Wat Gebeurt Er

Vandaag weer geen spectaculaire dag als het om de werkzaamheden gaat. Het is vandaag mooi weer, Sol heeft een online cursus en ik ga dus even een kort rondje lopen met twee honden. Als dat gedaan is mag ik eten. Ik ga wat opruimen in de stal aan huis. de machines moeten schoongemaakt worden en opgeruimd worden en al het hout moet gesorteerd worden en netjes weggezet en gelegd worden. Ook mijn gereedschaps hok moet nu opgeruimd worden. Ik heb ook nog een Hilti accu die de geest gegeven heeft, hij wil niet meer opladen. Maar na even binnenin meten aan de cellen blijkt er een cel stuk. Als ik die vervangen kan de accu weer opgeladen worden.

Ook het weerstation geeft telkens een error. Er staat alleen niet bij wat de error is. Ik neem aan dat het de batterijen zijn die in de buitensensoren zitten zijn. Maar als die vervangen zijn krijg ik even later weer de error. Om een of andere reden kan het binnenstation het buitenstation niet meer ontvangen. Maar als ik het tijdelijk ergens anders weg gang werkt het weer wel zonder error. Ik moet er de handleiding maar eens op naslaan. 

In de achtertuin staat een Kastanjeboom, die zien we nu goed staan met de nieuwe deur in de eetkamer. Aan deze boom zijn halverwege de stam 2 wilde scheuten recht omhoog gegroeid. Een kastanjeboom is als je hem op een afstandje ziet een mooi bol, zeker als hij in de bladeren staat. Deze heeft er dan twee rare sprieten bovenuit steken. Ladder staat daar al in de buurt, accu kettingzaag er bij en zagen maar, de scheuten zijn er af en de boom ziet er weer geknipt en geschoren uit.

Ik ga maar weer eens wandelen met twee honden. We gaan naar het weiland in het bos. Er is daar ook een bron waarvan ik wil zien of (ons) water naar het weiland ernaast stroomt of over ons weiland naar beneden gaat en uiteindelijk uitkomt in de wei waar de koeien lopen. Het water stroomt verkeerd en als Antares lekker in het water aan het dabben is en Orion bedenk wat hij (aan de riem) met modder kan doen, zorg ik er voor met wat stenen dat het water weer stroomt zoals het moet. We wandelen verder en beiden lijken iets op het spoor. Met hun neuzen door het gras lopen ze achter elkaar aan… en ik loop daar dan weer achter met 🙂 Van het weiland gaan we het bos in, Antares voorop, geen idee waar ze naartoe willen, maar de neuzen gaan nog steeds over de grond. Ik heb mijn neus niet nodig, want het spoor dat zij volgen kan ik gewoon zien, hier loopt wel vaker een dier. Op een gegeven moment kunnen we niet verder en lopen we terug. Dan zien we een hoop goud liggen. Het zal toch niet waar zijn? Een echte schat!

Maar nee, het is een gouden ballon. Plastic zooi zie ik liever niet in ons bos dus ik neem het maar mee om weg te gooien. Ik heb ook even met de honden gecommuniceerd en gevraagd leuk met elkaar te spelen, niets meer kapot te maken en lief te zijn voor elkaar. Blijkbaar zijn de woorden aangekomen! Wat je op de foto ziet was voor het eerst.

Gisteren had Sol nog een keer gebeld voor de waterpomp. Niets meer gehoord. Vandaag ben ik bezig met het trekken van een netwerkkabel voor internet van huis naar de stal als ik een auto hoor stoppen. Ik ga kijken, er loopt een man bij met werkhandschoenen aan. Ik ga maar even poolshoogte nemen. Het blijkt iemand te zijn die voor de pomp komt kijken. Ik vertel hem wat er mis is en hij gaat meten. Als hij de pomp aan zet trekt deze (1kW pomp) 14 ampere! Dat is wel heel erg veel. Als hij ook de spanning meet schrikt hij ook. Maar 180 volt! zegt hij verbaast. Klopt, zeg ik. Meer maar eens op het stopcontact en zet de pomp dan maar eens aan en uit. Dan is zijn conclusie dat er waarschijnlijk iets mis is met de pomp. Goh! Hij moet eruit, maandag vraagt hij. Prima, wij zijn thuis, moet ik helpen? Nou als het kan. Ik ga weer verder aan de netwerkkabel, want die wil ik klaar hebben voor het donker is.

6 reacties

 1. Goedemorgen Rob,
  Ik heb in de afgelopen nieuwsbrieven gezien dat de honden veel dingen kapot bijten, misschien iets dat kan helpen is een soepbeen geven,
  Wat is dat: een hacks of mergpijp kopen bij de slager daar doe je voor jezelf bouillon van trekken voor soep naar eigen keuze. Dat bot is dan keihard geworden waarop ze neer mijn ervaring dan laag op liggen te knagen, laat het merg erin zitten dat vinden ze heerlijk.
  Uit verveling kan het zijn dat ze dingen kapot bijten. Helpt het niet dais voor jullie een smakelijke bouillon en zij een knaagbot die ook goed voor de tanden is.
  Groeten vanuit Sommelsdijk, Hans.

 2. Kijk eens aan het gaat goed met die 2 je ziet praten helpt ook bij honden en luisteren warempel ook nog 😁
  En met de pomp zal het ook uiteindelijk goed komen.
  Fijne zondag,
  José

 3. Geweldig , hoop voor jullie dat de honden dit volhouden . Hopelijk is het geen vergissing . Idd praten met honden doet wonderen , heb laatst ergens gelezen dat ze je verstaan / begrijpen dus….blijven herhalen. Fijne Zondag en succes volgende week met de pomp , is wel belangrijk dat ie het goed doet . Groet en vergeet niet Max aan te moedigen vanmiddag .🤟👍👋

 4. Leuk zo samen op het kussen en nu maar hopen dat je toespraak blijft werken of toch nog maar een paar keer herhalen. laten we er maar van uitgaan dat het met de pomp ook goed komt wie weet is het echt een kleinigheidje. Fijne zondag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *