. Dat ben ik gaan doen bij de Mirador Monte Do Faro, we zijn daar vorige week overdag ook geweest. Boven op de berg stel ik twee cameras op die alletwee een andere kant uit fotograferen. Hadden we daar overdag een schitterend uitzicht, kan ik je nu vertellen dat je dat ‘s nachts ook hebt.

Omdat ik laat thuis was, dus ook wat later uit bed. Ik ga wat doen aan de afrastering van de wei naast ons. Dat is de wij waar Sol en ik de koeien in zetten die bij ons staan. De ingang van die wei is van ons af gezien aan het einde. We moeten dus een eindje met de koeien over de weg. Het lijkt ons handiger als er een ingang wat dichterbij is, die ga ik vandaag dus maken. Eerst knip ik de oude prikkeldraad weg en trek de rottende oude palen uit de grond. Antares helpt mee mij van het werk af te houden. Telkens moet ik stokken gooien. Als de oude rommel er uit is kan ik gaten maken voor 3 nieuwe palen. Geen idee waarom maar het lijkt of alle vliegen het op mij gemunt hebben. Ze zitten op mijn hoofd, in mijn gezicht, op mijn armen en in mijn nek. Gevaarlijk! want ik ben met prikkeldraad bezit en als ik zwaai om de vliegen weg te krijgen weet ik niet waar het prikkeldraad naartoe krult. Maar een paar uur later kunnen de koeien door ons door de nieuwe ingang van de wei de wei op.

Gisteren heb ik de kanten van de akker met de bosmaaier gedaan, nu tijd voor de rest. Als alles weer netjes is wil ik ook maar weer even in de vijver alles weer om maaien. We willen er eigenlijk zo snel mogelijk water in hebben. maar dan is het wel fijn als het meeste plantmateriaal er uit is. Omgemaaid is het nu, morgen maar eens leeg halen als het een beetje droog is.

Mijn laptop had een virus. Dat is het naar een format C van af. Voor ik een format C gaf heb ik eerst een ander laptop in orde gemaakt voor mijn telescoop. Een die dan ook alleen maar gebruikt wordt voor de telescoop. Er staat niets op wat niets toevoegt aan de werking van de telescoop. Maar zoals altijd zal het eerst getest moeten worden of alles werkt zoals het moet. Hiervoor de telescoop voor het eerst op de vaste sokkel gemonteerd. Staat perfect! Als ik alles aansluit op de laptop, werkt er natuurlijk niet veel. Hier en daar moet er toch nog wat geïnstalleerd worden. Probleem is alleen dat ik niet op het laptop scherm zie door de zin. Ik ga daar straks maar even aan verder als de zon achter de bergen zakt.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *