We Doen Niet Zoveel Vandaag

MIjn hoofdpijn is weer weg, dus als de kippen buiten lopen en ik gegeten heb ga ik aan de gang in de schuur. De oude diesel ketel moet weer terug aangesloten worden op diesel en op stroom. Ook moet ik nog wat andere leidingen van de verwarming afdoppen. 

In de kunststof tank zit een koperen leiding die de diesel aanzuigt. Die haal ik er uit wat ik moet er een nieuwe aansluiting op solderen, en het lijkt me handiger maar geen vlammetjes bij het uiteinden van de leiding te houden waar misschien wel dieseldampen uit komen. Als ik er een nieuwe koppeling op gesoldeerd heb en alles is weer afgekoeld dan de leiding terug de tank in en kan ik de rest van de leiding in gaan meten. Hier en daar zet ik een streepje op de muur en boor gaten voor beugeltjes om de leiding strak aan vast te zetten. 

Na het meten kan ik als een echte loodgieter gaan buigen. Het was weer lang geleden dat ik met een buigijzer in de weer was, maar alles zit er netjes in en precies op maat. Na de droge test kan alles weer uit elkaar om gesoldeerd te worden. Daarna kan ik de leiding met de schroefkoppelingen aan de tank kant en aan de ketel kant in koppelen en netjes vastzetten aan de muur.

Nu de elektra. …. als ik in de ketel kijk schrik ik mij een hoedje! Alles zit met tapejes aan elkaar geplakt. Alles ziet er wat de kabels aangaat rot uit. Ik sluit alles maar opnieuw aan in de ketel. Dan weet ik dat het daar in ieder geval goed zit. Daarna heb ik geen zin meer om verder nog iets te gaan doen.

Als Sol een rondje gaat lopen met Antares laat ze weten ook geen zin het hebben iets te doen in huis. Zullen we naar Vigo gaan, stelt Sol voor. Strak plan. We rijden rond een rond een uur of half twee richting Vigo. In de binnenstad zetten de auto weg en gaan lopen. Het ruikt overal lekker en we krijgen honger. Waar we ook willen gaan zitten om iets te eten blijkt de keuken net dicht te zijn. Half 9 gaan ze pas weer open zie ik op verschillende bordjes staan. Enige restaurants, die wat het wat mij betreft slim aanpakken, zijn de fastfood restaurants. Dus dan maar naar de Burgerking. We lopen nog wat rond en besluiten dat we beter binnendoor terug naar huis kunnen rijden. Vigo, daar gaan we binnenkort nog een keer naartoe, maar dan wel eerder op de dag en op een doordeweekse dag.

5 reacties

  1. Hola,

    Fijn te horen dat je hoofdpijn weer over is en dat je weer meteen aan het klussen gegaan bent. De koperen leiding ziet er strak uit en lijkt mij in 1 keer getrokken te zijn. Mij lukte dat nooit dus altijd met knelkoppelingen en bochtjes. Goed plan van Sol om er opuit te gaan alleen jammer dat niet alles open was. Wacht niet te lang om opnieuw te gaan naar Vigo als je tenminste snipperdagen genoeg hebt. Je bent dan immers in de buurt waar vandaan bijna 500 jaar geleden de eerste Barros naar Chili vertrokken is. Benieuwd of dat voor Sol ook zo voelt.
    Fijn weekend verder met of zonder klussen.

    Houdoe

  2. Hallo Rob even ter info diesel ontbrand pas vanaf 53°C . Dus minder snel als benzine! Maar je hebt gelijk beter geen risico nemen! Veiligheid voor alles! Ik ben erg benieuwd naar je ervaring met de PELLET kachel? Groetjes en succes met de verdere werkzaamheden.
    Hennie Sonneveldt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *