Warm Water In De Keuken

Voor de spullen die ik gisteren bij de ferreteria wilde gaan kopen ben ik ‘s avonds nog naar Ourense gegaan om bij de Leroy Merlin de spullen te kopen. Dat wat ik nodig heb moet ergens zijn, ware het niet dat iemand die vast vindt dat hij of zij niet genoeg betaald krijgt alles wat op elkaar lijkt bij elkaar in verschillende bakjes heeft gegooid. Het is een gigantische zooi in de bakjes met koperen aansluitingen. Echt alles ligt door elkaar. Als ik genoeg heb van het zoeken leg ik ook maar alles wat ik al in mijn karretje heb terug op de plaats waar het niet hoort te liggen. Ik ga niet weer de winkel door! Even verder zit de Bricocenter, kijk ik daar wel even of ze hebben wat ik zoek. Nog geen 15 minuten later loop ik naar buiten met wat ik nodig heb.

Vandaag ga ik er voor zorgen dat we warm water hebben in de keuken. Er hing vroeger een geiser, we zouden er weer een kunnen hangen (nee we willen geen boiler), maar die in de schuur hangt voor de badkamer moet als ie warm water kan maken voor de douche dat ook vast doen voor kraan in de keuken. De leiding had ik een tijdje terug al gelegd, en met de spullen die ik nu heb kan ik het afwerken. Eerst maak ik de aansluiting in de keuken in orde. 

Als die zit ga ik in de schuur bij de geiser aan de gang. Hier moeten als de badkamer onder handen wordt genomen alles aangepast worden, dus het wordt allemaal tijdelijk aangesloten. Ik zaag de pijp waar een aftak/aansluitpunt moet komen door. Zij ik gisteren nog iets over de vreemde maten die bij de ferreteria te koop zijn, blijkt nu dat de leiding die ik door het gezaagd 16mm is en ik heb 15mm spullen gekocht. Ik heb geen zin om naar de ferreteria te gaan om iets te gaan kopen. Alles hier is toch tijdelijk dus ik verzin wat ‘tijdelijks’. Een aansluiting van het aftak/aansluitpunt maak ik groter. Met de Dremel is dat zo gedaan. Het past, dus ik kan gaan solderen. Maar er blijft telkens water komen, waar het vandaan komt weet ik niet, maar ik denk dat we een mengkraan hebben die een beetje lekt en dan kan het wel eens zijn dat het koude water richting het warme water lekt. Als er water blijft komen dan kun je niet solderen. Ik haal de leiding wat verder los zodat ik hem wat verder met het laagste punt omhoog kan houden zodat het water nu niet meer uit de leiding stroomt. Nu lukt het solderen wel en als snel daarna zit ook de andere aansluiting voor een kraan op zijn plaats. Nu de de leiding aansluiten en testen hoe lang het duurt voor er warm water is in de keuken. Dat blijkt redelijk snel. Prima dus want nu weten we zeker dat er geen geiser voor de keuken hoeft te komen.

Xavier stuurt een whatsapp dat hij zo met de tractor en de ploeg komt om het weiland wat tuin gaat worden komt ploegen. Het blijkt op sommige stukken vol te zitten met dikke wortels van varens. De groeien blijkbaar diep en gaan dan alle kanten uit. Sommige zijn een pink dik. Voor dit jaar hoeft er niets meer aan de tuin gedaan te worden. Volgend jaar moet er weer wat gedaan worden. Dan ook moeten we een plan hebben hoe we het willen hebben.

Gisteren stapte ik in de auto en daarna was was mijn broek vuil. Tijd om de auto maar eens schoon te maken van binnen en van buiten. Binnen, thuis gedaan en daarna bij het tankstation in met de hogedrukspuit de buitenkant. Ik zou graag eens door een wasstraat gaan, maar die zijn hier in de omgeving maar enkele. Ik geloof bij Ourense in de buurt, maar daar denk ik dan weer niet aan als ik er voorbij kom. Ook begon  de stuurbekrachtiging weer geluid te maken. Bij de pomp gelijk een flesje olie gekocht. De auto is weer schoon en de stuurbekrachtiging doet het weer goed. Daarna moet je de auto natuurlijk droog rijden, dus even een rondje gereden.

6 reacties

 1. Hola,

  Helaas is het niet alleen bij koperwerk zo dat van alles door elkaar ligt in een bouwmarkt het gebeurt ook hier met bouten en moertjes etc. Dat het niet alleen aan “onderbetaalde medewerkers” bewijs je zelf. Er zijn ook klanten die graag mixen.
  Zelf vond ik het altijd leuk werk om allerlei leiding aansluitingen te maken zeker omdat jezelf de leiding erover hebt en vooral in de keuken fijn dat je er nu ook warm water hebt.
  Jullie nieuwe tuin blijft dus de winter door braak liggen. Tijd genoeg dus om samen tuinarchitect te gaan spelen en te zorgen dat er een mooi en goed plan tevoorschijn komt.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ja aan het mixen heb ik ook mee gedaan. Maar dat staat in het niets bij wat ze zelf doen. Bij Hornbach eigenlijk nooit last van gehad. Dat met die leidingen is wel leuk werk, dat klop. Maar dat ze hier allemaal verschillende maten hebben en gebruiken. Het is niet wat het hier om een antieke maat gaat, het is gewoon te koop. Hier in huis was het allemaal een mix. Dat moet en gaat anders worden natuurlijk.

 2. Haha heerlijk rondjes rijden in een “nieuwe”auto!
  Goedemorgen , wat fijn nu alvast warm water te hebben in de keuken , daar kun je het niet missen .
  Jullie tuin gaat vast geweldig worden . Terrassen kun je van de Winter ,als het niet vriest, alvast maken . Denk wel dat je daar wat machines bij nodig hebt . Niets zwaarder dan “grond-verzetten”! Maar jullie hebben mooi de tijd om er samen weer een mooi project van te maken . Een boomgaard kan veel ruimte in beslag nemen , dus dat scheelt alweer.
  Is Sol alweer een stukje beter ? Misschien al zo ver om een klein rondje met de “nieuwe” auto te doen!?
  Een fijne Zondag daar samen. Groet . 🤣😉🤛👍👋🙋‍♀️🙋‍♂️
  (Wij gaan helpen de “Marbella4DaysWalking” af te sluiten. Op Instgram kun je zien hoe leuk het was .)

  • Hallo Antoinette,

   We kunnen de tuin pas gaan modeleren als al het tractor werk gedaan is. Dan ook pas terrassen maken. Ik ben gisteren over de omgewoelde grond gelopen. Als dat in het voorjaar nog een keer gedaan is is er geen machine nodig om grond te verplaatsen het is allemaal heel erg los. En met de hand… dan heb ik ook geen sportschool nodig 🙂

 3. Weer mooi gefikst en lekker warm water in de keuken. Alleen dat je daar weer wat verder van huis voor moest rijden is nu bijzaak. Het werkt. Nu dan heeft Sol het erg goed te pakken als ze nu nog bijna de hele dag liever in haar bedje ligt maar gelukkig zal ze er weer van opknappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *