Gisteravond een tijd buiten gezeten met 2 camera’s continu fotograferen. Alles in de hoop dat ze, net als afgelopen jaar, vallende sterren fotograferen. Helaas was het volle maan en dus heel licht buiten waardoor je veel minder vallende sterren ziet. Ook gooide bewolking roet in het eten. Zelf heb ik er 3 gezien, en of die ook op de foto staan moet ik nog bekijken. Tegen een uur of 1 in de nacht was het te bewolkt en ben naar bed gegaan. Komende nacht doe ik weer een poging.

Vandaag ben ik dan iets later wakker. maar nog ruim voor 8 uur. Ik ga de akker gelijk op en ga wat water geven. Ook oogst ik nog wat van de akker, twee broccoli, twee courgettes en een aubergine. 

Vandaag wil ik verder eigenlijk geen dingen doen, dus de werkkleding laat ik links liggen. Maar een klein karweitje moet toch wel even kunnen. De geiser in de keuken moet een keer van de muur af, hij doet het niet meer en kijkt me dagelijks aan met een blik van ‘pak me dan als je kan’. Nou vandaag is het dan zo ver!. Ik ga even naar de ferreteria voor 2 blinddoppen om de leidingen af te doppen. Ik sluit het water af en schroef de leidingen los en haal de geiser van de muur.

In een leiding zit een verloop gedraaid en in de andere, de toevoer, zit een afsluitertje. Als eerste probeer ik de verloop uit de leiding te draaien. Lukt niet. Dan eerst het afsluitertje. Dat breekt af. Lekker dan! Ik wordt vast pissig op Suso, dat is een installateur hier uit de omgeving, waar iedereen niet tevreden over is, maar hem wel telkens laat komen. En ik heb werk van die prutser gezien waar je een hartverzakking van krijgt. Pas nog bij de buren, iets wat pas aangelegd is maar niet blijkt te werken. Maar Suso is klaar. Hij, Suso, heeft ons een keer verteld dat hij hier in huis het water gedaan heeft. Dus dat ik Suso nu even vervloek omdat hij het wel heel vastgezet heeft op een onhandige manier. Alles zit net te diep in de muur. Als of hij ooit de leiding buiten in elkaar gezet heeft en daarna gaten in de muur gemaakt heeft en de leidingen er is stak. Maar goed, genoeg over Suso, als ik de toevoerleiding niet afgetopt krijg op wat voor manier dan ook, dan kan het water niet terug aangezet worden. En spullen kopen bij de ferreteria gaat niet meer want het is 2 uur geweest. Van mijn ouders kreeg ik voor mijn verjaardag een Dremel, misschien kan ik daar wat mee? Er zitten van die ronde schuur kopjes bij, misschien dan ik het deel wat nog in de leiding zit van het afsluitertje weg schuren en dan de schroefdraad van de aansluiting schoonmaken en de dop er in draaien. Het blijkt een fluitje van een cent met de Dremel en even later zit de dop op de plaats waar deze moet zitten!

De andere leiding laat ik voor wat het is want die heeft nu geen functie meer. Ik zet het water aan en zie geen lekkage. Uit de kraan boven boven het aanrecht komt ook water maar veel minder dan normaal. Dat is raar. Ik hoor ook nog ergens water stromen en veel ook. Het komt van buiten. Als ik de deur van het kippenhok (buiten tegen de keuken) is daar ineens een kolkende rivier!

Waar komt dat nou vandaan?? Ik ga in de keuken onder het aanrecht kijken want daar zit een keuze kraan om warm water via het houtfornuis te verwarmen. Misschien is daar wat mee. Zou gek zijn want ben daar niet aan geweest. Ook zit het boven de aanrecht kraan een afsluiter. Daar ben ik wel aan gezeten. Ik had het idee dat die kraan iets met de warm water toevoer naar de kraan te maken had, maar wat blijkt, als ik die kraan omzet dan zet ik blijkbaar een leiding buiten open. Gelukkig dus geen lekkage maar een kraan waarvan ik het nu niet zie, buiten zie ik namelijk geen waterleiding zitten.

Ik maak alles weer netjes in de keuken en ruim het gereedschap op. De geiser zet ik aan de straatkant klaar voor de zigeuners. Ik haal er wel de brandertjes uit. Die zien er leuk uit en daar kan ik vast ooit nog wat mee. 

Sol in intussen bezig met de kast van de buren. Die staat nu in het blauw. Morgen moet ik de deurtjes terug monteren en dan kan ze weer verder met de kast. Er moet nog wat in het blauw en dan het effect er in schuren, vernis erop en klaar. Eind van de week moet het allemaal klaar zijn.

10 reacties

 1. Hoi Rob,
  Zo dat is even schrikken van al dat water en weet je nu al waar het vandaan komt?
  🐶 ik heb even wat geprobeerd.
  Rob ik dacht dat er bij dat kastje een boven stuk bij zat maar daar heb ik jullie nog niet over gehoord..
  Het ziet er al wel heel mooi uit , ze boffen maar weer. Gr. Ma

  • Hoi Ma,

   Ja, dat schrijf ik toch, het komt door die rode kraan die ik verkeerd had staan. Maar waar het voor is dat er buiten water is weet ik niet. Er zit idd een boven stuk bij, maar dat is nog rotter dan het onder stuk. Nu eerst de keuken en dan kijken we wel.

 2. Hola,

  Jammer dat je geen vallende sterren (of aliens/ufo’s) gezien hebt. Maar het was te verwachten met die volle maan.
  Ik wil trouwens van de gelegenheid gebruik maken om even lekker eigenwijs te gaan doen. Wij hadden natuurlijk een vooruitziende blik met het kopen van die dremel en bedachten “die zal hij vast wel goed kunnen gebruiken” en zie veel sneller dan gedacht onzettend goed bruikbaar.
  Bij de opmerking “de brandertjes haal ik eruit” moest ik meteen denken aan een lamp.

  Houdoe

 3. Wat een prutser die Suso maar jij met je gouden handen kan weer opknappen ,ik zei het al vaker jij zou zo overal aan de slag kunnen en oplossingen vinden👍 ik ben benieuwd over het resultaat van de kast en of de buurvrouw tevreden is.
  Succes
  José

 4. Goedemorgen(nog net).
  Wat een geklungel van die Susa , iedereen is ontevreden en toch….onvoorstelbaar. jij kunt dat zo overnemen en mensen zullen blij zijn.!
  Je tuin is een grote groentewinkel , heerlijk dat je het zo kunt pakken en super fris en vers . Dat zijn de voordelen van een eigen groentetuin. Jammer dat we biet in de buurt wonen , we hadden jullie graag geholpen om het op te maken. 🤣☺👍
  Wens je voor vanavond/nacht meer succes met de passende! Hoop dat het gaat lukken , al is die grote maan ook geweldig. Fijne Zondag.
  Groet 🙋‍♀️🙋‍♂️🐶🐾👋💃👍

 5. Wat een ellende door die Suso maar door je verjaardagscadeua kon je het toch maar oplossen. Wat een mooie groente uit je tuin Nu weten we wat er drie dagen gegeten word bij jullie. De kast word al mooi als je daar niet blij van word weet ik het niet meer. Nog een fijne zondag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *