Als eerste ben ik vandaag aan de slag gegaan met de foto’s die ik gisteren geschoten heb. Het was nogal wat werk, en dan heb ik niet eens alle foto’s bewerkt omdat ik die toch niet plaats op internet. Na een paar uur had ik 38 foto’s klaar en kon ik voor de website een pagina maken Verlaten Vakantieoord Fenosa. Dus klik op Verlaten Vakantieoord Fenosa en je komt bij de foto’s uit die je in het groot kunt bekijken. 

Als dat allemaal klaar is en Antares en Foskie weer een rondje willen lopen gaan we met z’n vieren aan de wandel. Normaal wil Foskie maar kleine rondjes lopen, maar deze keer wil hij ook het rondje van een kilometer. Daarna gaan Sol en ik de pop van de buurvrouw terug brengen. De pop blijkt zeker zo oud als ik te zijn. De buurvrouw vertelde dat zij er mee speelde toen ze kind was. Oude pop dus!

Op stukken muur in de eetkamer hebben we vanaf het begin dat we verf op de muur smeerde problemen dat er stukken zijn waar de verf er naar een dag al van af komt. Dat bleek een vocht probleem te zijn. Maar er zijn ook stukken waar ik me afvraag hoe daar vocht het probleem kan zijn. Ook daar waar ik de muur glad gemaakt heb met stück komt het van de muur af. Ik wil voorstrijk! Maar dat kan ik nergens vinden en als ik er in een bouwmarkt om vraag word ik raar aangekeken, alsof ik net met een pop binnen kom lopen 😉 Via een lezer van het blog, Martin, kwam ik aan een adres in Ourense waar ze voorstrijk zouden verkopen. Ik verwachte een kannetje van 5 liter, maar het bleek een gewoon verfblik te zijn. Het spul moet je zelf verdunnen met water. In het blik zit spul zo dik als yoghurt en met water leng je het aan tot je hele dunne melk hebt. Vandaag dus maar eens wat aan de muren gaan doen!

Eerst krab en steek ik alles wat los zit van de muur af, stofzuig alles netjes op en maak ook de muur stofvrij. Dan afplakken en met het goedje aan de gang. Ik kwast het er zo tegen en ik denk dat dit wel eens het juiste spul zou kunnen zijn. Dat wat ik op mijn handen krijg kan ik er beter gelijk af wassen, want het is gelijk plakkerig. Nu wachten tot morgen om te kijken wat er gebeurt als ik de muur weer strak zet.

Dan moet ik ook nog wat met cement aan de gang. Bij het raam wat als laatste geplaatst is moet ik de muur nog afwerken en de vensterbank moet er nog vastgezet worden. Maar eerst de muur. Ik plak de vensterbank helemaal af zodat ik daarna niet uit hoef te kijken als ik met de cement aan de gang ga. De muur moet eigenlijk lelijk afgewerkt worden, zo lijkt het dan het meeste op de andere stukken bij het raam. Ook hier zijn wat stukken, onder de vensterbank, waar de verf van de muur komt. Na schoonsteken en schoonmaken gaat ook hier een laagje voorstrijk op. 

Sol is overal aan het schoonmaken en die wil ook de eetkamer doen. Doe die morgen maar want vandaag ben ik er in aan het rommelen. Ze kan ook wat aan de kast van de buren gaan doen. Die hebben we al buiten gezet zodat Sol heb schoon kan maken. Ook nog een ding trouwens. Toen we eerder op de dag bij de buren waren, liet de buurvrouw weten dat de kast heb beste voor eind augustus klaar kan zijn. Tja… dat gaat hem niet worden buurvrouw. De kast is een tussendoor project en de keuken heeft voorrang. De kast heeft altijd onder de spinnenwebben gestaan, dus die heeft nu ook geen haast. Toch?

En dan nu even omboodschappen.

22 reacties

 1. Hola,

  Ik ben heel erg benieuwd of het voorstrijkmiddel gaat helpen en het beoogde effect opleverd.
  De meeste foto’s die je geplaatst heb vind ik erg mooi en indrukwekkend ook al blijft het motief om een pop in te zetten raadselachtig en misterieus. Het is wel een gebouwencomplex waar ik zelf ook best eens naartoe zou willen gaan.
  Het verzoek van de buurvrouw om de kast “snel” klaar te hebben geeft wel een heel andere dementie aan het Spaanse begrip MANJANA.
  Laat jullie niet gek maken maar dat is natuurlijk een overbodige opmerking.
  De vraag naar specifieke bouwgegevens heb ik uitgezet.

  Houdoe

  • Hoi Pa,

   Ik gebruik een pop omdat vaak een pop, zeker als ze er slecht uit zien, enge dingen zijn. Dat in combinatie met een verlaten pand en wat spook achtige plekken maakt de foto. Ook is een pop veel makkelijker om mee te werken dan een echt model. Die pop luisterd tenminste altijd.

 2. Hoi Rob,
  Ik heb de foto’s net bekeken en het zijn prachtige foto’s. Ik heb ook nog een pop alleen heeft ze geen kleren meer maar die kan Sol wel maken. Gr. Ma

 3. Goedemorgen , hoop idd voor je dat deze “voorstrijk” dan toch zal helpen .
  Weer een geweldige fotosessie , dank je wel . Met dat soort oude gebouwen gaat je fantasie op hol !
  Fijne dag daar. 👍👊🙋‍♂️🙋‍♀️🐶🐾👋

  • Hallo Antoinette,

   Ik kan uren in dat soort gebouwen rond dwalen. Vroeger in België uren in fabrieken en kastelen rond gelopen. Geweldig om te doen. Ik zal er eens wat foto’s van plaatsen als ik tijd heb.

 4. Prachtige foto’s! Zou die vos ziek zijn geweest en wilde hij daar doodgaan?
  En wat de voorstrijk betreft: ik heb in 2020 mijn slaapkamer opnieuw laten schilderen. Maar aangezien de onderkant van de muren vochtig was en de verf eraf was komen bladderen, zei de schilder toen dat hij de zaak af ging krabben, spul erop zou smeren dat vocht tegen zou gaan en dat hij daarna pas echt ging schilderen. Het is nu 2 jaar later en de verf komt er weer afzetten. Ik ruik ook een soort schimmel. Pffff Die slaapkamer, die grenst aan de badkamer, is in de tijd dat ik in dat appartement woon (sinds 2015) al 3 x geschilderd! Iedere keer hetzelfde liedje. Afbladderende verf en een schimmelgeur. Ik word er moedeloos van. Ik ben trouwens niet de enige in mijn complex die daar last van heeft. Meer mensen die op de begane grond wonen kampen met dit probleem.

  • Hallo Marian,

   Dankje. Wat die vos betreft, geen idee. Misschien is hij of zijn binnen gegaan en is de deur van die ruimte dicht gewaaid oid en zat de vos daarna opgesloten.

   Vocht, ja als je de oorzaak niet weg neemt blijft het een probleem natuurlijk. Als ik jouw verhaal zo lees dan denk ik dat er in de badkamer wat gedaan moet woirden aan de buum. Lijkt er op dat het vocht van de badkamer doorslaat.

 5. Prachtige foto’s Rob. Je buurvrouw krijgt ineens noten op haar zang laat je niet opjutten. De keuken is belangrijker. Hopelik werkt het voorstrijkspul en kun je naar harteloos gaan verven. Fijne dag samen.

  • Hallo Mieke,

   HAhaha… ja ze krijgt praatjes. Eerst was het ook alleen maar een kast die een andere kleur moest krijgen, dat was voor Sol. Maar nu blijkt het een bouwval en moet ik er ook aan werken. Als ze dat gezegt zou hebben….

 6. Tjonge wat een prachtig pand! Daar valt wel wat moois van te maken! Wat een kamers en mooie natuur rondom! Rooie Lola is hartstikke fotogeniek zeg! (naam van een kleindochter van ons is óók Lola, alleen is ze niet rood, wel fotogeniek, haha) ! Mooi in beeld gebracht Rob, dit project. Succes met voorstrijken 🙌

 7. Als de oorzaak niet is gevonden bij vocht blijf je sukkelen dus zoeken blijven , helaas.
  Wat dat mooie pand betreft ( ik heb het mij laten vertellen van mensen die al lang in Spanje wonen)
  zo ‘n pand met grond is vaak in familie bezit en dat blijft zo liggen tot dat iemand van de familie het overneemt als het geld er voor is, dit is ook in Frankrijk vaak het geval, de info is niet van mij 💁‍♀️dus ….
  Succes ,José

  • Hallo José,

   Wat het vocht betreft is de oorzaak vorig jaar al gevonden hoor, en daar is wat aan gedaan.

   Wat de verlaten gebouwen betreft; klopt en dat is niet alleen in Spanje en Frankrijk zo, maar ook in België. Daar ging ik vroeger bijna wekelijks verlaten gebouwen bezoeken, huizen, fabrieken, boerdeijen en ook wel eens een gesticht of kerk.

 8. Hoi, ik probeerde de link voor de foto’s van het verlaten vakantieoord. Alleen de link werkt niet meer staan ze nog ergens anders?

  • HAllo Erik,

   Klopt. Een tijdje terug had ik ruimte problemen op de website. Toen heb ik twee foto pagina’s weg gedaan. Nu ik weer ruimte heb kan ik ze weer aan maken. Ik laat je dan in een blogpost weten dat ze pagina’s er weer op staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *