We Moeten Naar Chantada

Vandaag een hele vroege blogpost voor wie vandaag toevallig vroeg een kijkje neemt op onze website. Vroeg omdat we naar Chantada moeten en er volgens de buurvrouw vroeg bij moeten zijn willen we de auto niet 100 meter van huis willen parkeren. Het is feest in Chantada en dat is gristen gestart en duurt nog tot en met dinsdag. Maar vandaag, zaterdag, is het ‘Folión de Carros’, een optocht zoals we in Nederland kennen van carnaval of het bloemencorso. Hoe deze optocht er uit zien en of het ook wat voorsteld weten we niet, maar we moeten in ieder geval gaan kijken. Het is rond 21 uur maar volgens de buurvrouw kunnen we beter om 19 uur de auto ergens parkeren, dan kan het namelijk nog. Dus vandaar een vroege post.

Vandaag ben ik eerst in de weer geweest met het overgieten van de gisteren gemaakte sap in flessen. Daarna had ik nog wat afwas staan van gisteren wat niet in de vaatwasser kan en ook niet in de tijdelijke keuken om gewassen kan worden. Maar gelukkig hebben we in de schuur ook warm water. Na de afwas geven Sol en ik de katjes antibiotica. De grootste is wild en heeft nageltjes. Als ik haar pak gaat het goed, maar dan wil ze overal blijven behalve in mijn handen. Was ik gisteren heks boven een pruttelende pan, ben ik het nu met een kat in nek. Dan moet ze terug de kooi in, maar ze houd stevig vast. Dan is het tijd voor nummer twee, die is veel stiller en rustiger. Ze heten trouwens Julio Iglesias (rechts op de foto) en Terra (Links op de foto).

Dan is het tijd om met de balken voor de keuken aan de gang te gaan. Ze zijn netjes geschaaft, maar nu zijn de kanten scherp. Met de bovenfrees maar ik er afgeronden kanten aan.

De balken moeten ook weg waar ze nu liggen. Ze liggen in de stal die woonkamer wordt en liggen op mijn zaagtafel en de zakken koeienvoer. Mijn zelfgemaakte zaagtafel heeft het er duidelijk moeilijk mee. Maar ik heb een oplossing. Van de buurman heb ik een steiger te leen, alleen gebruik ik die op het moment nergens voor, maar die gaat nu in de stal waar we het keuken puin hebben gedumpt als balken stelling dienst doen. Na het afronden van de kanten gaat de balk direct de stelling in.

Twee balken waar ik het eerste mee aan de slag ga schuur ik ook gelijk en zet ik daarna in de grondverf. Dit zijn de balken die tegen de muur vastgezet worden en waar straks de andere balken op komen te liggen.

Dan ga ik ook nog even de akker op, want ik heb een hoop rode tomaten zien hangen. De oogst van vandaag bestaat uit tomaten, courgettes, komkommer en aubergines. Tijdens het oogsten zag ik een mooie bloem. Het is een Artisjok die in bloei staat. 

Ook is er wat wat we wat minder vinden. Het stinkt hier de afgelopen dagen naar een openbaar toilet. We kunnen het niet goed thuisbrengen. Bij ons is alles schoon. Het komt van buiten maar er is niemand die met gier bezig is. Als ik de bovenverdieping open doe van de stal waar de koeien staan dan komt de pislucht me tegemoet. Dat hebben we nooit eerder gehad. We denken dat het de stier is die bij ons staat. Een stier heeft hier ook nog nooit gestaan. Maar eens aan de buren vragen of ons vermoeden klopt, zo ja, dan komt er hier geen stier meer na deze stier.

8 reacties

 1. Hoi Rob, wat een leuke katjes alleen één naam vindt ik niks.Julio Iglesias is een hele rechse bal.
  Je groentens zien er weer geweldig uit.
  Gr. Ma.

 2. Hola,

  Om met het laatste van je blog te beginnen. Inderdaad stieren hebben een veel penetrantere lucht. Teld trouwens voor meer mannelijk dieren.
  Hoe is het toch mogelijk dat er ALWEER wat te feesten valt. Het moet economisch in Spanje toch wel verschrikkelijk goed gaan met al die feest/heilige dagen, optochten en dergelijke naast de siesta’s natuurlijk. Ze hebben toch geen tijd meer om te werken.
  Je balken zien er trouwens gaaf uit en met zo’n groente/fruit opbrengst versierd met een bloeiende artisjok kun je ook zo aan een corso deelnemen of zelf organiseren.
  Geniet in Chantada.

  Houdoe

 3. Goedemorgen , ondanks dat het een vroege blog was, toch weer een prettige , afwisselende , informative , gezellige geworden . Dank je wel. Die poezebeesten zijn natuurlijk geweldig , altijd alles wat jong is is innemend.
  De balken zijn idd nu mooier afgewerkt “goed gedaan jochie!”
  Wens je sterkte met de “stier”- lucht !
  Veel plezier in Cantada al is het voorbij als je dit leest .
  p.s. Wil je even laten weten dat ik ineens 9 NEGEN! knoppen heb in mijn “Drakenbloem” . Dat wordt een groot bloemenfestijn over 1.5 / 2 weken. Stuur wel foto’s.
  Groet. 🤣👍🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾

  • Antoinette, ik wist niet eens dat er bloemen in kwamen dus opgezocht op google en wat een aparte bloem en die donkere kleur ook al zo mooi.

 4. Weer heel wat loos bij jullie de katjes zijn erg mooi Julio vind ik een leuke naam ik was altijd fan van hem nu afgezwakt ha…
  Feest na feest het kan niet op zo zijn die Spanjaarden nou eenmaal.
  Wat een klus die balken maar ze zien er al mooi uit , het wordt langzaam wat,
  Die courget bloem Is prachtig !
  Veel plezier ,
  José

 5. Ben vanaf 19 augustus alles aan het lezen want ben op vakantie naar Frankrijk geweest en had geen internet het waren weer gezellige verhalen om te lezen en er is weer heel veel gebeurt mijn petje af hoor. Wat een snoesjes die katjes maar het is eigenlijk beter om ze nu al aan de hondjes te laten wennen. En als de balken straks op zijn plaats liggen dat zal zeer zeker een prachtig resultaat geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *