We Vervelen Ons Een Beetje

Net als ander ben ik vroeg wakker, alles doet weer zeer. Ik ga tv kijken maar dat doet ook zeer. Rondje lopen dan maar, maar ook dat doet zeer. Sol slaapt uit op tweede Paasdag. Eigenlijk hebben we niet veel zin vandaag. Ik zoek wel wat uit de hoek om de dag een beetje meer door te komen. Ik begin met zaadjes planten in een treetje. Sla, raber en lavendel. Karweitje van niets natuurlijk.

In de achtertuin staat een vijgeboom, er stonden er meer en dit is de laatste. We laten hem nog maar even staan, de koeien vinden de vijgen lekker. Voor ons is het niets. De boom moet echter wel een beetje gesnoeid worden. Als ik namelijk in de achtertuin met de bosmaaier het gras maai heb ik regelmatig een tak in mijn gezicht. Van mij mag de boom om, maar Sol wil hem nog even laten staan.

In de middag zet ik het slaapkamertafeltje in de hoek waar het speciaal voor gemaakt is. Ook dat is niet veel werk, wegzetten en langs onder vastschroeven aan de blokjes die ik daarvoor aan de muur gemaakt heb. Sol kan er nu haar spulletjes op zetten.

Morgen gaan we naar Carballiño, Antares moet een knipbeurt hebben. De deurtjes van de inbouwkast gaan ook mee en daarom zet Sol ze vandaag in de vernis. Ze moeten mee omdat daar, blijkbaar, twee glas winkels zijn. Hopelijk verkopen ze glas met een oude look. De deurtjes gaan mee zodat ze het gelijk goed op maat kunnen snijden. Zeker, opmeten kan ook, maar laat dat de winkel maar doen.

Ik ga nog wat braamstruiken snoeien in de wei waar de koeien nu lopen. Omdat het talud daar door de koeien als eens is kapotgemaakt wil ik er de bramen niet helemaal wegen hebben. De wortels zorgen namelijk ook voor versteviging. Maar een beetje snoeien kan geen kwaad. Op plaatsen waar geen bramen staan stop ik hier en daar nog een zonnebloempit in de grond. En op youtube leerde ik vandaag dat lavendel het het beste doet als je er eigenlijk niet naar omkijkt, kieskeurig kwa grond zijn ze ook niet en liefst niet te veel water. Mooi, de zaadjes die ik over heb strooi ik daar tegen het talud in de wei ook maar uit. We zien wel of het wat gaat doen.

Het is nu nog zonnig maar daar komt verandering in zegt niet alleen de weer app, maar getuigen ook de wolken. Met een zere kont, doet zitten op een gegeven moment ook niet leuk, liggen gaat het best. Dus dat ga ik maar eens lekker in een weiland doen. Kleedje mee en genieten maar. Daarna als de bewolking de zon verdreven heeft ga ik nog wat gereedschap opruimen en houd ik het voor gezien voor vandaag. Ook moet ik nog wat afvalhout langs de kant van de weg opruimen. Het zijn oude palen die ik een tijdje terug al klaar gezet had. Nu maar snel even in de auto en van de auto de kruiwagen in en op de brandstapel voor het najaar.

10 reacties

 1. Hola,

  Jammer en helaas dat je nog zoveel last van je val blijft houden. Ik hoop voor je dat het toch langzaam maar zeker beter gaat dan heb je tenminste een vooruitzicht. Kleine klusjes blijven zich natuurlijk niet aandienen en voor grote klussen ben ik er nog niet (ha,ha).

  Houdoe

 2. Hoi Rob,
  Wat jammer nou dat je nog z’n last van je achterwerk heb ik hoop voor jouw dat het toch gauw wat minder gaat worden.
  Vandaag is een nichtje van je vader geweest en we hebben lekker bij gekletst en gelachen. We zijn toch weer blij dat we elkaar hebben gezien. Het tafeltje ziet er goed uit de poten dat heb je goed opgelost. Heel mooi. Gr. Ma

 3. Nou dat is een smaakvol knus hoekje geworden voor Sol met mooie kleuren ,
  ik heb zo’n vermoeden als ik jouw klachten hoor dat je een scheurtje in het heiligbeen hebt dat kan lang duren en moet vanzelf genezen helaas , geduld en de lichte klussen doen .
  Fijne week,
  José

 4. Goedemorgen , helaas een slecht bericht voor je ; hou er maar rekening mee dat je nog zeker 4 weken last blijft houden van je kont en rug . Denk toch dat je even naar een fysio moet gaan . Is het blauw al paars aan het worden ? Goed blijven masseren al doet dat ook hartstikke zeer helaas. Veel sterkte en beterschap. Blijf voorzichtig doen , wel in beweging blijven , maar dat is bij jou het probleem niet denk ik.
  Het tafeltje is prachtig geworden , denk alleen niet dat het zo netjes opgesteld blijft . Ook mooi met allemaal dezelfde doosjes en zo .
  Voor de kastdeurtjes is het mooi als daar glas in komt met zo’n geslepen rand erlangs (sorry ben de naam even kwijt), dat zou het helemaal AF maken. Veel succes . Fijne dag daar.
  Groet .👊👍👋😁

 5. Als je toch naar een stadje gaat koop dan gelijk bij een Chinees een zwemband die blaas je half op en je kunt dan toch goed zitten zonder last te hebben van je billen. echt het helpt. Het ziet er allemaal weer leuk uit de foto’s zeggen ook je verhaal. fijne dag samen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *