Waar Is Pablo?

Stipt om 9 uur zet ik de melk weer in het warme water voor het kalfje. Leuke is dat het kalfje mij herkend, althans dat denk ik. Ze komt telkens naar buiten, ze staat in een soort kunststof koepeltje, als ik voorbij kom lopen. Zachtjes maakt ze dan een beetje geluid. 

Als ik al even bezig ben komt opa aan. Opa spreekt Galicisch, maar ik kan hem al wel een beetje verstaan en hij doet ook zijn best duidelijk te zijn. Opa heeft een taak op het bedrijf, hij zet met de tractor een grote rol gras buiten in de wij voor de koeien. Het idee is dan dat de koeien in de stal blijven. Hij doet dat als de jonge koeien aan het eten zijn. Ze steken hun kop door een hekwerk om te eten en dat kun je op slot zetten en dan kunnen ze er niet meer uit. Opa legt het mij even uit. 

Opa en ik doen verder beide ons ding. En Pablo? Nog niet gezien. Ik weet dat hij later zou komen maar geen idee hoe laat. Dan komt de machine aanrijden die het voer bij de koeien komt brengen. De zwangere koeien krijgen ander soort voer dan de melk koeien. Maar er ligt nog een heleboel. De man in de machine vraagt of er voer bij moet. Geen idee, wat denk jij vraag ik hem. Hij denk dat het wel genoeg is. Daar komt opa aan, ik roep opa en vraag de man de vraag nog eens te stellen. Nee, zegt opa, dat is nog meer dan genoeg. Prima, zegt de man en vertrekt.

Opa is ook klaar en vraagt wat ik allemaal al gedaan heb. Ik som alles op en opa zegt verbaast dat ik dan al klaar ben. Het is nu net 11 uur, en ik zeg opa dat ik de bedden nog op moet maken en dat ik dan wel klaar ben. Pablo? Nee die is er nog niet.

Als ik om 12 uur wel echt klaar ben rek ik het nog een beetje maar om iets voor half 1 weet ik ook niet meer wat nog te doen. Ik kleed me om en ga naar huis. We moeten nog om boodschappen en een cadeautje kopen voor Sol omdat die morgen (zondag) jarig is. Thuis ga ik snel onder de douche en eet wat en we vertrekken richting Ourense. We gaan inkopen doen bij de Mercadona. Dat is nu de tweede keer dat we er komen. We hebben een Jumbo krat, en twee Jumbo tassen vol. We hebben dingen gekocht die we normaal niet kopen en zijn 150 euro kwijt. Als we normaal zuinig inkopen doen bij de Lidl hebben we net de Jumbo krat gevuld. Bij de Día, is eigenlijk niet eens te zien wat je gekocht hebt voor 100 euro. Mag duidelijk zijn dat wij voortaan nergens anders meer naar toe gaan.

Voor de verjaardag van Sol gaan we twee pistache boompjes kopen. Volgens internet is de winkel waar we naar toe gaan om 3 uur weer open. Maar als we om kwart over 3 bij de winkel weer vertrekken hebben we niemand gezien en is de poort niet van het slot geweest.

Als we thuis zijn mag ik even later weer gaan werken. Om 5 uur start ik met de dingen die gedaan moeten worden. Als ik even even bezig ben komt er een auto aan rijden. Er stapt iemand uit die naar Pablo vraagt. Geen idee zeg ik tegen de man, die vervolgens druk op zijn telefoon bezig gaat. 5 minuten later is hij weg. Om half 8 weet ik niet meer wat voor werk ik nog kan doen. Ik heb dan extra dingen gedaan. Ik vind het prima en ga weekend houden. 

Als ik thuis kom staat Sol met de buren te praten. Ik vertel dat ik telkens te vroeg klaar ben. Volgens de buren moet ik dan maar langzamer werken, ander gaan ze me extra werk geven. Ik vertel dat ik helemaal niet extra hard of snel werk. Ik werk gewoon maar blijkbaar beter georganiseerd. De buren blijven erbij dat ik minder hard moet werken. Misschien kan ik me zelf is eens consulent verhuren hoe ze handiger, praktischer en simpeler kunnen werken. Kunnen zij misschien ook meer doen in minder tijd en kunnen ook zij eens een avondje tv kijken of zo. 

Cleopatra. Ze wordt steeds rustiger en ligt vaker op haar plekkie. Ik denk dat we op 12 maart, de verjaardag van Sol, ineens ook kittens hebben. Overigens is er voor een kitten al onderdak gevonden door de vrouw die eerst zou komen en toen toch niet kwam. Ze is afgelopen week geweest. Cleopatra is een kat van het soort Cary (of schildpad) dat is geen ras maar is een kat met 3 maar dan niet als een lapjeskat. Het is een genetische afwijking die dus bij verschillende kattenrassen voor komt, maar alleen bij poezen (kans bij een kater is nihil). Deze poezen worden heel vaak ergens achter gelaten en blijken heel moeilijk te plaatsen voor adoptie. En dat is gek! Deze katten brengen voorspoed op alle vlakken. Gingen vroeger bij Japanners mee op de vaart voor een behouden vaart. In Ierland houden ze kwade geesten op afstand en meer van dat soort dingen. Dan zou toch iedereen zo’n poes willen hebben?

Op de reacties van de afgelopen blogpost reageer ik morgen. Ik ga nu de finale van Wie is de Mol kijken.

21 reacties

 1. Hoi Rob en Sol,
  Fijn dat alles weer goed ga. Heb jij wel het telefoonnummer van Pablo ? Je weet is nooit waar je het voor nodig heb. Is het pakketje voor Sol al aangekomen? En kijk morgen of overmorgen op je rekening, Het is niet voor jou maar voor Sol. Haha. Ik ben echt benieuwd naar de poes waneer het eindelijk zo ver is. Gr. Ma

  • Hoi Ma,

   Ja natuurlijk heb ik dat. Ik eb hem toch ook gebeld om af te spreken voor een sollicitatie gesprek begin van de week.
   Het pakje is er nog niet. We gingen gister voor een pakje en er was er maar een. Maandag denk ik.

 2. Hola,

  Pablo bouwt wel heel erg snel af om helemaal niet meer te komen maar ik heb het vermoeden dat jij er niet echt rouwig om bent. Volgens Opa (zal ik maar zeggen) doe je het goed dus het zal allemaal wel kloppen. Je moet ook maar zo denken dat als je klaar bent met wat je opgedragen is dan klopt het geheel en je zult ongetwijfeld de bijbehorende financien voor het takenpakket wel afgesproken hebben. Dat de buren weer hun bedenkingen hebben was uiteraard te verwachten. Ze zullen binnenkort ook wel hun bedenkingen hebben als jullie met het nieuwe huurcontract komen.
  Gelukkig hadden jullie nog tijd om inkopen te doen voor met name ook Sol haar verjaardag morgen 12 maart. Tip voor de bloglezers: vergeet niet haar te feliciteren.
  Wij verdelen onze felicitaties morgen omdat onze andere zoon ook morgen jarig is. Dus wanneer we bellen zien we wel omdat we ook niet weten ofdat je op zondag moet werken.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Heel Cas de Pedro weet dat ik daar werk, Pablo woond daar ook, en opa en oma. Iedereen heeft het er al over gehad. De dochter van de buren heeft al gezegt tegen de buren waarom zijn mij niet hebben gevraagd. Nou mij niet gezien. Zo als zij werken is afzien, Dat wat ik die is gewoon werken. Het salaris is hoger als dat wat ik bij de beton zou gaan krijgen.

 3. Hola (2),

  Ik vergeet nog te vertellen dat ik de mol al ontrafeld had sinds halverwege alle uitzendingen en mijn speurneus instinct bleek ook nog te kloppen.
  Dan heb ik ook nog iets met het boerenleven maar dan ietsjes anders dan jij nu. Vandaag staat er hier in de lokale krant een ingezonden brief van mij in verband met vestiging van een nieuwe megastal in de Zwartenbergse polder. Maandagavond ook weer naar een gemeenteraadsvergadering aangaande dit onderwerp. Helaas vermoed ik dat onze gemeenteraad een minder rechte rug gaat hebben dan jou doorzettingsvermogen. En dan woensdag vrijhouden om zelf te stemmen (zeker geen BBB) en op afroep wellicht ook nog effectief te zijn op een stembureau.

  Nogmaals houdoe

  • Een hele goedenmorgen op deze extra Zondag . FELIZ CUMLEANOS , SOL !!! 🍾🥂🍰🌞🎉🎊🎈Te deseo un muy buen dia !
   Ook jij Rob proficiat met je geweldige vrouw .
   Hopelijk ben je vandaag weer vlug klaar en kun je sol gezelschap houden . In je Uppie jarig zijn is minder leuk.
   Fijn dat je het op de boerderij zo naar je zin hebt en geniet van de “beestenboel” en wat er verder bij hoort . Al heb je wel een vreemde baas. Gelukkig werk jij zo wel graag alleen maar, het blijft vreemd.
   Ik hoop dat Cleopatra vandaag kleine cadeautjes heeft voor Sol , dat zou wel heel erg leuk zijn. En dat het voorspoedig gaat natuurlijk .
   Een super-dag vandaag samen . Hopelijk met een leker zonnetje erbij , dat maakt het extra feestelijk.
   Groet en SALUD ! 🍷🍺👍👊🎊🙋‍♀️🙋🌞👋

 4. Gefeliciteerd Sol maak er een mooie dag van.
  Rob ik lees je verhalen met plezier, maar idd ze werken hier soms niet erg gestructureerd, maar dat wil niet zeggen dat jij dat zou moeten overnemen. Ga lekker zo door werkt prettiger.

 5. Hoi Rob, mooie blog weer, er word goed voor de kleine kalfjes gezorgd zo te zien, het krijgt een lekker warm dekje op. En gefeliciteerd met Sol ook. Happy day en wie weet ook nog jonge katjes,

 6. sol gefeliciteerd met je verjaardag, ben benieuwd welke taart je hebt gemaakt .
  lekker bezig bij de boer! laat de buren maar kletsen.
  trouwens ik had voor het eerst geen automatische mail ontvangen , best gek, gelukkig via oude mail toch de blog gevonden, groet en fijne zondag

  • Van harte gefeliciteerd met Sols verjaardag, maak er samen een mooie dag van met taart en cadeautjes.
   Net als Simone heb ik ook vandaag geen automatische mail ontvangen. Ik heb de site nu toegevoegd aan mijn startscherm zodat ik niet hoef te zoeken.

 7. Allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag Sol en een hele leuke dag samen. Weer een gezellige blog om te lezen hoe jij je werkdag doorkomt. Leuke foto van dat kalfje met een jasje om. Ik denk dat je buren een beetje jaloers zijn omdat Pablo jou heeft aangenomen en zo tevreden is en dat al na een dag arbeid. Maak er een gezellige dag van om de verjaardag te vieren.

 8. Feliz Cumpleaños voor Sol. Een fijne dag samen.
  Ik zag pas laat in de middag je blog. Normaal krijg ik de melding per email en het eerste wat ik doe ’s morgens (na douchen natuurlijk) is jullie wederwaardighden lezen. Vanmorgen geen mail. Raar. Maar oké. Ik ben vanmiddag direct naar je blog gegaan en zag dat je wel degelijk wat gepost had.
  Ik ben reuze benieuwd of Cleopatra vandaag katjes krijgt. Zou mooi zijn op Sol’s verjaardag.

 9. Hallo,

  Sol van harte gefeliciteerd met je verjaardag en Rob jij gefeliciteerd met je vrouw. Ik hoop dat jullie een hele fijne dag hebben!

  Groet Corry

 10. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Sol, dat het een mooie dag is / is geweest!
  Wie weet had Cleopatra ook nog een mooi cadeau?
  We zullen erover lezen!
  En Rob natuurlijk ook van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je vrouw.
  Knap hoe jij je op je nieuwe baan stort en meer tijd dan werk blijkt te hebben, en dat binnen een dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *