Wat Kleine Klusjes

We starten rustig aan vandaag. Sol heeft een online video cursus en ik ga nog maar wat met plantjes doen. Hier en daar snoei ik wat wilde scheuten weg en strooi ik zaden op een stukje waar als het goed is straks van alles boven komt voor de bijen en andere gevleugelden. Antares houd alles in de gaten wat ik doe en laat af en toe weten wanneer ik een steen moet gooien.

In het buitenportaal staan wat plantjes, en die willen we weg hebben. Er staat een rozenstruikje, dat haal ik als eerste weg en geef het een plaatsje in de tuin bij de akker. Er staat ook een aloevera, die moet daar ook wel omdat die geen plaats meer heeft om verder te groeien. We hebben grote potten en in een van die potten zet ik die voorlopig. Plan in dat deze straks ook gewoon in de tuin komt te staan, maar omdat nu ineens erg koud is tijdens de nachten lijkt het me beter die even niet buiten te zetten. De plantjes die we vorig jaar in de bloembakken onder de keukenramen hadden zijn dood. Tijd om er nieuwe plantjes in te zetten. Hopelijk gaan deze langer mee dan de plantjes van de Lidl.

De laatste plant die er staat is aan de buurvrouw belooft en blijft nog even staan. Buiten ruim ik het een beetje op. Er is wat rommel wat klein gemaakt moet worden om in de kliko te kunnen doen. Dan is het nog het touwtje wat de buren telkens spannen om de oprit af te sluiten voor de koeien. Dat touwtje hangt daar maar een beetje en het ziet er niet uit. Ik wil het netjes hebben en monteer een plastic pot waar gisteren nog de kluit van een kersenboom. Deze schroef ik vast aan een steen en het blauwe touwtje vervang ik door een rood touw met haak er aan om het aan de andere kant vast te kunnen haken. Nu ziet het er netjes uit.

Als bovenstaande gedaan is is het bijna 4 uur en gaan we de kattenval terug brengen. Onix is trouwens door de buurvrouw bij haar gesignaleerd. Als we de val terug gebracht hebben in een klein plaatsje vlak bij Carballiño, rijden we de toeristische weg terug. We komen door gehuchtjes waar de straatjes net iets breder zijn dan de auto. Op de terugweg gaan we nog even om een kleine boodschap naar de winkel in A Barrela en zit de dag er weer op. Nu weet tijd voor het nieuws.

4 reacties

 1. Hoi Rob,
  Fijn je van morgen gesproken te hebben, Ik moet je de groeten doen van Jaenne, die kwam vanmiddag even langst het was mooi weer hier maar wel koud. Nog even en Sol viert voor de 2de keer haar verjaardag daar ik hoop dat de spulletjes op tijd zijn. Maar dat zal wel. Fijn weekend. Gr. Ma

 2. Een goede Zondagmorgen , doe het vandaag mooi rustig aan relax alvast voor de komende dagen , goed voor je lijf.
  Het wordt daar vast prachtig als het zich allemaal gesetteld heeft en sommige in bloei staan . Gaan we vast nog wel zien op komende foto’s 😉.
  Staat idd netjes dat rode touwtje , zo weten de koeien ook beter wat de bedoeling is , denk ik . Fijne Zondag samen
  .(alles goed met je Pa? Mis z’n reactie).
  Groet 🙋‍♀️👊👋

 3. Ziet er weer netjes uit je weet ook overal een oplossing voor. Altijd leuk werk om met plantjes in de weer te zijn, dat vind ik tenminste. Geniet heerlijk van de zondag voor je morgen onder het mes gaat. Een hele gezellige dag samen.

 4. We wensen jullie een rustige start van de week even doorzetten met de operatie altijd spannend en de rest komt goed ,
  Succes en knap gauw op,
  Groetjes, José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *