We Wilde Geen Kinderen

Sol en ik hebben geen kinderen, die wilde we niet. Vaak wordt er dan gedacht dat je een hekel hebt aan kinderen. Dat is niet het geval. Een baby is leuk, tot hij of zij gaat stinken en dan is het makkelijker om hem of haar terug te geven aan mama. 

Gisteravond krijg ik van Pablo nog een bericht met een foto, nog een kleine erbij. Pablo is een man die ik twee weken terug nog nooit gezien had. Nu hebben we samen al 4 kinderen 😉 en er komen er nog meer bij. Goed, kalfjes en baby’s zijn natuurlijk niet te vergelijken en ze zijn ook niet echt van mij. Maar nu ik er deze morgen 3 achter elkaar de fles moet geven…. Pffff… Dat fles geven is leuk om te doen, maar best zwaar. Je moet zo’n kalfje een beetje helpen blijven staan. Ze staan nog niet zo stevig.

Als ik vandaag ga werken zet ik de melk voor de kalfjes klaar om warm te maken. Daarna de koeien verzamelen die nog niet naar de melkrobot zijn geweest. Ik ga ook even controleren of er misschien nog een kalfje geboren is en doe verder mijn ding. Telkens als ik voorbij de kalfjes loop begint het geroep. Ze hebben vast honger. Maar de meisjes moeten nog even wachten. Als ik ze wat later melk geeft, weet ik bijna zeker dat ze de fles in een teug leeg tutteren.

Als ik de bedden voor de koeien aan het opmaken ben komt er een grote zwarte pickup truck aan rijden. De honden slaan niet aan, dus het is vast goed. Even later tref ik een man die ook aan het werk is gegaan. Hij stelt zich voor, het is de vader van Pablo. Hij doet wat dingen en is met een uurtje weer weg. 

Opa komt ook nog. Maar opa is te laat en dat heeft gevolgen, niet voor opa maar voor mij. Door het laat komen van opa moet ik overwerken. Als hij namelijk met de tractor en een rol gras in de weer gaat op een van de weilanden, dan moeten de koeien in de andere stal vast gezet worden als ze staan te eten. Dat is niet met een ketting, maar met een systeem in het hek waar ze hun koppen door steken om te kunnen eten. Maar als de koeien vast staan kan ik de mest schaper niet aan zetten en dat is vervelend. Het is namelijk een apparaat wat niet helemaal automatisch gaat en waar ik bij moet blijven mocht een van de moeders, die daar ook staan, gaat bevallen. Dan moet de schaper uit zodat niet het kalfje met de mest verdwijnt. 

Even terug naar de kalfjes, twee van de drie hebben honger en tutteren de fles in een teug leeg. Het middelste kalfje op de foto boven wil perse geen melk. Ook mijn vinger om op te sabbelen wil het kalfje niet. Ik heb het 4 keer geprobeerd. Klaar is klaar natuurlijk, dan drink je maar niet. Ik heb het nog wel aan Pablo en zijn vader doorgegeven. Vanavond zal het kalfje vast meer trek hebben. We hebben het er maar druk mee met die kleintjes.

Door de actie van opa was ik vandaag een half uur later klaar. Thuisgekomen heb ik even wat met een internet kabel gedaan voor Sol. Daarna zijn we een rondje gaan rijden in de omgeving.

Als we terug zijn van het rondje hopen we dat eindelijk Cleopatra is bevallen. Maar nee, het is inmiddels een bal op 4 poten met een kop en een staart. Het moet nu toch snel gebeuren denken we.

10 reacties

 1. Hola,

  Ja je hebt het maar druk met je “gezinnetje”.
  En ik zou opa maar eens “op het matje” roepen om te zorgen dat hij op tijd op zijn werk is aangezien het gevolgen voor jou heeft op je werktijd. Ik vraag me trouwens af waarom jij met die tractor die rol gras zelf niet zou kunnen regelen.
  Wel leuk dat er weer eens ruimte was voor ontspanning al is het maar om een voorschot te nemen op de spanning die Sol ongtwijfeld zal voelen wachtend op de uitslag van haar sollicitatie.
  Met Cleopatra zou je onderhand medelijden krijgen maar jullie moet maar zo denken hoe langer dat de bevalling uitblijft hoe dichterbij dat die komt.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Je heb het er maar druk mee, en het zijn levende wezens dus die laten zich niet dwingen. Cleopatra ziet er wel een beetje afgemat uit dus maar hopen dat het gauw gaat gebeuren. Fijne avond voor jullie. Gr. Ma

 3. Mooie foto van de omgeving en Cleopatra word inderdaad behoorlijk rond. Wel een leuk gezicht die 4 kalfjes in hun eigen kamertje. Ja en als ze niet willen drinken dan maar honger lijden die zal vanavond zeker de fles snel leeg hebben. Opa moet wel op tijd komen om jou werk niet in de weg te staan hopelijk komt het niet te vaak voor. Nog een fijne dag verder.

 4. Goedenmiddag , het gaat lekker druk worden in je kalfjes-crèche ! Leuk hoor en fijn dat die bevallingen soepel verlopen zonder hulp te moeten bieden. (Zie je bij Dr.Pol wel anders😂)
  Je hebt toch je 2e (halve)vrije dag leuk kunnen besteden , lekker rondje om , altijd leuk . !
  Met Cleopatra krijg ik zo onderhand wel een beetje medelijden . B.P. = bolle poes . Het is voor haar te hopen dat ze binnenkort toch echt gaan komen , anders worden ze zo groot en krijgt ze misschien problemen. We duimen voor een spoedige bevalling .
  Voor Sol duimen we nog wat harder zodat ze een goede uitslag krijgt van de week ! Toi , toi , toi !
  Fijne dag verder , al is het voor jou een werkdag en geen ZON-dag !
  Groet.

 5. Heel verstandig Rob, als het kalfje geen honger heeft okee dan maar niet eten…..ik was eens in me jonge jaren te fanatiek en vond dat het kalfje “moest” eten……ok dat deed ie dan ook alleen was ie de volgende dag er niet meer in leven ………goed gedaan dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *