Wat Een Pokkeweer

Nou, we hebben weer genoeg regen gehad, als je het ons vraagt. De camping gasten Joke en Otto zijn vertrokken en we hebben niets anders dan regen gehad en niet zo’n beetje ook! Gelukkig wonen wij bovenaan de berg en hebben wij van straten die rivieren worden geen last. Helaas was er op het werk ook veel buitenwerk. Dat had Pablo ook liever anders gezien, maar soms heb je dingen niet in de hand. De regenponcho die ik nog in de auto had liggen voor het geval we die eens nodig zouden hebben, ligt nu in de prullenbak. Vast iets van 5 euro geweest op een toeristische locatie in Nederland en zo lek als een zeef. Dus ook al had ik wat aan op mijn werk tegen de regen, veel heeft het niet geholpen! Vandaag, donderdag, lijkt het weer wat op te knappen. 

De verwarming staat ook aan. En daar zijn we heel tevreden mee! Of het nu de nieuwe radiatoren zijn of de nieuwe leidingen of allebei, het is in ieder geval zo warm in huis. Hadden we vroeger de thermostaat op 20 staan vlak bij een radiator, duurde het dan een eeuwigheid voordat de 20 graden gehaald was. Nu staat de thermostaat in het midden van de woonkamer en is het zo 20 graden. In de halletjes waar ook nieuwe radiatoren hangen, hebben we ze al wat lager gezet. 

We hebben ook nog 3 ruimtes waar oude radiatoren ongetwijfeld hun best doen, maar warm wordt het er niet. Bijvoorbeeld op de hobbykamer van Sol hangen twee radiatoren, maar als het in de woonkamer 20 graden is, is dat daar nog zeker niet het geval. Ik denk dat die oude radiatoren ook maar vervangen moeten gaan worden…. ooit.

Afgelopen dinsdag was er een audit in de stal van het bedrijf wat de melk koopt. Pablo zegt geen stress te hebben, maar al enkele dagen voor de audit moet er wel van alles tussendoor gedaan worden. Dus toch audit stress? Dinsdag begin ik om 8 uur, een uur eerder dan normaal. De auditors komen om 10 uur en ik wil het dan graag netjes en klaar hebben. Als ik om iets voor 8 uur aankom, blijkt de vader van Pablo daar ook zo over te denken, die is ook al bezig. Hij vraagt waarom ik vroeg ben, waarop ik zeg dat ik het graag netjes en klaar wil hebben voordat ‘ze’ komen. Even later tegen 10 uur komen er twee auto’s aanrijden.

Een man en een vrouw. Ik groet ze en vraag of ze ergens anders kunnen parkeren, ze staan namelijk voor de silo waar straks de voeder mengmachine bij moet. Verder heb ik niemand meer gesproken. Als ik om 12 uur klaar ben, is de audit nog gaande. Een van de tests tijdens de audit is de ‘koeien schrik’ test. Alle melkkoeien staan vast, en dan gaat een van de auditors kijken of de koeien heel snel schrikken als hij dichtbij komt/aanraakt. Blijven ze rustig, dan zijn het relaxte en blije koeien, zo wordt mij verteld.

Een dag later komt er een elektricien de stal in rijden met zijn busje. Hij gaat samen met Pablo lampen vervangen. De verlichting in de stal is niet veel en in de tweede stal is de verlichting zo slecht dat ik een keer met het lampje van mijn telefoon heb moeten werken omdat ik niets zag. Nu hangt er nieuwe ledverlichting en dat is een hele verbetering!

Met de verwarming ben ik nog niet klaar. Al heeft het geen ik aan het doen ben geen effect op het verwarmen op zich. Op onze dieseltank zit geen meting. Die moet er wel op komen. Ook moet de oude diesel ketel een beetje verder gemoderniseerd worden. Zit er al een nieuwe digitale temperatuurmeter op en een urenteller, het kan nog beter. Maar om te beginnen met in met de meting van de dieseltank begonnen. Hier zit nu een ultrasoon meting op die meet hoeveel er nog in de tank zit. Die meting is aangesloten op een PLC waar berekend wordt hoeveel liter er nog in de tank zit aan de hand van de meting. Het is nog allemaal niet klaar. Ik heb ook een scherm gemaakt (op een laptop) op alles af te kunnen lezen. Om dat te maken / programmeren ben ik lekker bezig geweest.

Geluk kun je niet kopen, maar wel een 🚲 fiets !

Jullie verhalen door Wilfried  VERHALEN

15 reacties

 1. Hola,

  Ook al leven wij met jullie mee als het om de regen gaat maar doorsturen naar hier hoeft nou ook weer niet perse zoals jullie nu aan het doen zijn.
  Als de audit controleurs koeien aan het testen zijn of ze wel of niet rustig zijn dan hebben ze aan jou opmerking om hun auto’s ergens anders te zetten kennelijk genoeg info over stressbestendigheid van de werknemer aangezien je ze niet meer gezien hebt. Of zouden ze geschrokken zijn van jou opmerking?
  Goed dat de verwarming voldoet aan de verwachtingen alleen jammer dat dat nog niet in alle ruimtens zo is maar een dikke trui doet ook wonderen en misschien eens een programma’tje ontwikkelen waarbij je opgewekte stroom meteen om kunt zetten in warmte zolang het maar niet over netstroom gaat die die warmte opwekt.

  Houdoe

 2. Hoi Rob en Sol,
  Leuk dat Pablo ook stress heeft en dat jullie dan alleslekker schoon en opgeruimd willen hebben. Heel fijn dat de verwarming het zo goed doe. Gisteren zijn Jeanne en haar clubje geweest en hebben we geknutseld we hebben van touw een pompoen gemaakt. Het was leuk en gezellig. Gr. Ma

 3. Zo! Die stal ziet er keurig netjes uit! Volgens mij hebben die inspecteurs niks te klagen. Thuis gaat het dus ook goed qua verwarming. Ik heb hier in Fuerteventura absoluut geen verwarming nodig. Het is al weken smoorheet hier. Ik heb net al het beddegoed in de wasmachine gegooid, want ik heb me een potje liggen zweten vannacht! Het was 26 graden om 3 uur vannacht! Een beetje minder mag wel van mij. Ik kijk uit naar een regenbui. Maar het regent hier haast nooit. Misschien zo’n 2 à 3 x per jaar. Fuerteventura en Lanzarote zijn de twee droogste eilanden van Canarias. Op La Palma bijvoorbeeld regent het veel vaker. Daar is het ook erg groen. Toch ben ik blij dat ik hier woon en niet in NL.

 4. Heerlijk dat in ieder geval de kamers waar jullie het meest vertoeven behaaglijk zijn de rest komt wel nog, de hondjes hebben al goed getest waar het aangenaam is.
  Gelukkig dat de audit in zoverre alles heeft goedgekeurd het is inderdaad spannend zo’n controle.
  Ja en de herfst / wintertijd is aangebroken en heeft ook weer z’n gezellige tijd behalve de regen daar kun je niet veel mee.🤷‍♀️
  Fijn weekend,
  José

  • Hallo José,

   Fijn hoor dast alles weer werkt zo als we willen. Voor mij ook de eerste keer om een verwarming aan te leggen. Op zich hebben we geen probleem met de regen, als het dat maar niet doet als wij naar buiten moeten, en ik heb ook buiten nog digen te doen.

 5. over de stal hebben ze niets te klagen gehad zo zou het overal moeten zijn. fijn dat de verwarming zo goed werkt dus heel veel eer voor al je werk en de rest komt ook nog wel aan de beurt. Ook fijn dat je zo handig bent met programmeren zo kun je veel naar je eigen wensen maken.

 6. Hoi , hoi , jullie teveel regen ??! Hier blij met een bui van een kwartier en wat miezeren nadien.
  Vandaag weer zonnig zij het wel ca. 6° minder warm. Gelukkig voor Zondag nog een belofte van meer regen. Mag ook wel sinds half Juni niets meer gehad. Het ruikt zo heerlijk !🤣 .
  Wat heerlijk dat je verwarming het zo goed doet , weet je teminste dat het van de Winter binnen heerlijk toeven is . De andere ruimtes komen tzt vast ook nog .
  Mooie opgeruimde stal hoor , denk dat het door
  “Die Hollander” komt die ze daar aan het werk hebben ! Chapeau voor jou De hondjes hebben mooi hun plekje gevonden , zal moeilijk zijn ze mee naar buiten te krijgen .
  Fijn weekend samen.
  Groet .👊👍😉🙋‍♂️🙋‍♀️👋

  • Hallo Antoinette,

   Foskie en Antares staan idd boven aan de trap te kijken en denken dan volgens mij ‘wij houden ons plasje nog wel even op’. MAar het moet soms hahaha.
   Die regen is hier ook wel hard nodig. Maar zoals ik bij de reactie van José ook zeg, liever even niet als wij naar buiten moeten.

 7. Wilfried , dank je wel voor je intressante Blog , lijkt me leuk je af en toe te volgen en…misschien komen wij je nog eens tegen in het Zuiden . Succes met fietsen hopelijk zonder pech en veel goed fietsweer .
  Groet 👊👍🆎️🇪🇦🇳🇱🚲

 8. Het was als van ouds weer leuk om te lezen, de stal, de verwarming eigenlijk gewoon zoals altijd een grote verbetering. Hier (onder Alicante) heeft het alleen een paar keer in de nacht geregend, maar dat zet voor de droogte geen zoden aan de dijk. Vrijwel dagelijks voorspelt het weerbericht de regen, die kunnen er niets van alleen bij jullie wel. Stuur maar wat hierheen dan zijn de tuinders hier ook blij. Fijn weekend

  • Hallo Lady Wieser,

   Die weerdiensten zijn overal het zelfde. Hier zeggen \ze dat de regen minder word, maar daar merken wij niets van. Ik zal wat regen jullie kant uit sturen, ik zel een ventilator op dak en blaas de wolken richtng het zuiden.

 9. Niets verveelt zó snel dan regen! Bij Rob en Sol zijn we weggegaan op zondag j.l. na een heerlijk verblijf en toen begon het te regenen! Dat heeft ons doen besluiten, om verder niet in Galicië te blijven. Maar waar we ook heen gingen, Salamanca, Palensia, onder Madrid door, het bleef maar regenen. Storm Babet? zo heette ze toch, heeft de nodige regen bezorgd die toch ook wel heel hard nodig was! Enfin, provincie Alicante daar verblijven we nu, hier schijnt de zon met goede temperatuur. Nu bijkomen van het rondreizen en nze verkoudheid wegwerken.
  Rob je stallen zien er perfect uit, ook als je onverwacht komt, zoals wij vorige week hebben gemerkt👌. Mooi dat de cv het zó perfect doet, het kan toch snel veranderen, vorige week stonden de ramen in die mooie keuken open! Antares en Foski houden ook van de warmte. Lekker dicht tegen elkaar. Knutsel verder met alle projecten, daar blijf je zelf warm bij 🤗

  • Hallo Joke en Otto,

   Ja gek dat weer. Eerst zon, dan allemaal verkouden en regen. Ik weet dat jullie nu beter weer hebben. Hier is het soms ook even droog. Ik heb van mijn baas wel een nieuw regenpak gekregen, want soms moet er ook in de regen gewerkt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *