We Mogen Niet Naar Huis

De weg waarvan ik afgelopen week een video plaatste is nodig aan een opknapbeurt toe. Dat was wel duidelijk. Gisteren zijn ze daarmee van start gegaan. Toen moest ik al met een omweg naar huis om aan de Siësta te beginnen. Ook toen ik gistermiddag terug ging naar mijn werk, moest dat met een omweg. Geen probleem, want in de avond kon ik al over een nieuw stukje weg naar huis, ook al was het afgesloten. Er was niemand meer aan het werk, dus wie zou er wat van zeggen. Niemand!

Vandaag ga ik weer met de omweg naar mijn werk. Ik doe mijn ding en verwacht dat opa komt. (Voor de duidelijkheid, opa is de opa van Pablo en Pablo is mijn baas. De vader van Pablo, die ook wel eens komt is de schoonzoon van opa). Maar opa komt niet, gisteren vertelde hij al iets over zijn vrouw, dat ze ziek was. Maar goed, als opa niet komt moet ik maar wat balen van het verschillende gras klaar zetten voor de voedermachine. Ik zou uitleg krijgen over de bediening van de tractor, maar dat is Pablo vast vergeten. Tractor rijden is geen punt, alleen de bediening van de hefinrichting voor op de tractor moet ik even uitvogelen. Als ik het een beetje weet ga ik maar aan de gang. De eerste baal van groen gedroogd gras staat zo op zijn plaats voor de voedermachine. De tweede van een ander soort gras (?) weegt veel meer en is wat moeilijker op zijn plaats te zetten voor de voedermachine. Als ik mijn best doe om het allemaal goed te zetten, komt de voedermachine aan rijden. Ik maak me uit de voeten met de tractor zodat de machine er bij kan. De chauffeur zegt dat het niet helemaal goed staat voor hem. Ik zeg hem dat het de eerste keer is dat ik het klaar zet. Nu is het geen probleem voor hem en hij gaat zijn ding doen.

Als ik aan de koffie zit, als de voedermachine bezig is, staan er een paar wegwerkers te kijken hoe het er allemaal aan toe gaat. Zij kunnen pas iets gaan doen als de voedermachine weg is. Daarna wordt de weg afgesloten en mag er niemand meer in of uit. Pablo is nog net voor de wegafsluiting op het werk. Verder gaat alles zijn gangetje tijdens het werken. 

Rond kwart voor een ben ik klaar met alles. Ik heb zelfs nog wat extra’s uit de hoek gezocht. Pablo heeft een lekke band gereden en vraagt of ik hem in Cas de Pedro (kom ik langs) af kan zetten. Prima zeg ik, maar mogen wij wel weg van de wegwerkers? Er wordt voor de ingang van de boerderij nog druk op en neer gereden met een wals.

Pablo gaat het vragen en komt terug met de mededeling dat wij met auto’s pas na 16 uur weg mogen. Vervelend, we mogen dus niet naar huis. Te voet is natuurlijk wel een optie. We lopen naar Cas de Pedro waar Pablo de auto van opa pakt en mij thuis afzet.

Het plan was dat we tijdens de siësta even op een boodschap zouden gaan in A Barrela, maar dat is 8 kilometer bij ons vandaan en is te ver om te voet te doen. Ik heb dus nog wat tijd vandaag om aan het kastje van de buren te werken en vast het blog te schrijven. Straks ga ik te voet naar mijn werk, dan ga ik via de weilanden van ons en Pablo, die grenzen namelijk aan elkaar en hemelsbreed, of dwars door de weilanden, is het niet ver. Het blog is vandaag dus vroeg, want die boodschappen moeten na mijn werk gedaan worden.

9 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Het is mooi om te zien dat alle 3 de wegwerkers met hun handen in zakken staan. Vanmiddag nog visite gehad ze was helemaal van Terheijden komen lopen, ik kon het haast niet geloven. Het was de vrouw van Johan Bax.gr. ma

   • Goedeavond , dat werd dus een zeer speciale “sportieve” dag ! Maar voor alle moeite die je ervoor (moet) doet heb je straks wel een geweldige racebaan. Zonder hobbels , gaten en stenen heerlijk van en naar je werk rijden . Het is te hopen dat ze gelijk meerdere wegen aanpakken .
    Dan ook weer zelf wat nieuws geleerd . Het besturen van alle handels op de tractor . Hoef je nooit meer op Opa te wachten . Hopelijk is de vrouw van Opa snel weer beter . Het is natuurlijk ook een stukje gezelligheid met Opa erbij.
    Welterusten tot morgen.
    Groet .🤣👊👍🙋‍♀️👱‍♂️👋

    • Hallo Antoinette,

     De heft is nu racebaan. En daar zijn we blij mee. Misschien dat mijn e-fiets het nu ook beter doet 🙂 Dat moet ik een keer proberen.
     Als ik te veel met de tractor ga doen dan moet opa gedwongen met pensioen hahahaha…

 2. Hola,

  Het is jammer dat alle Formule 1 data’s voor dit jaar al vast liggen maar wellicht is volgend jaar een optie om de 1-e Grote prijs van Frean de Galicie te organiseren. Het nieuwe wegdek lijkt echt een racebaan. Is het alleen een stuk van de boerderij waar je werkt naar Cas de Pedro of ook helemaal tot in Frean en verder?
  Goed trouwens dat je niet ver van je werk af bent en zou je toch mooi “vast” zitten op je werk.
  Ik heb gezien dat het nu mooi weer is bij jullie maar kijk op het nieuwe wegdek wel uit mocht het regenen er komt dan namelijk olie vrij en bevorderd rechtuit rijden iets minder.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ik zal Jan L vragen of hij wat kan regelen voor volgend jaar. Wie weet is dat de weg van de bushalte tot Cas de Pedro ook gedaan. Volgens de buurman is de weg die nu gedaan is van de gemeente en die bij ons is een provincialeweg. De weg zou nu gedaan zijn omdat de burgemeester herkozen wil worden. Maar aan deze weg is alleen de boerderij waar ik wek. Voor extra stemmen had hij beter een andere weg kunnen laten herstellen. Ja ik weet dat ik uit moet kijken als het wegdek nat is.

 3. Ziet er goed uit en met de e-Bike ben je er nu ook een stukje sneller dan hobbel de bobbel rijden , komt goed uit nu de zomertijd eraan komt en scheelt ook weer in benzine.
  En opa , hoop dat zijn vrouw snel beter wordt want een goeie samenwerking is belangrijk ,
  Ik moet je toch eens een compliment geven , bij alle drukke werkzaamheden heb je toch nog steeds de puf om iedereen die schrijft te antwoorden 👍👍

 4. Zo de weg ziet er weer goed uit en zul je met de fiets ook prettiger rijden. Hopelijk is de vrouw van opa snel beter want het is toch altijd gezellig zo samen met opa erbij op je werk. Ook fijn dat je al een beetje om kan gaan met de tractor zodat het werk door kan gaan als opa verhinderd is.

 5. Al doende leert men wordt er altijd gezegd en dat blijkt wel weer. Ook de baas kan weer trots op je zijn, heeft er toch wel een goed werkende medewerker bij en bovendien leergierig. Zou je dan op de fiets naar je werk gaan als de weg klaar is? Wat ze al niet doen om herkozen te worden, overal hetzelfde. Dat soort dingen als niet naar huis kunnen zal toch in Nederland niet zo snel voor komen. Ik denk dat ze dan maling zouden hebben aan het nieuwe natte asfalt en er gewoon over heen zouden rijden. Hoe gaat het met de poesjes? Heb je voor allemaal al een nieuw huis gevonden? Hoor het wel, fijne avond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *