Vroeg En Warm Vannacht

Gisteren schreef ik dat ik het programma van de ketel aangepast heb zodat er ‘s nachts ook gestookt wordt om het huis niet te veel af te laten koelen. Nou dat stoken… het was warm vannacht en op de slaapkamer ook en daar hebben we geen radiator hangen. En nee, warm op de slaapkamer kwam niet door wat sommige misschien denken. Het was gewoon warm vannacht. De ketel is niet aan geweest. Om 3 uur kan ik eigenlijk al niet meer slapen en om 4 uur gaan Sol en ik maar uit bed. In huis is het dan nog 18 graden. We gaan maar gewoon aan de gang. Voordeel is als je achteraf woont je eigenlijk, wat kabaal betreft, geen rekening met de buren hoeft te houden. Als die dus allemaal nog op een oor liggen begin ik vast aan het laatste stuk van het plafond van de eetkamer.

Voor ik er de platen in maak moet ik eerst nog iets aan de verlichting doen. In dat nepraam, waar straks een foto in komt, maak ik toch maar een stroom aansluitpunt mochten we ooit bedenken dat we er ook licht in willen hebben. Als alles dicht is kan dat er niet meer in gemaakt worden. Als dat er even later in zit maak ik de platen er in en ook hier weer in de tweede plaat die ik monteer eerst weer een plank, waar je niets meer van ziet, om een lamp aan op te hangen en een lichtaansluitpunt. Als de laatste plaat er tegen zit is het plafond dicht en klaar om afgewerkt te gaan worden. Nu opruimen in de eetkamer en in de ‘zagerij’ ruim ik alle stukken en stukjes MDF waar we niets meer mee kunnen op. De rest sorteer ik op grootte.

Een tijd terug heb ik op dak op de paal van de antenne een kast gemonteerd met daarin de router. Omdat daar telkens problemen mee zijn is het misschien toch maar beter dat ding in huis te hebben. Als het in de winter glad is op dak, is het niet slim het dak op te gaan. Als het dan een maand glad is op dak hebben we een maand geen internet. Alles op dak gemonteerd en binnen weer aangesloten. Ook de kabel in de eetkamer aangesloten, een was er niet goed, bleek tijdens het testen. Nu werkt alles.

En nu… ook een tijdje geleden heb ik een paal op de akker gezet waar een stroomaansluiting en een wateraansluiting op moet komen. De waterslang ligt er al en ook de kabel voor de stroom zit in de grond. Ik heb voor op de paal een kast gemaakt met een gewoon stopcontact en zo’n stopcontact als op een camping. Die kast heb ik gemonteerd en aangesloten. Water komt volgend jaar wel.

Het is nu half 4 ‘s middags, tijd om te stoppen. Wat ik af wilde hebben is af en de extra dingen zijn mooi meegenomen. Nu tijd om aan de gang te gaan met de telescoop 🙂

4 reacties

 1. Hola,

  Het fijn tunen van de thermostaat instellingen zal nog wel even duren. Enerzijds om het isoleren toeneemt en anderzijds omdat de muren ook meer gaan absorberen. Welke invloed dat heeft op slaapkamertemperaturen en om wat voor reden dat is laat ik natuurlijk in het midden en denk daar niets bij. De dubbele elektriciteits aansluiting met ook nog mogelijkheid ter zijnertijd voor water doet iets vermoeden voor de toekomst. Wat heerlijk dat het groffe werk in de eetkamer erop zit en het afwerken, wat ook altijd veel tijd kost, nu kan beginnen. Dan krijg je de kersen op de taart pas echt goed te zien en groeid jullie droom verder. Vergeet naast je nepraam in die kamer niet je echte opening te maken voor je toekomstige balkondeur.

  Houdoe

  • Dat was dus een kort maar werkzaam nachtje . Het plafond zit er mooi strak in. Nu gaat het echt mooi worden.
   Wat geweldig , dat ochtendgloren , zo mooi telkens weer . Op naar een nieuwe schone dag. Succes. Groet ,👊👍👋

 2. Veel routers hebben aan de binnenkant de antennes met stekkertjes zitten. Je kunt hierop een externe antenne aansluiten en deze met een coax kabel naar een hoog punt brengen.
  Als je weet waar je signaal vandaan komt, kun je eventueel ook een richtantenne gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *