Vroeg Klaar En Even Naar De Garage

Het komt niet vaak voor, maar vandaag was ik een uur eerder klaar dan normaal. Iets voor twaalven trok ik de poort achter me dicht. Al het werk was gedaan, dus eerder naar huis.

Gisteren heb ik met de Renault garage in Ourense gebeld om te vragen wat de reparatie aan de auto gaat kosten. Dat was moeilijk te zeggen en of ik dan vandaag om 15 uur wilde komen, dan konden ze kijken en een prijs maken. We zijn maar gelijk naar de supermarkt gegaan om inkopen te doen, het kan maar gedaan zijn. Als we om 15 uur de auto inleveren, gaan ze kijken naar de afkeurpunten. Even later komt de receptionist vertellen wat de kosten zijn en wat hij wil laten doen. Maar ik wijs hem er op dat de eerste drie punten al gedaan zijn. Het gaat alleen om de speling en over de achterremmen. De achterremmen moeten alleen gesteld worden en doen ze gewoon gelijk met de reparatie mee, kost niets. De reparatie is iets meer dan 200 euro, of misschien minder. Volgende week donderdag staat de afspraak. Van de man krijg ik een papier mee waarop staat wat ze gaan doen, hij zet er verschillende stempels op, voor het geval ik aangehouden wordt door de politie. Dan kan ik laten zien dat de afspraak gemaakt is. Hij zegt er wel bij dat als ik een moeilijke agent tref, ik toch een bon krijg.

In A Barrela halen we nog even zakken kattengrit. Niet dat ze dat in Ourense niet hebben, maar dat is weer van een ander merk en we hebben op internet gelezen dat je beter, vanwege de geur, niet telkens van grit moet wisselen. Veel tijd om thuis nog iets te doen is er niet, de we sprayen de kittens in en dan ga ik werken.

Als ik op mijn werk aankom, zie ik buiten dozen met rommel staan. Na mij is er dus nog iemand geweest. Als ik me omgekleed heb en de melk voor het kalfje klaar ga maken en ik de deur open en in de hal kijk lijkt het wel oorlog! Ik stap over de troep heen en ga verder mijn ding doen. Net als vanochtend ben ik ook nu weer vroeg klaar. De vader van Pablo is er ook en die is aan het opruimen. Als ik de hal in stap, is hij weer met troep aan de gang en ik vraag of hij boos is. Hij schiet in de lach, en zegt dat er een keer goed opgeruimd moet worden. En daar ben ik het helemaal mee eens. Ik haal de kruiwagen en ruim gelijk even mee op. Dan weet ik ook zeker dat opa niet, net als de vorige keer, zonde maakt van dingen die de container in gaan. 

Als ik nog een keer koeien verzameld heb en verder echt met alles klaar ben, is het nog net geen half 8. Ik vraag aan de vader van Pablo tot hoe laat hij er is. Hij is er tot laat, zegt hij. Mooi, de laatste koeien staan achter de ketting. Kun je de ketting, voor je gaat, opendoen? Zeker, zegt hij, geen probleem. Vandaag dus vroeger avond. Ga ik zo met Antares meer eens een rondje lopen, kijken of we de kippen tegen komen.

13 reacties

 1. Goede avond , nou dat is lekker zowel
  ’s ochtends als
  ’s avonds lekker vroeg klaar. Helaas bij de garage niet zo’n mooi bericht , gaat geld kosten . Het voordeel dat je er dan ook weer vertrouwd de kilometers vol kunt maken .
  Het is maar goed dat de Vader van Pablo af en toe eens op komt ruimen ….zo te zien was het wel weer heel erg nodig . Kun je morgen tenminste weer overal langs zonder allerlei dozen aan de kant te schuiven .
  Heb je de kippen nog ergens gezien ?
  Fijne avond en later , slaap lekker .
  Groet . 🐓🐔🐄👊👍🙋‍♀️🙋👋

  • Hallo Antoinette,

   Tja helaas. Maar het is iig altijd nog voordeliger dan een andere auto 🙂 De Dacia is al 13 jaar maar heeft nog niet veel KM’s Dus is zeker nog de moeite om te laten maken.

   Tijdens mijn rondje geen kip gezien.

 2. Hoi Rob en Sol,
  Ook lekker dat je wat eerder thuis ben.Sol het is goed gelukt met wat olie bij de gevulde eitjes ze waren erg lekker en zijn allemaal op. Het was gezellig vanmiddag ook la waren er 2vrouwen niet. Gr. Ma

 3. Hola,

  Het moet toch niet gekker worden om ons als bloglezers op het verkeerde been te zetten door te melden dat je “TE VROEG” klaar was. Maar het schijnt nog echt te zijn ook.
  Eerst even melden dat ik het verhaal van Gea gelezen heb en wederom versteld te staan van de massa regeltjes en onlogische kronkels om iets geregeld te krijgen. Zouden ze het in Brussel nu echt zo druk hebben dat zo weinig uniform kunnen regelen.
  Er is een soort stelregel dat “uit de grootste chaos de mooiste dingen gebornen worden”. Nou dan moet het er wel HEEL spic en span uit komen te zien gezien de chaos die opa in voorbereiding heeft.
  Maar ja als hij er maar plezier in heeft.
  Wel goed dat ze je precies kunnen vertellen in de garage wat de kosten zijn. Vorige week had ik een andere ervaring met een APK en kleine beurt waarbij later op de rekening dingen stonden die beslist niet konden. Dus weer een garage afgevinkt waar ik zeker nooit meer kom.
  Natuurlijk kunnen er wel eens fouten gemaakt worden zoals we eerder deze week hadden waarbij op medicijnen van je moeder foute stickers (ander medicijn) zaten. Dus maar even indringend praatje gemaakt met de apotheker.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Opa heeft niets voorbereid. De vader van Pablo is aan het ruimen en opa vindt het meestal zonde dat er dingen in de container gaan. Maar nu weet hij niet wqt er in zit.

   Tja… geen idee hoe het in NL gaat als je een auto in wil voeren. Wat ik wel weet is dat ik de zaak van de trekhaak een goede vindt, ook al koste ons dat 4xx euro. Ome Kees met een hamer en een slijptol mag in Nederland een trekhaak onder je auto metselen. Als er wat gebeurt zijn de rapen gaar. Hier in Spanje moet het dus gedaan worden door een gecertificeerde garage/monteur en moet het een trekhaak met papieren zijn, ook al is die gewoon het zelfde als de nederlandse.

   De prijs, dat doen ze bij de Renault (in Breda) ook zo. De prijs staat van te voren vast. Nu heb ik een maximum prijs die alleen minder kan worden en de remmen kijken ze gratis na.

 4. Hi Rob, Wat een afwisselend leven heb je. Volgens mij hebben jullie het best naar je zin in Spanje. Ik las pas geleden dat jullie in eerste instantie in Chili wat hadden willen beginnen. Maar dat is om de een of andere reden niet doorgegaan. Als je dan toch van plan bent om te vertrekken is Spanje natuurlijk geen slechte keus. Misschien kun jij ook een verhaal schrijven over Chili versus Spanje? Of heb je het daar al eerder over gehad?
  Ik las net het verhaal van Gea van Beem. Wat zij heeft meegemaakt met de auto, motor, caravan: goeie genade! Die problemen heb ik niet gehad. Ten eerste is mijn vriend Spaans en hoeft hij zich niet in allerlei bochten te wringen om iets voor elkaar te krijgen. Ikzelf kan me niet herinneren dat ik veel moeite heb hoeven doen om residente te worden. Het enige dat me bij staat is dat ik de belastingdienst (?) moest bewijzen dat ik 6 maanden in Spanje woonde. Dat moest aan de hand van bankoverzichten zodat ze konden zien dat ik mijn boodschappen bijvoorbeeld bij een Spaanse supermarkt deed. Ik heb er zeker geen 5 maanden op hoeven te wachten, zoals bij Gea het geval was. Ik moet er wel bij vermelden dat ik op een eiland woon. Scheelt wellicht.
  Wel jammer dat we niet kunnen reageren op Gea’s verhaal.

  • Hallo Marian,

   Ja hoor, we hebben het idd prima naar onze zin. Moet wel zeggen dat het leven zonder werk makkelijker was. Nu zit er weer regelmaat in ons leven en MOETEN er dingen. Maar ja, geld raakt een keer op.

   Wat Chili betreft, alles staat te lezen op http://www.naargalicie.nl klik in het menu boven op OVER ONS of kijk op de pagina BLOG, daar staan alle blogposten, ook de aller eerste blogpost van 22 oktober 2018 staat er op.

  • Fijn dat opa opruimt en jij hem erbij helpt en zo blijven altijd weer wat spulletjes over wat je kunt gebruiken ,ik denk dat hij dat op prijs stelt.
   Jammer van de kippetjes, volgens mij liggen ze al in de een of andere diepvries , als je toch de eieren gratis krijgt van opa heb je ook tijd/werk gespaard en misschien tzt nieuwe kippen aanschaffen.
   Toch ook fijn dat ze niet moeilijk doen als je klaar bent met je werk en eerder naar huis gaat. Succes met de auto ,na 13 jaar is hij de reparatie nog waard.
   José

 5. Hoi Rob en Sol, ik loop een beetje achter, dat krijg je als je rond reist in Spanje! Ik las nu pas dat je een verhalen blog hebt geopend. Daar moet ik even goed induiken. Vanaf de 6e mei niets meer gelezen.
  Inmiddels gearriveerd in Jerez en de feria óók al bezocht. Wel warm, maar dat weet je vantevoren! Deze week maken we er wat van! 💃🕺👋

 6. Heerlijk om 2 x op een dag vroeg klaar te zijn. Fijn dat je nu wel weet wat de kosten zijn voor je reparatie aan de Dacia. Zal allemaal wel in orde komen voor de ITV. Beetje raar dat je de kippen niet kunt ontdekken die blijven toch meestal wel een beetje in dezelfde buurt zwerven. Heb het verhaal van Gea gelezen wat een toestand allemaal, maar ook gelukkig alles goed gekomen. nog een fijne avond samen.

  • Hallo Mieke,

   Ja die kippen. Ze liepen idd alleen maar in de buurt rond. beetje op de binnen plaats op op het koeienpad en heel soms op de akker. Maar er is nu dus geen kop meer te zien. Sol dacht dat iemand ze misschien meegenomen had. MAar mij lijkt dat sterk. In de beerput liggen ze iig niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *