We Gaan Er Tegenaan Vandaag

We gaan er tegenaan vandaag. Sol werkt de borden verder af die ik gister op de foto zetten. Daar moest nog een laagje vernis op. José, het is ook de bedoeling dat het onderborden worden. Daarna gaat ze verder aan de nachtkastjes. Daar kan morgen de vernislaag op. 

Ondertussen ben ik in de eetkamer bezig met het hout waar ik gister de spijkers uitgehaald heb. Vandaag moet de constructie voor het optrekken van de muur gereed komen. Op de muur die ik gisteren vlak sleep, monteer ik balkjes. Nu kan ik makkelijker iets op de bestaande muur bevestigen. In de bouw zou ik denk ik geen goede zijn, een tekening heb ik niet, een plan bestaat alleen in mijn hoofd en dat plan is heel summier; er moet een constructie komen. That’s it. Ik begin maar gewoon ergens en dan volgen de volgende balken in rap tempo. Uit alle staanders moet aan de onderkant een hoekje uit gezaagd worden voor montage op het balkje wat ik eerst op de muur gemonteerd heb. Hier en daar pas ik ook de bovenkant aan om beter aan te sluiten op de balken van het dak. Als alle verticale en schuine balken gemonteerd zijn, is het tijd voor de horizontale balken. 

Hier nog even een foto van het uitzicht van de eetkamer. Bomen op de voorgrond moeten nog een keer weg, de Kastanje blijft staan.

Korte blogpost deze keer, we gaan nog even een rondje rijden want zoals hier boven op de foto te zien is is het mooi weer.

2 reacties

 1. Dat ziet er “knappies” uit voor een leek daar in de eetkamer . Wat een geweldig uitzicht , ik zou de eettafel vlak voor het raam zetten en….”warmhoudbordjes” aanschaffen want…geheid dat daar je eten afkoelt.
  Op de slaapkamer je ogen open houden anders is het jammer van die geweldige nachtkastjes !!! Heel erg mooi , chapeau Sol !
  Groet👊👍👋👌

 2. Leuk die onderborden maak nog een paar kun je afwisselen Sol zal ideeën genoeg hebben,
  en dat uitzicht net een schilderij dus ook afwisselend met de seizoenen.
  Fijne werkweek en geniet nog zolang die heerlijke zon schijnt,
  José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *