Water En Vuur

Water, niet alleen uit de lucht maar ook uit de grond. En alle twee zorgen ze voor problemen. Water uit de lucht is er genoeg vandaag en los van het feit dat het niet prettig is, zorgt het vandaag ook voor een probleem! Ik kan op deze manier niet naar het water uit de grond kijken en dat is wel nodig. Het probleem is, en dat begon gisteren, dat de bronpomp aangaat maar geen water oppompt. Gisteren wat het al zo dat het licht in huis wat minder fel was dan normaal, maar toen was er ineens ook geen water. Ik heb gisteren al even wat bekeken. Maar omdat we op een gegeven moment wel weer water hadden verder niet te veel aangedaan. Gisteravond nog wel even aan de buren gevraagd of de kans bestaat dat het water in de bron op is. Nee dat bestaat niet volgens hen en de pomp zou niet al te lang geleden vervangen zijn. Hoe lang geleden wordt ons echter niet duidelijk. Op het pomphuisje staat 1998, in vergelijking met het bouwjaar van het huis is dat niet lang geleden, maar dat betekent wel dat de pomp er al 23 jaar in hangt. Of is de pomp in die tijd nog eens vervangen? Geen idee dus. In ieder geval zitten wij nu zonder een deel van ons water. Genoeg gelukkig om koffie te zetten, maar te weinig druk en flow om de geiser van de badkamer aan te laten gaan.

Als het op een gegeven moment wel droog is gaat het dak eraf…. van het pomphuisje dan. Ik koppel de slang en de electra af en demonteer het drukvat. Dan ga ik alles uit de put trekken. Althans dat denk ik. De pomp hangt op 48 meter diepte. Ik heb geen idee hoe zwaar zo’n pomp is en hoeveel liter water er in de 48 meter slang staat weet ik zo ook niet. Wat ik wel weet is dat ik mezelf wezenloos sta te trekken om het geheel omhoog te krijgen. …en nou begrijp ik dat de laatste zin misschien raar over kan komen, maar ik heb het nog steeds over de bronpomp die onder aan een slang hangt. Na 5 meter en een half uur verder houd ik het voor gezien en laat de pomp maar weer langzaam terug zakken. Ik monteer alles terug en sluit alles weer aan. Ook het dak monteer ik terug op het huisje. Als ik de stroom aan zet en de kraan van de pomp open zet gaat hij gelijk pompen, 7 bar. Ik zet nog ergens een kraan open en de pomp blijft pompen. Alleen na een tijdje zakt de druk, de pomp blijft draaien en gaat niet meer uit en water komt er ook niet meer, ook niet een beetje. Uit de pijp van de put hoor ik wel zacht gebrom komen, de motor van de pomp draait dus wel. Morgen nog maar eens kijken, misschien heeft de buurman tijd op de pomp er even mee uit te trekken. Ik weet alleen ook dan niet of er niet genoeg water in de put staat op dat er iets met de pomp is.

Orion en Antares, zoals ook wel te verwachten was is Antares het er niet mee eens dat Orion nu ook hier rondloopt. Buiten geen probleem, maar binnen! En dan vooral als Orion van een van ons een aai krijgt. Nou dat is dus iets waar Antares niet van gediend is. Misschien moeten wij er ook niet iedere keer iets van zeggen. Als wij op een gegeven moment gewoon niets meer zeggen wordt het stil in huis. Antares en Orion liggen ieder apart in een hal, gelukkig hebben we er daar twee, of eigenlijk 3 van. Uiteindelijk zal het allemaal wel goed komen.

9 reacties

 1. Hoi Rob,
  Ik hoop dat dat met de waterpomp gauw is opgelost, Je kan niet zonder. En net als je zegt hoe minder aandacht ze krijgen des te eerder zijn ze aan elkaar gewend het is natuurlijk een grote verandering voor Antares en Orion. Groetjes aan Sol en een knuffel voor de viervoeters. Gr. Ma

  • Goedemorgen , o wat vervelend geen warter en er ook niet wat aan kunnen doen. Veel sterkte en succes hoor hoop toch op een oplossing.
   De hondjes , het negative gedrag negeren en het positive de heel in prijzen ! Geheid dat het werkt . Heel veel succes met pomp vooral en de honden. Groet. 🐕🐕👊👋👍

 2. Ja hoop dat het goed komt de pomp voor de a.s. Winter, en die 2 hondjes gelijke aandacht en het komt uiteindelijk goed,
  Succes met alles,
  José

 3. Never a dull moment – leef mee…… wij: eindelijk de belasting geregeld (hopen we tenminste), langzaam maar zeker na 2.5 jaar is er veel geregeld. Geduld in Spanje is een super schone zaak. Hoop dat jullie niet voor grote kosten staan met mogelijk vervanging van de pomp. Ook wij hebben een bron op het terrein en zijn er heel blij mee. Ik begrijp dat je je rijk mag noemen als je zelf watervoorziening hebt.

 4. Wat een ellende met de pomp. Hopelijk krijg je hem met de buurman samen wel omhoog (de pomp dan) zodat je kunt zien of er iets is met de pomp. En wat kun je eraan doen mocht het waterpeil te laag zijn in de put. Laten we er maar niet op vooruit lopen en afwachten tot morgen. Misschien is dat de oplossing met wat José zegt samen aanhalen en dan een traktatie geven. Succes en een fijne dag samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *